БСП пак иска оставки! Бюджетът – несоциален

Няма да се регистрират на утрешното извънредно заседание
5 ное 2018 13:15,
52

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП потвърди искането си за оставката на цялото правителство.

"Все по-сериозни са перспективите за предсрочни избори, те са неизбежни", обобщи пред журналисти оценката на БСП за политическата ситуация у нас лидерът й Корнелия Нинова.

Още по темата

Социалистическата партия представи пред синдикални, младежки и земеделски организации, хора с увреждания, лекари и учители алтернативния бюджет за 2019 г. Утре, на извънредното заседание на парламента, определено за първото четене на бюджетните закони, левицата няма да се регистрира в началото, но ако има кворум, ще участва в дебатите.

Нинова определи бюджета на кабинета като несоциален, лош начин за оцеляване на кабината, защото се увеличават данъците на най-бедните и уязвимите, които карат стари коли, осигуряват се на минимална заплата. Част от по-високите налози щели да отидат при администрацията, за да се гарантират гласове за изборите, смята тя.

В същото време председателят на БСП нарече алтернативната план-сметка на соцпартията "демографски бюджет". Корнелия Нинова поясни, че проекто-сметките на социалистите са станали вече традиция от няколко години, но могат да бъдат разгледани и като част от предизборни ангажименти.

През 2018 г. правителството на ГЕРБ изпълняваше на практика алтернативния бюджет на БСП с разлика около 50 млн. лв., информира лидерът на социалистите.

За пръв път в проекта за 2019 г. левицата предлагали и нещо съвсем ново и прогресивно - еднократна помощ от 6400 лв. за раждане на второ дете, ако и двамата родители са се осигурявали. За младите семейства се предлагат и данъчни облекчения.

Дългосрочните политики, залегнали в предложението на БСП, са насочени към гарантиран икономически растеж, с акцент върху регионите, общините, българското производство и модерна икономика.

"Има мерки за преодоляване неравенствата, подобряване на здравния статус, на образоването, доходите, грижата за младите хора. Голямата цел на мерките е преодоляване на демографската катастрофа", подчерта Нинова.

Все пак като положителни предложения на управляващите тя посочи заложеното увеличение на доходите.

Левицата обаче предлага 640 лв. минимална заплата от януари догодина, прогресивно подоходно облагане за физическите лица, семейно подоходно облагане, 9 на сто ДДС за лекарствата, 5% за хляба , 10 на сто корпоративен данък.

Преизчисляване на пенсиите, отпуснати до 31 декември 2013 г., максимална пенсия 1560 лв., максимален осигурителен доход 3900 лв., добави Георги Гьоков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
1
 
! Отговори
бай иван преди 5 години
БСП-то искат избори до дупка и пак няма да вземат властта, нито пък ББ ще им направи удоволствието да подаде оставка и да им подари властта наготово.Много ще ми е интересно ако дойдат на власт някога дали ще направят минималната пенсия 1560 лв.и ДДС-то ниско...то като не носиш отговорност е лесно да обещаваш и лъжеш...и пак от нас ще ги вземат.
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като видя другарката Мазнева и ми се повръща
48
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
45- ЧЕРВЕНИТЕ ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ ЛИДЕРИ НА БСП ВОДЯТ ХИБРИДНА ВОЙНА СРЕЩУ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД.
47
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ спечелиха изборите и през 2013 година,просто Борисов не пожела да прави правителство.Тия тъ/панари не са печелили избори от 2009 година!Затова повтарят ЛЪЖЕЙКИ че Борсов управлявал 10 години а той дефакто управлява СЕДМА ГОДИНА!
46
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следващия конгрес ще го проведете в райрано и зад решетките другари от бсп
45
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека всички да видят КАК БКП ПРОСТО ИСКА ДА ПРАВИ МИЗЕРИИ,НЕ ИМ ПУКА ЗА ХОРАТА.те са ПРОТИВ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ а за оправдание САМО ЛОКУМИ!!ДА ВИЖДАТЕ НЕЩО ЗА РАБОТЕЩИТЕ В ТЕХНИЯ БЮДЖЕТ-НИ-ЩО!Само минимална заплата и пенсии,ПАК МИСЛЯТ САМО ЗА тъмно/зелените!ЕДНА СЕРИОЗНА ОПОЗИЦИЯ ВЛИЗА И СИ КАЗВА СВоИТЕ МНЕНИЯ,ДА СЕ ЧУЯТ,БКП ИМА ПОРЪЧКА ДА ПРАВИ МИЗЕРИИ,МРЪ/СНИЦИ!!НИКОГА НЯМА ДА ВИДИТЕ ВЛАСТ!ИМАТЕ СИ ДОСТАТЪЧНО ОГРАБЕНИ МИЛИОНИ!***....И ДА.ГО/ДУ/ТЕ ПОД ВОДА!Гад/ове!
44
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За власт е готова на всичко, човека не е фактор! Колко точно и е позволено да навреди, и какви щети да нанесе? Къде е линията на търпимост? Институциите започнаха да се самоконтролират, падат глави на чиновници от управляващата коалиция, което не е лошо. Това е прецедент в историята ни, колкото и ще да лае таз.
43
4
 
