Менда Стоянова изненадана, че Сидеров иска главата на Каракачанов

Цената на бензина не е данък, за да се намали, уточни тя
18 ное 2018 16:00, Красимир Ангелов
130
Менда Стоянова изненадана, че Сидеров иска главата на Каракачанов
Снимка: БТА

Председателят на парламентарната бюджетна комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова изрази изненада от позицията на Волен Сидеров, които поиска оттеглянето на другия вицепремиер от квотата на "Обединени патриоти" - Красимир Каракачанов от властта.

Още по темата

"Изключително съм притеснена и изненадана от това, което чух от господин Сидеров, че той вече търси друг формат на участие в управлението, искайки господин Каракачанов - другият лидер на другата партия, другият вицепремиер, също да се оттегли от властта", обяви Стоянова в предаването "Неделя 150" по БНР.

"Те трябва да се разберат искат ли да бъдат във властта в лично качество, като лидери, или ще участват във властта през парламента и само със свои представители - министри и заместник-министри. Това е проблем, който трябва да го уточнят те тримата", добави тя, визирайки отношенията в малката коалиция.

Самата Стоянова коментира една от най-дискусионните теми в последната седмица - увеличението на данъка върху старите автомобили, както и въпроса има ли проблем да бъде преодоляно ветото на президента:

"Мисля, че няма проблем да бъде преодоляно ветото на президента. То е върху целия данъчен закон. Освен за данъка върху моторните превозни средства, има още три пункта, по които президента е направил ветото. Но основния, който се комуникира в медийното пространството, всъщност е данъкът, както го наричате, върху старите коли. Аз искам да кажа, че това е много манипулативно и невярно определение. Какво е стар и нов автомобил?", запита Стоянова. И уточни, че автомобилите, произведени след 2005 г., са със сертификат Евро 4 и ще плащат по-нисък данък.

Стоянова успокои хората, че вече има спад в цените на горивата, драстичен скок на "Гражданската отговорност" няма да има, а по-високите доходи минават през ръст в икономиката.

"Говорим за цената на бензина, само че това не е данък. Цената на бензина се формира от цената на борсовата стока – петрол. И борсовата стока петрол, на практика, повишавайки цената, няма как да не рефлектира върху цената на нашия бензин", заяви още шефката на парламентарната бюджетна комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
2
 
! Отговори
postradal pasi преди 5 години
Късно е либе за китка Радев си изпусна шанса и той е от котилото на сополан паси само той му дърпа юздите и той го кадрува
104
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дойде Бареков, подкупи Волен, пусна американски пари на париите за да протестират и ето ви консервативен проект и консервативен и алчен Волен!!!
103
0
 
2
 
! Отговори
КОЙ? преди 5 години
КОЙ ЩЕ ПОТЪРСИ СМЕТКА НА БРАТА НА ПЛОВДИВСКИЯ КМЕТ, КАК В НЕГОВА ПОЛЗА БЕШЕ СМЕНЕНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО НА ПАРЦЕЛА НА ЗАВОД "КАМЕНИЦА", НА КАКВА ЦЕНА КУПИХА АПЕТИТНИЯ ИМОТ, КАК МЕНДА СТАНА СЪСОБСТВЕНИК/В СЯНКА РАЗБИРА СЕ/НА ГРАНДИОЗНИЯ СТРОЕЖ, КАКВА Е ПЕЧАЛБАТА ЗА ВЪПРОСНИТЕ ОВЪРТОЛЕНИ В ЗМИЙСКО КЪЛБО ЛИЦА-ИВАН ТОТЕВ, БРАТ МУ ГЕОРГИ ТОТЕВ, МЕНДА СТОЯНОВА, ЦЕЦО ЦВЕТАНОВ, БОКО МУ И ПРОЧИЕ НА ХРАНИЛКАТА ПРАВИЛНИ ЛЮДЕ? ТАКЪВ ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ, НАПРАВО НЕ Е ИСТИНА.ТАЯ НЕКАДЪРНИЦА КОРУМПИРАНА НЕ СЕ НАЯДЕ
102
1
 
6
 
! Отговори
To6ko56 преди 5 години
Бе тая женица много изненадана. Къде живее ? Я, я махайте, че взе да опротивява на хората.
101
0
 
