Протестите - не срещу кабинета, а срещу политическата класа

БСП се опитват да яхнат протестите, коментира политолог
13 ное 2018 22:53,
419
Протестите - не срещу кабинета, а срещу политическата класа
Снимка: Архив, БТА

Още по темата

Интригата между институциите продължава да се заплита. Държавният глава Румен Радев наложи вето върху Закона за корпоративното подоходно облагане. Това е 11-ото вето на президента. Румен Радев обаче не отговори на въпроса дали ще приеме поканата на ГЕРБ за среща с него заради измененията в Кодекса за застраховането, свързани със задължителната "Гражданска отговорност".

Журналистът Валерия Велева и политологът Любомир Стефанов коментираха в студиото на "Денят ON AIR" вътрешнополитическата ситуация у нас и бяха категорични, че комуникацията между държавния глава, премиера, ГЕРБ и въобще институциите, е нарушена, а напрежението у нас продължава да се покачва.

Любомир Стефанов допълни, че е нарушена и комуникацията между народ и управляващи, а по думите му напрежението между институциите е добре да го има, но само ако е градивно, а не в този вид, в който е то сега.

"Радев създава това усещане, че има нещо личностно в този конфликт. Той казва ти и ти си виновен, като си казал А - казвай Б", допълни още политологът пред Bulgaria ON AIR.

Валерия Велева също застана зад идеята, че президентът Румен Радев трябва освен да критикува, и да каже или посочи път, по който да се излезе от тежкото положение.

"В дадени моменти президентът говори като политолог, като анализатор, а не като държавник, не като президент", подчерта журналистът.

Двамата коментираха и протестите. Валерия Велева беше категорична, че гражданското недоволство е насочено не просто към сегашното правителство, а към цялата политическа класа и протестите на хората показват катастрофата на политическия ни елит.

Любомир Стефанов също коментира и каза, че БСП се опитват да яхнат протестите, но това няма да може да стане, защото гневът на народа е насочен към всички.

Политологът беше категоричен, че България сега е в ситуация, в която "властта се търкаля по улиците" и е възможно раждането на нов политически субект.

Велева пък каза, че в България сега няма силно лидерство и ако то се роди на улицата, може да е опасно, а Стефанов допълни, че дори и при появата на нов политически субект при това голямо обществено недоволство, то не е ясно дали той ще успее.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
350
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със сигурност Нинова, Радев в коалиция с ДПС ще стабилизират държавата за кратко време. Ще дишаме чист въздух, ще вдигнат заплатите, ще намалят цени и разходи, няма да крадат, ще строят пътища, които никога няма да има нужда да бъдат ремонтирани, ще преместят морето в София, ще бъде оранжево небето.
349
0
 
0
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Всички са маскари.
348
3
 
8
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Народът протестира срещу криминализираният елит, който ни управлява 30 г.Срещу премахването на пряк контрол върху приватизационните сделки от прокуратурата. Срещу внос на скъпи и некачествени храни - подкрепени от държавни агенции, срещу унищожаване на училища и държавни болници, заради частните.Фармацефтична мафия, вдигане на ток, води, парно, сградна инсталация.Некачествени вода и въздух, немиене на улици. Народът протестира с/у огромният държавен дълг 30 милиарда.ЮП, корупцията и беззакон
347
3
 
9
 
! Отговори
ТТ преди 5 години
Няма никаква трагедия - ББ с неговите каки си отиват и няма никога повече да са в политиката.Никой в Бг не милее за Бойко, за американците е *** син, за руснаците - объркан човек.Хайде на почивка в Арко Ирис .
346
1
 
3
 
! Отговори
Банкеръ преди 5 години
Какво пък толкова? Просто си вземете нови автомобили.
345
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мишо Шамара *** черни интимни мускули и го дави заедно със сополите, но му харесва важното.
344
1
 
4
 
! Отговори
НЕ ТРИЙТЕ КОМЕНТАРИ преди 5 години
ГАДОВЕ ПРОДАЖНИ!!!!!!!!!! НЕ ТРИЙТЕ КОМЕНТАРИТЕ!!!!!! https://facebook/protestbulgari/ 19.11 !!!!!!!!!
343
7
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Ще протестирате а??? Я вземи тоя студ :)))))))))))))))))))))) То лесно се протестира Август месец. Айде в неделя протестирайте на - 7 градуса !!!!!!!!!!!!!!!
342
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А МАЛЪК ТОШКО ПРЕПИКАВАШЕ ЛИ ХРАСТИТЕ.
341
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спомням си протестите 2013,2014 година имаше едни платени шмекери -Че Гевара(Ангел Славчев) Дудев,Бисер Петното и др, дано не се повтарят същите сценарии.
340
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-341,сигурно,слънцето,ще извика прасетата,и техните гледачи,спомням си,при първия му не завършен мандат,беше ги докарал в София.
339
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Sandio,престъпници,и осъдени,има и в твоето любимо правителство,като почнеш отгоре,че чак до долу.
338
20
 
7
 
! Отговори
Sandio преди 5 години
Видях с очите си протестиращите в София.Това са НЕУДАЧНИЦИ, БЕЗРАБОТНИ, ПРЕСТЪПНИЦИ С ПРИСЪДИ, НИСКООБРАЗОВАНИ.Не може тези хора да наричат себе си народа.Не може те да диктуват дневния ред в държавата.За това си има избори.
337
0
 
5
 
! Отговори
в кондиция преди 5 години
Ми за туй не гледам ТВ.
336
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не било срещу кабинета, а било срещу политическата класа. Че то не е ли едно и също бе
335
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко, отивай си! Никой не те иска вече!
334
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чувам, че щяло да има контра протест в подкрепа на ГЕРБ. Е тогава и аз ще протестирам. И нека герберите знаят, че ние ще сме повече от уялата се и раздута администрация на, на която Банкенския еднокнижник предизборно вдигна заплатите. 10 г. са достатъчно дълъг период поне малко да дръпнем напред.
333
6
 
19
 
! Отговори
Yan преди 5 години
Политическата обстановка се изостря, парламентарната демокрация в България е изчерпана, няма визия в обозримо бъдеще за бъдещето на държавата и все повече везните се накланят към президентска република (или може би от САЩ ще наложат). Въпросът е кой ще изпревари в събитията и кой ще е президента......... ясно е, че ще е генерал, ама кой от двамата не се знае, а и не е ясно, дали смяната на едно управление с друго ще донесе така желаната промяна и реформи. Кой знае, ще видим!
332
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестите са срещу политическата класа , управлението на ГЕРБ и кабинета на ГЕРБ. За десет години управление какво направиха ? Младите бегат, старите умират, живите са бедни но с нови данъци и застраховки, нови цени на всичко, мижави заплати и пенсии. Какво работи в държавата - здравеопазването ли? образованието ли? раздутата държавна администрация ли, парламента ли и пр.
331
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от януари като си видите новите местни данъци на недвижимите имоти така ще подскочите.че ....