Скандали в ОП има, но правителството няма да падне

Управляващата коалиция все пак е стабилна
Обновена: 22 окт 2018 21:29 | 22 окт 2018 21:05, Камелия Цветанова
39

Настоявам за незабавно свикване на Коалиционния съвет до края на деня – 22 октомври 2018 г., на който да бъде разгледан въпросът с недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер, обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров с писмо до медиите.
Още по темата
Ако поискам оставката на Валери Симеонов, правителството ще падне. Това обяви премиерът Бойко Борисов от Обединените арабски емирства, където е на официално посещение. Самият вицепремиер обяви, че няма намерение да подава оставка.

"Със сигурност, когато има сътресение във формацията на управлението, със сигурност, когато има скандали в единия коалиционен партньор, те малко или много засягат голямата коалиция като цяло. Дали ще падне правителството? Според мен не", коментира в "Денят ON AIR" политологът Любомир Милошев.

Според него към настоящия момент ще има синхрон в коалицията, щом се отнася до вота на недоверие. По неговите думи Борисов предпочита да не го занимават с такива теми.

"Проблемът не е политически вече. Той е чисто човешки. За да може да се даде по-ясна картина не трябва да се вглеждаме кой от коалицията какво е казал, защото те много често си говорят едно, а отпред говорят друго. Управляващ използва недопустим език не за първи път. Това мина всички възможни граници", категоричен беше PR експертът Любомир Аламанов пред Bulgaria ON AIR.

Той също сподели мнението, че правителството не може да падне, защото стои сравнително стабилно. По негови думи, ако обаче продължат ескалациите, не е ясно какво ще се случи.

Относно зачестилите инциденти с участието на роми Любомир Милошев коментира, че държавата има дълг към данъкоплатците, които биват натоварвани с това да издържат тази част от българското общество.

"Наливането на много средства в общество, което е необразовано и се десоциализира, да наливаш пари в такъв тип политика е прахосване на обществен ресурс", коментира политологът.

Според Милошев едно от направленията, по които се е видял напредък, е в това да се връщат деца в класните стаи и трябва да се продължи с такъв тип реформи.

Според Любомир Аламанов е факт, че Министерството на образованието е поело много добра и правилна инициатива, но другите министерства не са оказали подкрепа. Той беше категоричен, че ако няма системна работа във всички направления нещата няма как да се получат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Национално гражданско сдружение "Българска домашна ракия", с председател Андон Андонов oрганизира протест срещу искането на майките на деца с увреждания за оставка на вицепремиера Валери Симеонов.НЕ НАРОД А ***
32
0
 
1
 
! Отговори
681 преди 5 години
БХК събират номинации за човек на годината. Нека всички масово да им предложим Северин Красимиров (Selaydin Remiksa ) Напишете в гугъл Номиниране за Човек на годината и трябва да ви излезе humanoftheyear точка org. Понеже искат връзка към страница, сложете в търсачката Selaydin Remiksa facebook, а снимки има достатъчно. Нека да ги сринем, нали обичат да предлагат убийци.
31
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
не боите се няма да падне любимото ви правителство в името на кокала ще стискатдо края на мандата ама вие какво ще стискате като доидат пьрвите сметки за отопление и като отидете на бензиностанцията така наречените капиталисти ще виразкажат играта
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКои крадливи некадърници? Къде са олигарсите - в БСП и ДПС!Стига, заради криворазбрана демокрация да рушим това, което е постигнато. Това няма да стане с изкуствено създадени скандали. В интерес на истината всеки непредубеден човек ще види, че до този момент никой не е направил повече за майките с увреждания. Направете справка и ще останете доста изненадани, че тез, които яхнаха протеста не са напривили нищо смислено за тях.
29
2
 
3
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Имаме нужда от лидери с топки като Валери Симеонов, дето грам не го е страх от комунистите, а не от кресливи другарки като Корнелия Нинова!
28
3
 
4
 
! Отговори
Не на комунизма! преди 5 години
Ако правителството падне - наистина не заслужава да е на власт! Тези БСП инсценировки не трябва дори да смущават обществото. Комунистически истерии на червените бабички!
27
4
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Аз живея в тази страна и ми писна малцинството да решава вместо мнозинството. Исканията на майките са изпълнени нека спрат да се подлагат на умиращата бсп. А Симеонов се държи наистина мъжки и не се огъва, за което го поздравявам. Стига кризи, стига избори.
26
7
 
4
 
! Отговори
Минаващ преди 5 години
Колко от Вас биха допуснали да показват на показ болните си близки( в този случай деца),ако имат такива-дано на никой не се случва за политически цели?. Аз никога не бих допуснал, ако имам такова дете. Но разни хора разни идеали!
25
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов и КО не са в състояние да осъзнаят какво стана. Нямат багажа, морала, възпитанието или поне мярата! Не искам да се извиняват, защото няма нужда. Защото от тях дори затворници не стават! Защото никога не съжаляват и не се превъзпитават!
24
7
 
3
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Дали дадена власт ще рухне се решава по резиденции и сараи,а не по площадите!
23
3
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Та такъв закон щеше да мине в Страсбург,защото мина аналогичен британски,забраняващ гласуването на лица живели извън UK повече от 12 години!Мисълта ми е,че ако Валерко беше наистина патриот,щеше да прави такива смислени неща,а не грозни сцени,че и откровени про.стотии.
22
2
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Препъни-камъкът Валерко...Тоя е странна птица,откъдето и да го погледнеш.Обаче добре се вписва в пейзажа и си точи дивидентите.Тоя път доста го прекали,ама нищо чудно да му се размине,като в случая с дърпането на бабичките,дето български не знаят,ама напират да гласуват.Впрочем,тогава можеше да предложи нещо съвсем рационално и легално,което да опита да прокара като закон след влизането в парламента.А именно-закон,забраняващ гласуването за парламент на лица живели извън България примерно 25-30г.
21
6
 
22
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Какво правителство какви ОП? Сименов премина червената линия сладур мамин.От тук връщане назад няма.Казва ти го човек, който никога не е бил политически активен, но тази вечер дра гърло пред МС. Ти май не разбираш какво се случи с изказването на Симеонов.
20
2
 
24
 
! Отговори
Хм преди 5 години
За Баце властта е въпрос на живот и смърт и то в буквалния смисъл.Ясно,че ще се държи до последно.Друг е големият проблем-още няма свястна алтернатива на това кьопаво управление!Щото ако ще слагаме *** на Боковото място-не бих казал че е напредък.Най-вероятно липсата на алтернатива се дължи на целенасочените действия на подмолните кръгове,управляващи реално България.На тях нормална държава не им трябва....И яко са наплашили всички потенциални кандидати да променят статуквото!
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен крадливи, са и некадърни! Бг е зазидана на последно място в ЕС! Заради крадливите тъпaци!
18
1
 
17
 
! Отговори
ха,на бас , преди 5 години
че Б.Б , когато се върне от екскурзията ,всичко в името на келепира , ще се оправи.Тогава Атака и Симеоновцище се гушнат и ще забравят кой какво е казал.
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега очакваме гъвкав пирует от войводските телеса! Синята каска вече не действа, а Каракачанов ще реши кое поведение ще го изкара от политиката!
16
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е правителство, а шайка крадливи бандити!
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С краденото свещи да си купят!
14
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече 10 години откакто БСП гледа към падането на правителството както неяла кокошка гледа купчина просо през мрежата. Ахаа, да стане... Ама не става!