5
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 5 години
Tupi I nagli...alchni I bezdushni ! Shto e to?...BULGARSKI politikan! ..Predi da nalojite visokite danatci I zastrahovki....se vdigat zaplatite! Balcerovich ....v Polsha go priloji! ..MINIMALNATA zaplata...1000lv! .Neka togava vdigat taksite!
100
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мента стоянова герберюшка --първо говори нагло после --олеле мале каква стана тя !
99
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Radev vzimaj wlastta!
98
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страшно нагло мислене от страна на Менда. Кой от нас я избра тая? От къде се взе и почна данъци да налага? Иде ми да ги псувам, не ами............ Бюджета е неин и тя ще ни каже, ще ни научи, защото сме много ***- това е нейното изказване. Лобисти- всички до един.
97
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Драстичният скок в застраховките е вече факт, който вие Менда би трябвало да поправите. Данък-старост е много точно определен от народа. ЗНАЕМ НОМЕРА- тази година го пробутвате, и следващите години го вдигате. Същото е и за БОНУС-Ф....С. Какво стана с данък-торбичка? По-малко пликчета ли ползваме в магазините? По-екологична ли стана БГ? Или просто си направихте милионите? Капка по капака - китайско мъчение.
96
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Акцизът на горивата не е 2/3 от цената.Не лъжи!
95
0
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
шМента да не се прави на ударена!В.Сидеров е луд за 100 села,ама усеща кога става напечено и трябва да се изнизва като пръ.дня от ***!Гербаджийският кораб е обречен на потъване,макар и не веднага*.Нормално е плъховете да се спасяват овреме,колкото и храната да е добра и изобилна.В близко време ще видим кое ще надделее у Патриотите-алчността или страха.*Все пак гербаджиите имат шанс за спасение-ако предизвикат избори веднага и имат подготвена патерица,която да влезе в парламента-някакъв фалшив
94
2
 
17
 
! Отговори
гробарят преди 5 години
Тая кой я изпусна от психодиспансера или излиза от наркоза,преди да се кандидатират за депутати психо не минават ли?
93
1
 
27
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Мента е една от първите лъхове,които ще се спасят от ''доволството'' на народа!Когато издигнат не бутафорни,а истински бесилки пред парламента,тя ще е първата,която ще побегне,но и първата,която ще увисне на въжето!
92
1
 
35
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Тази е типичен пример за ..лизец и нагъл депутат! Без да чета статията, съм убеден, че пак е взела страната на гробарите, и е срещу народа!!!
91
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цената на бензина не е данък, за да се намали, уточни тя... Хайде бе, нима?!?Пак ни будалкат от ГЕРБ.Ами нали 2/3 от цената на горивата всъщност са акциз и ДДС, които точно те слагат.На всичкото отгоре имат наглостта наляво и надясно да ни говорят, че не можели да променят цената на горивата, "защото тя се определя от пазара"?!?Кой пазар, бе?На пазара ли измислихте акциза?
90
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ние сме изненадани ,че изгонената от НАП -Пловдив за далавери , счетоводителка на цар Киро ,днес е водещ демократ и е в НС . Че и за европейско развитие . Хайде холан !
89
0
 
26
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонимен96Знаят!..Много добре.За това си гласуваха възможността да арестуват всеки за 48 часа БЕЗ ДА ДАВАТ ОБЯСНЕНИЯ!!!!!!!!Разбира се,това НЯМА да ги спаси!..-Само ще удължи агонията им...нашата-също..Но междувременно ,трескаво организират абдикацията си..Ще излезне наяве след двадесетина години,уви..
88
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия управляващите отдавна са извън реалността. Знаят ли какво е да чакат пред кабинет на доктор, на гише в КАТ, в община и т.н.? Изобщо не знаят с какво се сблъсква обикновеният българин всеки един ден в живота си. Вездесъщият Бойко от 2000 г. не е бил обикновен гражданин, все НСО го е возило и охранявало. Когато вдигна кръвното дали е звънял на 112 за помощ? Бойко знае ли какво да не приемат детето му в детска градина? Знае ли как се взима дете от 1-ви клас през работно време?
87
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каракочанов ще падне ... под тежестта на собственото си тяло. Неизбежно е!
86
2
 
22
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
това грубо издялано от горски пън същество ви "разгонва фамилията"....Щастливи българи,да ви завиди човек..Веднъж споменах:-Всъщност, знаете ли какво искате?-Ако франчулята бяха поискали по-ниски дънъци вместо главата на Луи,още да са монархия.който разбрал,разбрал..