Фандъкова: Оставката на Симеонов – добро решение!

Политиците да търсят решения, не да се състезават по говорене!
17 ное 2018 12:48, Елка Василева
47
Фандъкова: Оставката на Симеонов – добро решение!
Йорданка Фандъкова. Снимка: архив, Булфото

"Оттеглянето на Валери Симеонов е едно очаквано и добро решение, което да позволи да продължи работата по законодателството за децата с увреждания, защото това е най-важното. Майките, всички близки очакват час по-скоро да се приемат промените в законите, така че да позволят и грижата за децата, и техният живот да бъдат облекчени. Вече има заложени средства в бюджета, така че наистина мисля, че нямаше смисъл всичко това да се забавя”. Това заяви столичният кмет и зам.-председател на партия ГЕРБ Йорданка Фандъкова пред Нова тв.

Запитана дали оставката на вицепремиера е закъсняла, Фандъкова отговори: „Нагнети се напрежение, разбира се, по-рано трябваше да се получи извинението - вероятно това щеше да даде повече спокойствие, както на участниците в процеса, така също на законодателите. Всички, които участваха, мисля, че бяха засегнати”.

Още по темата

Фандъкова каза още, че големият въпрос е за средата, приемането на хората с увреждания, интеграцията на тези деца в детските градини и училищата и „тук ролята на медиите е голяма, защото ние трябва да се научим да живеем заедно с взаимно уважение и помощ към хората, които имат нужда”.

Във връзка с очакването оставката на Валери Симеонов да тушира общественото и политическото напрежение кметът заяви, че се надява да се успокои ситуацията, но не трябва да забравяме, че ситуацията е предизборна.

"Доста политически сили се възползват от всяко недоволство и напрежение. Лично моето разбиране винаги е било, че политиците, независимо на каква позиция са в дадения момент, трябва да търсят решения, а не да се състезават по говорене”, каза Фандъкова.

Столичният кмет предупреди, че за неделя в София са заявени 4 протеста, включително за хора, които са заявили, че ще дойдат от провинцията с автомобили.

„Да, разбира се, че всеки има право да изрази своята позиция, но нека не забравяме, че всичко това затруднява и движението в града и трябва някак си да намерим баланса за това”, каза Йорданка Фандъкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Кога преди 5 години
Вие кога ще подадете Фандъкова вие кога ще се махнете ???
37
0
 
1
 
! Отговори
Партиен член преди 5 години
Вие от години затруднявате нас. Така че, ще изтърпите малко протести, пък ако си отидете протестите ще изчезнат за известно време докато на ваше място не се намърдат подобни на вас слуги народни.
36
0
 
3
 
! Отговори
Боце преди 5 години
Добро щеше да е решението ако беше взето преди 3 седмици , сега е кного закъсняло. Протестиращите вече викат: "Оставка на всички!"
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тази защо не се гръмне, тя преди Бойко да окаже дори не смее да хълца.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фaндъка пак на всяка манджа мерудия...
33
2
 
8
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
НЕ не е добро! НЕДОСТАТЪЧНО Е!
32
0
 
10
 
! Отговори
Край преди 5 години
Не се заблуждавайте от привидно мекушавото мърморене на сладникавото лелче. Тази жена е важна част от олигархична мрежа разпределяща 1.55 МИЛИАРДА - бюджета на София. Евро парите -отделно.Няма значение че София е мръсен, неуреден, презастроен и несигурен град с абсурден трафик.
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Eййй, и тая селска стрина се изказа. Да не я гласат за президент след някоя година?
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много монголци посещават сайта. Това е добре, международните отношения цъфтят
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таа общинарка пък кво се меси в държавни въпроси?
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-доволни от отстраняването на Валерката са ГЕРБ и ДПС!Усеща се видимо задоволство!Всеки опрял се до тези две партии рано или късно гори!
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
оставката на фандъкова, още по-добро !
26
2
 
6
 
! Отговори
Цецо Мен преди 5 години
Чета коментари и се чудя. Симеонов бил единствения анто Доган или че алтернативата на Бойко бил Доган. И двете твърдения са еднакво верни или иначе казано лъжа. Първо Бойко и Доган са деужки от време уно. Второ, как точно Симеонов е показал, че е анти Доган. Там дето би бабите на границата или?
25
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
22 - и като се махнат и дойдат Корнелия Нинова е Доган....направо ум да ти зайде.
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фандъкова да обясни как майките протестираха без разрешение от общината?
23
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едниствения човек от последните години дето тупна с юмрук по масата и по мутроморието и сега го махат, като им минат 50 роми под прозореца и дупе ще дадат ама борят ромска пръстъпност.
22
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственият политик искащ забрана на ДПС след 1992 беше Симеонов . Затова Данчо наречен ментата така го нападаше остро в името на морала.
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държат се само защото страната знае кой е алтернативата-Сарая .То пак и те управляват де ,но да не излизат на светло държат тиквата .Той го знае и затова се прави на мъж . Ще го видите и в Слави как ще хвали Доган колко е умен ..Единствения анти Доган беше Симеонов и Сидеров взе мерки .
20
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Беше страхотно да се наблюдава как един достоен и сигурен в себе си човек подава оставка с аргументи .сравнете го с кретена Борисов.Сълзи ,страх ,рев .
19
1
 
22
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Ахх, колко е милосърдна, и колко е загрижена...Ама за реномето си.