Дебатът за Симеонов: Много спорове, малко за оставката

ГЕРБ: Трябва да сме по-благосклонни към опозицията!
Обновена: 21 ное 2018 11:40 | 21 ное 2018 11:30,
22
Дебатът за Симеонов: Много спорове, малко за оставката
Архив: Булфото

Дебатът в парламента за оставката на Валери Симеонов бе белязан от критики за начина на водене на заседанието и обвинения, че управляващите не дават думата на опозицията. Разискванията бяха прекратени минути след началото, но в крайна сметка след едночасови спорове, дебатът продължи.

В началото на заседанието зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов подкани няколко пъти депутатите да вземат думата, но поради липса на желаещи той закри разискванията.

Още по темата

От БСП обаче настояха, че имат какво да кажат и поискаха дебатът да продължи. Червената шефка Корнелия Нинова се закани и на председателстващия Христов, като припомни за оставката на бившия председател на Народното събрание Димитър Главчев. Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов пък настоя, че щом веднъж дебатът е прекратен, той не може да продължи.

В крайна сметка след множество критики по начина на водене на пленарното заседание, по предложение на ДПС бе проведен председателски съвет, на който се реши дебатът все пак да продължи.

"Темата е изключително чувствителна и заради начина, по който някой може да интерпретира различно, ние сме съгласни да отворим дебата и опозицията да продължи да говори. Ще нарушим правилника, но ще го направим, защото знаем, че винаги трябва да бъдем по-благосклонни към опозицията, защото тя може да представи фактите по различен начин", каза Цветанов.

Червеният Драгомир Стойнев пък заяви, че не са постигнали съгласие премиерът да дойде в Народното събрание.

"Не смеят или е страх да извикат Бойко Борисов. Нормално е да защити това свое предложение за промени в кабинета, защото Марияна Николова е вицепремиер на България с премиер Бойко Борисов, а не на Занзибар", отсече соцдепутатът.

Цветан Цветанов пък обясни, че премиерът е уведомен за искането на левицата и добави, че в пленарната зала вече вицепремиерът Каракачанов е представил мотивите за номинацията на Марияна Николова за вицепремиер.

Дали депутатите от "Атака" ще подкрепят Николова, Цветанов отказа да коментира и прогнозира. Той обаче уточни, че Волен Сидеров не е подписал предложението за нов вицепремиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 9 преди 5 години
Ами то и за самите хора важи същото: не протестират пред Лукойл, а искат низки цени на горивата, не протестират пред Съдебната Палата, където от повече от век стои неизбираемата и независима съдебна власт, а искат справедливост, нямат никакви конкретни идеи какво точно искат да се гласува разпореди и т.н., само викат ОТСТАВКА за да седне следващия по ред!
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Теми за спорове и протести колкото щеш! А за Симеонов и оставката му - или добро, или нищо!
15
2
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Аз си мислех, че думите на Симеонов са върхът на гаврата, но това с новия вицепремиер е абсолютният връх.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко пак спаси собствената си кожа !
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера корупционния съвет на Тиквата произведе пореден ***.о.тизъм .Честито българино .
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
моето мение е, че комунистите от герб крадат по-малко от комунистите от бсп; обаче е ясно, че управлението на комунисти ще ни доведе до задънена улица
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следващата смяна на заместник на Бойко Методиев Борисов ще бъде .......хигиенистка от мин. съвет .
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За две години ТЕЗИ УПРАВЛЯВАНИ от СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ не свършиха работа за ЛЕВ !!!!!!
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тpece ce друг път. В цялата страна дали има общо 500 протестиращи? В София пък е направо смешно - десетина човека под опашката на коня.
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За управниците не е важно как живеят хората,а кой ще стане,за да седне друг.Държавата се крепи на магия,нищо не е в ред,но те са сложили розовите очила,и от висотата на своя Олимп се гаврят с плебеите,наричайки ги с гнусни определения,заради които в една бяла държава одавна да са аут от политиката.Но идва видовден,ояли се наглеци.
7
5
 
6
 
! Отговори
месара преди 5 години
абе кво стана с оня, таско ли беше, дето каза че водата в София е отровна, още ли е на поста, или сложиха друг? а, другаре?
6
11
 
6
 
! Отговори
ЗЗЗЗ преди 5 години
До АнонименИ как реши че страната "се тресе" ало - няколко десетки безработни, платени, незнаещи какво искат - те ли тресат страната. Я да се хващат да работят и да си печелят хляба. Никъде няма леко, но тъпите им кратуни не могат да го разберат. Писна ми от глупостите им.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната "калинка" в управлението на държавата
3
3
 
25
 
! Отговори
Хахахаха преди 5 години
Стани валерка да седна аз любими...ще си командорим пак,пак сме си на власт..тия вънка да си викат пак...всичко си е по старому..
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страната се тресе от недоволство и протести,а те цял месец ни занимават с вътрешно-партийните си проблеми.
1
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както е тръгнало българските агенти от патриотите свалят и остават руските агенти във власта.