За старите депутати – новичък бюфет: Супички, салатки...

В столовата ще има отделни зали за делегации, за самообслужване
68
За старите депутати – новичък бюфет: Супички, салатки...
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Наред със строителството на новата пленарна зала на депутатите в бившия Партиен дом, администрацията на Народното събрание се е загрижило и обедите им да преминават в ремонтирана столова.

Още по темата

Така че на ход е обществена поръчка за ремонт и доставка на ново оборудване на мястото им за хранене за 350 000 лева.

Обновяването на бюфета ще се извършва паралелно с изграждането на новата пленарна зала, като в обществена пръчка изрично е посочено, че работата в него няма да бъде прекъсвана, докато трае ремонтът. Така че фирмата, която ще се наеме да ремонтира стола, трябва да се съобрази и с това условие.

Бюфетът се намира на сутерена в сградата и е с обща площ 600 кв. м, от които в 450 квадрата са разположени масите за хранене, а останалите са обслужващи помещения.

Едно от изискванията е салонът за хранене да бъде разделен с декоративни подвижни преградни стени на две зони за обслужване на служителите и гостите, като се уточнява, че за тях могат да бъдат въведени и други условия като нива на достъп за определени времеви периоди. В помещенията ще има 30 маси и 180 стола.

Като изискване е заложено да предвидят две огледални линии на самообслужване, които да включват топли и студени секции за салати, супи, готвени ястия, десерти. Напитките да бъдат изнесени отделно от линията на самообслужване. Задължително трябва да се осигури достатъчно място за клиентите между касите и линията на самообслужване, за да не се получават опашки.

Изходът от линията за самообслужване ще бъде през самостоятелно обособен касов възел.

Отделно ще бъде обособена специална зала, в която да се хранят делегации и гости на парламента. Тя ще е с капацитет до 20 места на база кетъринг.

В изискването е записано да се запазят облицовките по стените и колоните от врачански варовик, но те ще бъдат почистени основно. Ще се запази и мозайката на пода.

До 60 дни ще се събират оферти за проекта. За целта следва да се разработи 3D визуализация на всички помещения.

Ще бъдат купени и нови уреди - 4 хладилни и 3 топли модула за храна с витрина, машина за фрешове, кафемашина, хладилна работна маса, грил, микровълнова печка, стелажи.

Общият срок на строителството, доставката и монтажа на кухненското оборудване и обзавеждане не бива да надвишава 150 календарни дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Репорт преди 5 години
До РусияТе пък тези от БСП щото имат малки *** ... жалки са с тяхните платени протести !
54
1
 
0
 
! Отговори
Суджук паша преди 5 години
Важно е да има кИФтета. Да можемЕ да плюскаме, че рънътъ прай бУрбътъ. И суджучец, че от плюскане гоня 200 кила и от борец взех да мясам на сумист и костюмите не ми стават вече :)
53
3
 
2
 
! Отговори
БСП ВДИГА ЗАПЛАТИТЕЕ преди 5 години
ша млатим телешки стекове вие *** изберете ше ви вдегна заплатите ниско гориво без данъци ша има кревнирши за всички
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аууу как се глезят тези политици, супички, пък и салатки, сигурно и лютеничка си хапват.А умиращия от глад българин яде само хлебец и кисело млекце.Добре, че идва Нова година, та да се наяде народа по 4 и 5 звездните хотели.
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РусияГерберастите ще прибавят по още 20 кила към задниците си.А рашките ще продължават да съхнат от пиене.
50
0
 
12
 
! Отговори
Гошко преди 5 години
Абе истината е че нашите не са ДЕПУТАТИ а са ДУПЕТАТИ !
49
1
 
9
 
! Отговори
скромно преди 5 години
Бюфета за всички депутати е колкото гарсониерата на Елена Йончева.
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Маймун Теди Да така работеха си и от време на време Живков ги събираше в Народното събрание за да гласуват, а не както сега нон стоп спане в парламента и от време на време некой цирк за да не е скучно на народа. Живков не даваше заплати на народните депутати.
47
1
 
12
 
! Отговори
Русия преди 5 години
Герберастите ще прибавят по още 20 кила към задниците си.
46
15
 
3
 
! Отговори
Дон Карнаж преди 5 години
Ейй пак се опитвате с простопсихологията на българина да си играете. Честно чета тоя сайт от десетилетие и в 90% от случаите се получава. Супер манипулатори сте като се заигравате с това кой кви пари прави, как българина това онова, некви неща да избухнем за парите на другите, да завиждаме, да анализираме.. тоя път обаче е супер учевидно какво правите, Нормално е човек да яде супаНормално е човек да яде салатаКършеи хляб в леко затоплена вода ли да ядат, че да не се ядосваме от народа?
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"новата пленарна зала на депутатите в бившия Партиен дом,"Ако и щом използваш нещо от миналото то ти го пресъздаваш и да мрънкате и минуси да лепнете не ме интересува. Всички пребоядисани не признават "ПРЕХОД", но ще набива на червено ЯКО!!!
44
5
 
14
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До БудалаВ България швейцарския модел е неприложим, поради специфичните особености на простолюдието. Ако някой тръгне да прави нещо като хората, веднага започвате да мучите и да му прецаквате работата. Така че с такъв народ като вас- такава държава. Това, както виждаш, е еднакво еалидно както за Швейцария, така и за България.
43
8
 
15
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
"Супички, салатки"...Що за ирония към нещо съвсем обикновено и нормално? Вероятно, в "редакционния" ви офис, всеки ден раздават списък за храна от кетъринг, поръчвате си я по телефона, и обядвате от пластмасови чинийки с пластмасови вилички направо пред компютрите...Мястото за хранене, не е в офисите и по улиците, а в определени за това места, и най-разпространената практика, е бюфет-столовата, в сградата в която работите.Тук няма място за подигравки и сарказъм!
42
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Маймун ТедиМaлoyмникo, по времето на Тато всички депутати бяха от висшата номентклатура ползваха по подразбиране служебни коли, имунитет и всякакви привилегии. Това, че ти не знаеш какво е било, не означава, че не е било.
41
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
То те за това е и целият въпрос в държавата - кой ще се докопа до кифтетата, суджука и баницата
40
11
 
22
 
! Отговори
Маймун Теди преди 5 години
Едно време всички депутати си работеха някъде, а Тато ги събираше по 2-3 пъти в годината колкото да изгласуват някой закон. Нямаше кьор софри, служебни коли, секретарки, кабинети и имунитети.
39
4
 
16
 
! Отговори
дедо Пешо преди 5 години
Дано се задавят
38
1
 
29
 
! Отговори
Будала преди 5 години
В белите страни като Швейцария депутатите присъстват на 20-дневни пролетно-есенни сесии с подготвени предварително законопроекти от експерти. Като си плащат сами транспорта и скромен ведомствен хотел, нямат заплати , депутатски апартаменти и ремонти всеки 4 години. Там депутатите са видни личности и бизнесмени, за които да са народни представители е чест и отговорност. Затова Швейцария е Швейцария, а в бедна България паразитират 250000 души управленски апарат.
37
1
 
19
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
ай ся да видим моети ли настигна бай си *** по аванта плюскане и скоро да удвоите килограмите..ако ги теглим в началото на мандата им и след това вкрая не ми се струва че ще са много тези които ще са свалили въпреки тежкия неуморен денонощен труд на който са подложени
36
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От БСП ще се зарадват много на навичОк бюфет.