Царят го мъчи предсрочния вот: Капиталът от чужбина иска стабилност!

Призова политиците да помислят как изглеждаме зад граница
139
Царят го мъчи предсрочния вот: Капиталът от чужбина иска стабилност!
Снимка: БТА

На фона на протестите в страната и искането на опозицията за предсрочни избори, експремиерът Симеон Сакскобургготски призова политиците да погледнат извън България и да преценят как се отразяват вътрешните ни трусове на имиджа ни навън.

Още по темата

Според него България не е единствената страна, където има оставки на министри, това се случва и в по-зрели  стари демокрации и не заслужава да се коментира много.

"Когато обаче има нещо, което може да прозвучи като нестабилност, това се отразява винаги в чужбина", допълни той.

Затова трябвало да има поглед и навън, за инвестициите, защото "капиталът търси спокойствие, предсказуемост и система, която да е изрядна".

Сакскобургготски смята, че политиците не трябва да гледат на нещата в момента и на парче, когато новината е топла, а да се гледат в перспектива и да преценят ходовете си.

"Винаги трябва да се гледа в по-общ план", препоръча той.

Иначе е убеден, че предсрочните избори са съвсем нормална практика и в момента има вероятност за такива във Великобритания, в Испания. Според него това е част от демократичните процеси.

Експремиерът обаче смята, че е за предпочитане е мандатите да са си цели и макар че обясни, че няма да дава себе си за пример, констатира, че неговото правителство и това на Сергей Станишев, а преди това и на Иван Костов, са изкарали пълни мандати.

Той смята, че след края на кабинета "Станишев"  има премиер, който повтаря мандата си, което не се е случвало в най-новата ни история.

Сакскобурготтски валидира днес марка с лика на баща си Борис III по повод 100 г. от възкачванито му на престола. Заедно с него печатът натиснаха транспортният министър Росен Желязков, шефът на пощите Деян Дънешки и шефът на Съюза на филателистите Спас Панчев.

"Важното е да се помни историята, да се гордеем с нея и да я уважаваме. Често съм го казвал, макар да оставам глас в пустинята, че ако нямаме ясна представа за миналото си или го изопачаване според предпочитания и убеждения, трудно е да мислим за бъдещето, защото няма на какво да се опрем", коментира Сакскобургготски.

Той се радвал, че се отдава внимание така на ролята на цар Борис III, за да можело младите поколения да имат самочувствието, че е имало монархия в България.

"Наследих баща си през 1943 г. и миналата седмица, на банкета на кралица Елизабет си дадох сметка, че съм ветеранът на Европа", разказа още Симеон и допълни, че е бил сложен да седне вдясно от кралицата, защото бил най-стария по чин и така го подредил протокола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
5
 
! Отговори
42 преди 5 години
Този път 9.9 ще ви се стори като сладка приказка...
92
2
 
6
 
! Отговори
ЧСИ преди 5 години
Тоя още ли не го изритаха от Враня!?? Позор за великия си баща! Борис III беше натикал шумкарите в миша дупка, тоя им пристана и от цар се превърна в слуга! Засилка, шут - и аут от България, ***!
91
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мен"Кой кого мъчи? Царят вота или вотът царя? Граматиката ви куца."---Нито "царят" вота, нито вотът "царя".Простатата и хемороидите мъчат мадридското изчадие, чийто предци на два пъти съсипваха България. Защо ли постоянно ни го показват !?А, иначе, граматиката не е за журналистите. Тя е само за Госпожата по български в училище. То и българският език (като цяло) им пречи, де! :)
90
3
 
20
 
! Отговори
Истукан преди 5 години
Ти ли бе? Ти ли ще ни даваш акъл след като ограби държавата и открадна пари и имоти. Веднага хващай самолета за Мадрид и се махай от България час по-скоро!
89
1
 
10
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Кой кого мъчи? Царят вота или вотът царя? Граматиката ви куца.
88
1
 
