ОАЕ търсят да купят хиляди хектари земя в България – да се хранят!

В Румъния вече са купили 57 000 хектара
Обновена: 19 ное 2018 10:19 | 19 ное 2018 07:00, Елка Василева
346
ОАЕ търсят да купят хиляди хектари земя в България – да се хранят!
Снимка: архив, Булфото

Обединените арабски емирства (ОАЕ) искат да купят в България хиляди хектари земеделска земя като част от приоритетната си програма за продоволствена сигурност.

"Наскоро една от големите ни компании - "Ал Дахра Груп", се сдоби с 57 хиляди хектара земя в района на румънския град Браила. Идеята ни е да направим същото и тук, в България", каза пред "24 часа" Мариам ал Мехаири - държавен министър на продоволствената сигурност на ОАЕ.

По време на посещението си в София Мариам ал Мехаири се срещна с министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и с министъра на икономиката Емил Караниколов. В делегацията са включени и хора от ръководството на компанията, която изкупува земеделски земи.

Визитата у нас е вследствие на проведените разговори между премиера Бойко Борисов и престолонаследника на Абу Даби принц Мохамед бин Зайед ал Нахаян миналия месец.

Тогава за пръв път бе лансирана и идеята за изграждането на продоволствени хранителни хъбове на Балканите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още по темата: земеделска земяОАЕ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОАЕ търси да купи и мъжки ***, и някои веднага ще тръгнат да ни ги продават...
296
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно - НЕ! Никакви продажби на земя! Ако някой го направи е ега ти недалновидния *** и продажник. ОАЕ да си търси други начини да се изхранва а не да изкупува България на безценица. Че много умни са извъдиха тия араби харесало им било виж ги ти. С тъпите си петродолари смятат че могат да купят всичко. Ако някой позволи това да стане е най - алчния продажник ,който може да съществува. Никакви продажби на земя! Т
295
0
 
1
 
! Отговори
Зоро преди 5 години
ЧЕ ТО НАЛИ ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО НЕ ПОЗВОЛЯВА ТЕЗИ " МАНЕВРИ", БЕЗ ДА ИМА РАЗРЕШЕНИЕ ОТ ДС И ПРИЕТ ЗАКОН ОТ ПАРЛАМЕНТА НИ. КОЕТО ЛИШАВА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЗЕМИ ОТ ДОХОДИ И РЕАЛНО ЦЕНООБРАЗУВАНЕ .
294
1
 
10
 
! Отговори
Сс преди 5 години
Да живее бай Тиквун царя на продажници те..
293
0
 
4
 
! Отговори
Тунджата преди 5 години
Ако искат продоволствия, има бакалии, магазинчета, хипермаркети, да си напазаруват от там!
292
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продажбата на земя е разрешена и в другите страни от ЕС. Защо не си купят земя от Германия или Франция. Сигурно защото там земята е 10 пъти по-скъпа от нашата.
291
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Кой умник измисли продажба на земя?"Същия който измисли и продажбата и подаряването на заводите и фабриките ни. Вместо да изнасяме продукция, ние им подаряваме имуществото си.
290
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ НЕ СЕ ПРОДАВА!!!! ДА СЕ ВДИГНЕМ НА ПРОТЕСТ И ДА Я ЗАЩИТИМ!!!!!!!!
289
1
 
12
 
! Отговори
dfh преди 5 години
Трябва да се създаде закон, който да забранява на разни чужденци-особено на руснаци и поганци-да купуват и притежават земеделски земи!! За тази земя, нашите деди са проливали кръвта си и са давали живота си!!!Румънските тикви да си ги продават ако искат, БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ да е на българите!! Също трябва да има закон, който да забранява да се притежава повече от 5000 дка еднолично!!!
288
0
 
10
 
! Отговори
Ana преди 5 години
До АнонименГрешите малко, земята е Национална сигурнос, независимост, свобода...всичко , за което сме се борим с пушка,
287
0
 
19
 
! Отговори
От старите хора преди 5 години
"Земя и деца не продавайте! На продажниците пътя показвайте!" Това са казали старите хора от опит. Сегашните всичкознайковци бълнуват инвестиции, свежи пари и бабини деветини. Все едно след повече от 10 години продажба и инвестиции сме цъфнали и мед тече от чешмите. Явно част от хората живеят в измислен свят. Това е едно от най-опасните действия да си продадем земята и после да се чудим от къде ни е дошло. Никой икономически грамотен не продава първичен ресурс, а крайна продукция и печели.
286
0
 
3
 
! Отговори
До 303 Зелев преди 5 години
В Бг-то всичко се продава.Простолюдието няма право на глас.Национално богатство имаше до 1991 година.Произвеждай,продавай и спечели е сън за бедния българин.
285
0
 
19
 
! Отговори
Зельо Зелев преди 5 години
Банкянският *** няма право да продава българска земя, защото тя е национално богатство! Земя не се продава! Произвеждай, продавай, печели! Откъде накъде ще продаваш земя?! Това не е инвестиция, това е грабеж! Ограждат земята, като собственост на ОАЕ и край!
284
1
 
8
 
! Отговори
Хахахаха преди 5 години
До чичо--------------Нали знаеш че няколко българи без това продадоха България за жълти стотинки.Така че шейха ако иска и реши ще купи земеделска земя колкото иска.Човека от Дубай знае че *** за пари ще продаде и майка си.От мен хубав ден;)
283
0
 
26
 
! Отговори
чичо преди 5 години
за българската земя векове нашите предци са проливали кръвта си! Земя не се продава! Като са гладни да им продаваме жито ,но земя никога!
282
0
 
12
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
После викате ромите били такива, били онакива....ми то всички в тази страна сме бетер роми!!!!!!!!!
281
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен 300 преди 5 години
Египет открай време е житницата на Средиземноморието. Римската империя е искала да го завладее и го е завладяла, поради тази причина.
280
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до Иван.... Какъв Египет те гони бе. Ти четеш ли какво пише или караш на Ръчна. Става въпрос за Обединените Арабски Емирства не за Египет. Египет има продукция да ни затрупа десет пъти. От египет се хранят в Катар Бахрейн Кувейт Саудитска арабия. Ходил ли си в египет да видиш истински домати краставици чушки дини пъпеши и каквото се сетиш. Межди Александрия и Кайро имат най големите градини които неможе и да си ги представиш. Нил ги захранва с вода и продукцията е в огромни количества.
279
1
 
42
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Като си продадем обработваемата земя на арабите, какво ще остане за българския народ? Социални помощи?
278
3
 
9
 
! Отговори
Bg izmet преди 5 години
Zameniam 10 dekara BG plodorogna zemia Za petrolen kladenec v oae rabotesht.