БСП подкрепи колегите си: Системно се ограничават правата на опозицията!

В декларация левицата иска опазването на основните граждански и човешки права
Обновена: 11 ное 2018 16:07 | 11 ное 2018 15:56,
75
БСП подкрепи колегите си: Системно се ограничават правата на опозицията!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Националният съвет на БСП единодушно подкрепи предложението на председателя на партията Корнелия Нинова за декларация в защита на червените депутати, поискали проверка на качеството на пътищата в страната.

По-рано тази седмица депутати от "БСП за България" внесоха искане в АПИ да бъде извършена независима техническа експертиза на магистралите "Тракия", "Хемус", "Струма" и "Марица", Околовръстния път на София и пътя Видин-Кулата.

Още по темата

В отговор от Камарата на строителите в България поискаха оставките на Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски, които стоят зад искането за експертизата. Според тях по този начин се уврежда авторитета и доброто име на бранша и се създава внушението, че от българските магистрали се краде.

От Камарата на строителите се заканиха и че ако не бъдат взети мерки, ще предприемат стъпки към граждански протести и няма да позволят на депутати, уронващи престижа на бранша, да влязат в сградата на Народното събрание. 

Днес в декларацията НС на БСП се обръща към институциите и гражданите на републиката с настояване да проявят активност за опазването на основните граждански и човешки права, залегнали в българската Конституция.

"Опитите за ограничаването на правата на опозиционните народни представители започват да придобиват системен характер, изразяващ се в действия на парламентарното мнозинство, основани изцяло върху политическата целесъобразност, без да се съобразяват с основния закон на държавата", посочват социалистите.

От партията посочват, че в декларация на Камарата на строителите в България са били заплашени народните представители Елена Йончева, Георги Свиленски, Крум Зарков и Христо Проданов заради изказани от тях мнения и предприети действия. НС на БСП и ПГ на "БСП за България" ясно заявяват своята подкрепа за колегите си, като разширяват подкрепата на искането им до Агенция "Пътна инфраструктура" с подписите на цялата парламентарна група, се казва още в декларацията на социалистите.

От БСП се обръщат към съдебната власт и отбелязват, че "снемането на имунитет на народен представител не бива да се превръща в обикновена стандартна процедура, която дава възможност за всеки формален повод народните представители да бъдат подлагани на натиск с прикрити, но и доста прозрачни политически намерения".

НС на БСП смята да запознае с текста на декларацията Европейската комисия и Съвета на Европа.

На пленума на червените днес Националният съвен на БСП реши и да се проведе конгрес на 26 януари 2019 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
2
 
! Отговори
daa преди 5 години
петърчо, петърчоооо,сине майчин, защо *** не те води на специалист и да ти изпишат лекарства,че нещата са мноооого зле при тебе. Глупавият ти коментар не заслужава отговор от нито един трезвомислещ българин. Само мога да вметна,че партията майка винаги е била една,а сегашните управляващи са им най-големите последователи,по-големи и от правоприемника БСП.
60
1
 
2
 
! Отговори
алоо преди 5 години
"Според тях по този начин се уврежда авторитета и доброто име на бранша и се създава внушението, че от българските магистрали се краде". Тези строители явно не живеят в България. Кое от казаното от тях не е истина??? Авторитет ли имат или не се краде от магистралите???
59
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И *** да сложим да управлява,ще е по-добре от герберите-фашисти!А си имаме прекрасен президент,да обяви военно положение,че вече не се търпи!
58
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПетърчоНе БСП,а герберите смачкаха всички партии,журналисти,хора,съдебна система, институции,всичко в тази държава! мафията оглави държавата и подчини всичко,фашисти и българоубийци!
57
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само БСП,искаме си БСП обратно,писна ни от герберските терористи!
56
3
 
11
 
! Отговори
гражданин преди 5 години
БСП преигра прекалено.Това ще е лебедовата им песен.
55
5
 
12
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
Интересно е как партията която забрани всички останали партии говори за ограничаване на правата. Или според БСП комунизъм в България никога не е имало? Но забравих че и след него когато БСП си играеше на правителство е нямало никакво ограничаване на каквито и да е права на когото и да е. Ама хич. А една проверка колко са направили те за пътната инфраструктура в България. Май и на това знам отговора. Ама хич нищо. Но имат пари за телевизийка за да облъчват хората с лъжи. А за народа? Познайте.
54
4
 
10
 
! Отговори
TT преди 5 години
Пак ли тази CHYMA ??
53
4
 
14
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 5 години
А мъжът на Корнелия Нинова работи за Лукойл. Каква ирония! Сега тя подкрепяла протестите срещу цените на горивата.
52
10
 
5
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Бе я у лево! Никъде не пише, че ако не са ГЕРБ (които веднага трябва да се разкарат), ще са комунистите! И двете партии сте от едно котило - ***!!!!!!! Веднага дружно си направете по едно сепуко и ни оставете на мира
51
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Депутатите не са свещени крави без значение червени или сини. Работата им е да вършат, каквото нацията реши. Те са слуги а не феодали. Бизнеса, интелигенцията и обикновените хора са онези които казват какво и кое. Тази бездарница ако си мисли че ще бутне една крадлива мутра и тя да се нареди на хранилката ...нещо е сбъркала. По скоро въжето за всички депутати и яелико народно събрание.
50
14
 
6
 
! Отговори
БРАВО преди 5 години
Браво на БСП - Искат Проверка за пътищата , а Изпълнителите НЕ искат Проверка защото си знаят заложените Рискове .
49
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакви, ама абсолютно никакви права Не трябва да имат БСП...Трябва даже да бъдат обявени извън закона...Дoлни крадци и лицемери...
48
2
 
5
 
! Отговори
3smennasystema преди 5 години
I nostna smiana da ima proletarski protesti kornelio....da ne zaspite sled malko s leka nost deca....
47
7
 
4
 
! Отговори
Sys temno преди 5 години
Pravitelstvoto pada, parlamenta pada, nezavisimi vnosni experti oceniavat bg patna mreja, bg banki, bg partiini kasi............hahahahaha........abe da si vnesem nezavizimi parlamentaristi i nezavisimi ministri ot chujbina....ot sasednite darjavi, ot usa, ot china, ot catalunia, ot puglia, provence, lombardia, andalusia, bavaria, tirol, maroko, egipet, tunis, algir, nova kaledonia, australia, transilvania, tansania, zair, islandia, honolulu....... ....
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съмнявам се, че нещо ще се промени. Каквото и да стане все ние сме прецаканите. Тука една млада двойка загина в катастрофа, заради каруца. Седмица по-късно, всичко се забравя, тях ги няма... И на същия път се разхождат коне, свободно пуснати.
45
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ха-хаКакво значение има чии хора са. Ако са хора на БСП - и те в кюпа заедно с ГЕРБ. Просто ние трябва да знаем как са изпълнени магистралите - това са нашите пари.
44
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някакви кадърни хора да си дойдат от чужбина и да правим партия. Иначе ще ни управляват простаци като Бат Динку.
43
3
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Тия се прекараха май. Поне половината от изпълнителите са техни хора ... и спонсори
42
1
 
10
 
! Отговори
Кирил преди 5 години
Камарата вместо да се сърди, да организира независимата експертиза, нали са сигурни в резултатите?! После ще имат основание да искат оставки.