11
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Нинова,айде стига с тия врели-накипели-най-малкото вие социалистите имате право да го ворите за НЕСОЦИАЛНОСТ -всички във вашата залязваща партия сте или милионери или милиардери,а ние от народа сме си пак в същото положение! При вас няма нищо хубаво,освен обещания и камуфлажни лъжи! Вие,социалистите,ДАЙТЕ най-сетне нещо на народа,а не само да се прикривате зад дългогодишни проблеми и да биете тъпани,че мноооооого мислите за народа!Да,ама - не! И затова вече не ВИ ВЯРВАМЕ !Не ви искаме!
42
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСп-то още си играят на партизани. Защо им е този алтернативен бюджет, след като нямат власт и няма да имат в близко бъдеще. Кои смятат да ни управляват? - Масларова, Аспарухов, Гечев или някой друг измекярин! Между впрочем, виждам и Весела Лечева - ние в нашия край не сме забравили съпруга и /Манол Велев/, който приватизира най-големия завод за пластмаси "Ком" и след това го "обезкости". Сега е сравнен със земята. Та такива"приватизатори" искат да ни аправляват-но първо да спечелят изборите.
41
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия от бсп живи ли са още
40
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Винету 34Думата "спечели" изборите НЕ е уместно употребена.Цялата ви кохорта от *** на щат е яко активирана от сутринта. Напечено е, май.
39
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпроса не е дали БСП ще загуби изборите . Въпроса е с колко по малко депотата ще са от сега
38
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП ВОДИ ХИБРИДНА ВОЙНА СРЕЩУ СОСТВЕНИЯ СИ БЕДЕН НАРОД- ЕТО КОЙ Е ШАЙКАТА- СЛЕД ЧЕРВЕНАТА ШАЙКА ТРЕВА НЕ НИКНЕ- 13 ФАЛИРАНИ БАНКИ.
37
3
 
15
 
! Отговори
Не е честно преди 5 години
Нинова се вози в скъпи возила , а Манолова с влак. Не е нито социалистическо, нито солидарно, нито справедливо. А печели и симпатии за Мая. Крайно време е Нинова да се метне на файтон, ама с капела на главата да не я объркат с коня.Абе дали Манолова стигна до Варна с влака, че те напоследък много закъсняват.
36
14
 
6
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Дъртите комунисти от БСП ревът, та се късат, че младежкото БКП (Герб) ги е оставило извън схемите и за тях няма какво да си краднат. Докато на власт са комунисти - били те БСП или ГЕРБ, нашата мила родина никога няма да се оправи! Имаме крещяща нужда от референдум и закон - бил ли си член на БКП или пряк наследник на такива, да ти е абсолютно забранено да се кандидатираш на избори или да работиш на държавна работа. Само тогава ще се оправим.
35
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другари от бсп едно село Галище не можайте да вземете избори в държава искате ч.е.п за зеле не става от вас кутевите червенотиквенчета
34
3
 
17
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 28 червен анонимник. Стига с тази тъппа опорка за фалшицирането на изборите. През 2009, когато ГЕРБ спечели, кой беше на власт бе, ***? През 2014 пак спечели след управлението на Орешарски. През 2017 пак, след правителство на Радефф. Айде поздрави от Бобовдол и Манол Генов, галлош червен.
33
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ооо старите куета са се разлаяли, искали оставки.... мирише на нафталин.Толкова малка държава сме, кога па намират време само да се плюят и карат, вместо да си стиснат ръцете и да работят за тези 6 милиона останали тука.... аман.
32
3
 
10
 
! Отговори
Алеко преди 5 години
Вожда няма да намалява ДДС-та, защото сме в пазарна икономика. СоциализЪмът го видяхме какво може - остана само в Северна Корея и Венецуела.
31
1
 
8
 
! Отговори
Бай Тошо преди 5 години
До червения анонимник. Не си противореча, глуппак. Написах, че може да имат минимален ИЛИ отрицателен ефект, защото не знам по кой иддиотски начин ще ги приложите. И не са интересни, защото в другия бюджет има по-добри мерки. На вас ви убягват генерални неща.