ОП подкрепи някои искания на КНСБ. Кои ще внесе?

Патриотите и КНСБ – с еднаква оценка за Бюджет 2019
14 ное 2018 14:52,
11
ОП подкрепи някои искания на КНСБ. Кои ще внесе?
Снимка: Flickr

"Обединени патриоти" може да внесат някои от предложенията на КНСБ между първото и второто четене на Закона за държавния бюджет, стана ясно след срещата между синдиката и патриотите в парламента.

Кои точно предложения ще бъдат подкрепени обаче било въпрос на калкулации.

Още по темата

"Имаме уверение, че част от нашите предложения ще бъдат разгледани от колегите и внесени тези дни. За двете предложения - увеличение на минималния размер на обезщетение за безработица от 9 на 12 лева и това за отглеждане на дете през втората година - от 380 на 420 лева, срещнахме разбиране и подкрепа", посочи председателят на КНСБ Пламен Димитров.

"Техните предложения срещат нашата подкрепа. Сега въпросът е да се направят малко калкулации и да се проведат разговори", каза и депутатът от "Обединени патриоти" Искрен Веселинов.

Патриотите и КНСБ имат и еднаква оценка за полезността на Бюджет 2019 г. Пламен Димитров отново каза, че винаги може да се иска още, но отчете, че е това е най-добрият бюджет през последните години.

"Бюджет 2019 г. отговаря на основните посоки, които сме фиксирали – ръст на доходите, повече социални разходи. Изпълняваме обещанията си. Процесът на тяхното крайно изпълнение е все пак с хоризонт до края на мандата", добави Искрен Веселинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Синдикатите сговориха ли се с господарите си Велев и Киро Гела?
10
1
 
4
 
! Отговори
синдикалист преди 5 години
Защо синдикални организации има главно в бюджетните организации и малкото останали държавни предприятия? Защо т.н. "Синдикати" защитават работодателите и задушават исканията на своите членове още в зародиш?
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Минимална работна заплата: 1000 евроМинимална пенсия: 500 евро50 % съкращения в държавната администрацияОграничаване на командировките в чужбина на депутати и държавни служителиНамаление на заплатите в съдебната власт до нормални размери - какви са тези 10 до 15 хиляди лева за нищо невършене?Само това да направят, ще освободят по няколко милиарда лева на година.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв ръст на доходите, бе? 50 лв. към МРЗ ръст ли е?Синдикатите са слуги на властта!Синдикатите обгрижват само чиновниците!Народът не вярва на синдикатите.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Синдикатите по време на соца бяха казионна организация сега са пак същото -- ако бяха истински синдикати тука трябваше барикади да се издигат 30години всяка година тея при сини ,червени ,гербери са еднакво меки и пластични в съществуване то си .....а за ,,патриотарите,, дано никога не видят пак правителство .....
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези вече могат да се гръмнат,нищо не става от тях ,излъгаха много народ --да не бяха ставали патерица за няколко гроша...
5
0
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
Да се увеличат данъците и ДДС на хазарта и туризма както на останалите.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Минимална работна заплата: 1000 евроМинимална пенсия: 500 евро50 % съкращения в държавната администрацияОграничаване на командировките в чужбина на депутати и държавни служителиНамаление на заплатите в съдебната власт до нормални размери - какви са тези 10 до 15 хиляди лева за нищо невършене?Само това да направят, ще освободят по няколко милиарда лева на година. Нека си записват в предизборните програми.
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долу синдикатите! искаме увеличение на заплатите 7 до 10 пъти! като в Германия!
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА, ОСТАВКА, ОСТАВКА! Опитват се да замажат положението! Вижте цените. За какво увеличение на заплатите говорим, когато насъщният поскъпна с 30%
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КНСБ не представлява интересите на народа!ВЪН СИНДИКАТИТЕ!РАБОТЕЩИТЕ НЕ ВЯРВАТ НА СИНДИКАТИТЕ!МАХАЙТЕ СИНДИКАТИТЕ!