6
 
! Отговори
Ех, мечти ..и изяви преди 5 години
Щото като погледнем, мислим да е по-добре ако и да не е толкова ситуацията позитивна, изобщо в по-широк план нема да даде отклонение на инвеститорите от чужбина, ама се като гледам не мога да го обясня значи чувството като да е нещо къде е било мое па е станало ваше и немам хич, като изобщо де изгода да права нова коалиция, като както беше. Мислим обаче ако сте решили аз мога пак да ви..... обещаем едни 8- 900 дни за да нема после да ме питате защо и изобщо какво. Но мога пак да ви кажем!:-)
87
1
 
16
 
! Отговори
Велес преди 5 години
..."Царят го мъчи предсрочния вот: Капиталът от чужбина иска стабилност"...- Въх, горкичките...За какво се закъхърили... Ми, то и сега си има стабилност... Няма откачане от дъното... Вашта м..а...................
86
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цар.Какъв цар е кубето.На Запад му се носи славата като закоравел хазартажия.Казина и залози.
85
1
 
21
 
! Отговори
www преди 5 години
ДОКАТО УМРЕ НЯМА ДА ЗАБРАВИ АВАНТАТА КОЯТО НАБАРА ОТ БЪЛГАРИЯ....
84
2
 
26
 
! Отговори
Какво може преди 5 години
Какво иска Мадридският крадец
83
19
 
7
 
! Отговори
Искане преди 5 години
Хората които изкарват прехраната си с труд искат Симеон, БСП и Радев в затвора.
82
4
 
15
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Симеон-Хасан де се обажда като не го питат?Да не се е закахърил за инвестициите на "танцуващите със саби"?
81
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ ЦАРЯТ-гражданина Симеон Борисов!
80
3
 
34
 
! Отговори
Какъв преди 5 години
Какъв цар е Мадридският Крадец
79
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тролфермите заработиха на високи обороти щом се писа, че народа плаща стотици милиони за непроизведено нищо от американските Марици и че Челопеч печелят милиарди от златото и винаги излизат по документи на минимална печалба, а народа пие студена вода!По това може да се познае кой спонсорира троловете от тролфермите и защо винаги защитават американските Марици и концесионерите от Челопеч, а плюят срещу обикновените българи.Те и Лукойл са същите,*** там поне плащаш 1 литър и получаваш 1 литър.
78
13
 
7
 
! Отговори
Средногорец преди 5 години
До Анонимен 97Българското злато за милиарди в Челопеч се изнася от чуждестранните инвеститори и за българите една студена вода!Ама за колко години се събират тези милиарди, че в Челопеч за една година не могат да добият злато за тези пари, камо ли печалбата да е толкова?Общата печалба на Асарел Медет, Дънди Прешъс и Елаците Мед е около 300 милиона на година.кажи сега колко години трябват на Дънди за да спечелят милиарди от златото?
77
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха царя как ни плаши с инвестициите.Абе ние да не сме слепи.У Турция за 10 години, само Германия от ЕС е инвестирала над 120 млрд. евро- пък си вика на Ердоган диктатор, обвинява го в нарушаване на човешки права, корупция и т.н., па продължава да си инвестира.Значи не е стабилността фактор, друга ще е причината, че няма инвестици и тая причина сте май вие политиците, депутатите, синдикати и бизнес, щото само да цицате знаете от народа и инвеститорите.
76
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Царя си нае Бойко за главен секретар, царя почна разрухата, Бойко я подължава!Народа плаща яко стотици милиони за непроизведения ток от американските Марици, Лукойл и те са същите, *** плащаш литър, получаваш литър, не нищо.Българското злато за милиарди в Челопеч се изнася от чуждестранните инвеститори и за българите една студена вода!И това благодарение на Костов и Царя, само за 5-6 годинки управление!А Бойко да не остане по назад затри " Южен Поток" и 400 млн. $ годишно от транзит!
75
4
 
24
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
марш от българия
74
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези "отвън", дето ни гледали, да дойдат да поживеят няколко месеца в Бг с МРЗ, а не да гледат "отвън".Капиталът искал спокойна, сигурна среда. И ние искаме спокойна, сигурна среда, но Капиталът ни ОТНЕ това право. Защото сигурна среда с 400 лв. заплата не става.