Ще забави ли ветото на президента Бюджет 2019-а?

Икономисти: НС трябва да си свърши качествено работата!
14 ное 2018 11:30, Анисия Иванова
8

Ветото на президента Румен Радев едва ли ще доведе до забавяне на бюджета за следващата година, управляващите ще вземат мерки, тъй като е в техен интерес да спазят срока. По-важното обаче е народните представители да си свършат качествено работата както с данъците, така и със самия бюджет, коментира в студиото на "България сутрин" бившият министър на финансите проф. Христина Вучева.

Още по темата

Вчера държавният глава наложи вето на Закона за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане, приет на 7 ноември. Радев изразява несъгласие с разпоредбите, с които се въвежда нов екокомпонент в данъка за колите, отлага се прилагането на формулата "замърсителят плаща" при определянето на таксата смет, повишава се местният данък за сгради в курортните общини и се дава по-голяма свобода за уволнения в агенция "Митници".

Част от оспорените от държавния глава текстове са изменения в други закони, прокарани с преходни и заключителни разпоредби и са внесени от депутати текстове между първо и второ четене без икономическа обосновка и без обществено обсъждане.

Икономистът Гарабед Минасян пък отбеляза пред Bulgaria ON AIR, че има твърде много неща, които оставали зад кадър.

"Наред с всички хубави неща, които се споменават, като най-голям бюджет или пък най-много пари за нещо друго, никой не отбелязва, че дистанцията между България и Европейския съюз все повече се увеличава", каза той.

Минасян допълни още, че неравенството между богати и бедни у нас е най-голямо в целия ЕС и за съжаление продължава да расте.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То това е целта, да го забави та когато *** дойде на власт да каже: - Такива пари няма, Борисов ви е излъгал. - и да гушне парите за пенсии и здравеопазване.И на 150-те милиона закресливите майки няма да прости.
5
2
 
2
 
! Отговори
ЗАбрана за новите преди 5 години
Единствено екологично чисти са стари коли работещи с газ. ГАзовата уредба не замърсява въздуха.Експерти знаят че в домове и ресторанти печки и котлони на газ бутан пропан работят от много години спокойно.Старите автомобили с доказано безвредни фарове и газови уредби са екологично чисти.Всички нови автомобили увреждат тежко земята и околната среда с нагло вредни бели скенери инсталирани чрез ДМК нарко контрол с цел превръщане на хората в опасни вредители.
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев да купи 50-60 Грипени и на населението ще въведем купонна система и дажби за храна като едно време А Радев ще го пратим с тия Грипени да освободи Крим от лапите на сатрапа Путин.
3
4
 
7
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Няма я Неврокопската шушумига,където ви слушкаше !!!
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Между първо и второ четене двоен данък имоти. Хората още не са разбрали за това! Честито!
1
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Далеч от ЕС бизо до цивилизавните хора, Зеленият чорап упорито работи за олигарсите и корпорациите и корупцията и използва като претекст мръсния въздух за да измами всички, не щеме ни Грипени, ни ЕС нито гей-паради просто и елементарно като коремно завъртане.