БСП за протестите на строителите: Власт и капитал се срастват

Искаме само проверка на качеството на магистралите, отсече Йончева
12 дек 2018 16:52,
86
БСП за протестите на строителите: Власт и капитал се срастват
Снимка: Архив, Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Днешният ден е прецедент в политическата история - едрият капитал в стачка срещу опозицията", коментира соцлидерката Корнелия Нинова във връзка с протеста на строителите в София в защита на бранша.

Тя заяви, че днешният ден е и събирателен образ на режима на Бойко Борисов, но и на модела на прехода, когато власт и капитал се срастват и рамо до рамо бранят статуквото. По думите й най-грозната част е, че използват работници за тази цел.

Още по темата

Нинова се обърна към работниците: "Вие не сте крепостни селяни". "Знаем, че ви е страх за хляба ви, но не позволявайте да ви употребяват", добави тя. "Промяна ще има, това са последните издихания на това правителство", заяви лидерът на опозицията.

Тя отбеляза, че БСП е за модел на свободна конкуренция и закони, еднакви за всички.

Говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева посочи, че искането на левицата е само за проверка на качеството на българските магистрали в независима европейска лаборатория.

"Ние не разбираме как е възможно срещу това искане да бъдат изкарани, както ни казаха от Камарата на строителите, 1000 строителни камиона", коментира тя, цитирана от БТА. По думите й реакцията на Камарата показва страх и паника от една такава проверка.

Ние подкрепяме строителите и на практика искаме едно и също - да се строят качествени пътища, заяви Йончева. По думите й отговорност за качеството на българските пътища не носят строителите, а мафиотският начин, по който се управлява в България - срастването между бизнес и власт.

Заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Антон Кутев посочи, че през Агенцията "Пътна инфраструктура" се договарят едни количества и обеми на сделките, а след това се оказва, че разплащането по тези сделки е със стотици милиони повече. Само по "Транзитни пътища V" разликата между договорените и подписаните суми и тези, които са изплатени от АПИ, са повече от 250 млн. лева, заяви Кутев.

Те са били разплатени на строителните фирми без търг, без всякаква процедура, с допълнителни анекси, коментира той и отбеляза, че от левицата са задали въпрос към регионалния министър в рамките на парламентарния контрол на какво основание се прави това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
3
 
! Отговори
АХХАХАХА преди 5 години
Като гледам снимката и прихнах от смях.Седнали две вещици на празни приказки! Аз питам кого лъжете, че не сте манипулатори, когато и бабите ви започнаха да се отказват от вас?
69
0
 
1
 
! Отговори
ха! преди 5 години
Както и опозиция със ***!
68
7
 
11
 
! Отговори
Къв капитал ,ма... преди 5 години
ЩО НЕ СИ ПОКАЖЕШ , ТВОЯ КАПИТАЛ ОТ "ТЕХНОИМПЕКСА" ,***....??!!!ПА И ОНАЯ , ЛЮБОВНИЦАТА НА СТАНИ -ШЕВ ....ЩО НЕ СИ ПОКАЖЕ , КАПИТАЛА ПРЕВЕДЕН И ОТ ОФШОРКИТЕ НА ЦВ.ВАСИЛЕВ...??!!!!ЧЕРВЕНИ "КОМУНИСТИЧЕСКИ -КАПИТАЛИСТКИ" !!!/...пълни мошенички.../
67
1
 
10
 
! Отговори
Хехе преди 5 години
Ще влезем в "Гинес"!!! Светът и това дочака - бизнесът на митинг срещу опозицията!!!Благодарско на Нинова и Йончева,единствени у нас и в чужбина - на БСП червената дружина!!!
66
6
 
4
 
! Отговори
Алф преди 5 години
Вие си приказвайте празните приказки,изборите започнаха днес,и то не само за БСП, а и за президента! Строителната камара ви го заби такъв,че няма да може да го извадите оттук нататък!Умникът от Дондуков 2 и той да не остане назад,каза повече глупости и от вас! Накрая Дядо Коледа от Банкя раздаде подаръците - дофинансиране на общини и министерства и пускането на парите за "Хемус"!!!Видяхте ли бившите колеги на Радев на кого казаха БЛАГОДАРЯ?
65
5
 
10
 
! Отговори
иванов преди 5 години
Корнелийо, ако продължаваш така ,и пенсионерите ще се обърнат срещу теб.АЙ СИКТИР.
64
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестират крадците от държавната хранилка.
63
1
 
4
 
! Отговори
Пиян шИфьор преди 5 години
Протестирам ,че ме проверяват катаЖиите
62
9
 
5
 
! Отговори
ГИНЕС ЗА ПРОСТОТИЯ преди 5 години
КАТО ЧЕТА ПРОСТАШКИТЕ/МЕКО КАЗАНО/КОМЕНТАРИ НА ГЕЙ РБавите ФЕНОВЕ, СЪМ АБСОЛЮТНО УБЕДЕН, ЧЕ ПРИ ЕДНИ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ, ГЕРБ ЩЕ ИЗТЕКАТ В КАНАЛА, КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО. ПОЛОЖЕНИЕТО В МУТРОБЪЛГАРИЯ Е ШИЗОФРЕНИЧНО - МУТРА ПРЕМИЕР С КРИМИНАЛНО МИНАЛО И ОЩЕ ПО-КРИМИНАЛНО НАСТОЯЩЕ, ФИЗКУЛТУРНИК С ОСОБЕНА ФОРМА НА ГЛАВАТА И БУТАНЕЛИ ЦРУ, ОТКРОВЕН ТЪ ПАНАР, КОЙТО ОТКРИТО ДЕКЛАРИРА, ЧЕ Е АГЕНТ НА ЦРУ!!!,ЦВЕТА-КИТАЙСКАТА ПАТИЦА ПО ВИЕТНАМСКИ-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС,КАПИТАЛЪТ СТАЧКУВА??!!СРЕЩУ ОПОЗИЦИЯТА-ЗА ГИНЕС СМЕ
61
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сутринта по край мен минаха протестиращите с огромни камиони с надпис . Джи Пи Груп . По добре не ги критикувайте , че иначе сймо с бой няма да се оттървете . Справка журналистката от Русе .
60
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук е права. Днешният протест беше абсолютен фарс. Това не означава, че комунистите не са животни.
59
6
 
12
 
! Отговори
Червени мухоморки преди 5 години
БСП паднаха до нови низини. А колко още трябва да паднат за да разберат, че трябва да сменят сбърканата си лидерка!?
58
4
 
13
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 5 години
Нинова,в опозиция сте.... и стачкуват срещу вас.Представи си ,какво ви чака ,ако сте на власт!?!Е чух по радиото ,че си алтернатива на ББ само в политиката (защото само там може да си л...еш колкото искаш ,без последствия).А за алтернатива на ББ ,като Мин.п-л ще сложите вякой др.Жан ,докато си въртите далаверите и грабите банките.
57
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Власт и капитал отдавна са се сраснали. БСП сега ли го разбраха. Бедността произтича от това срастване. Просто капиталът си прави каквото си иска.Ако всички разследвани тръгнат да правят протестни шествия и не ги разследват, трябва прокуратура и съд да се разпуснат и повече никого да не разследват.Не може едни да бъдат разследвани, а други- не.Тази манифестация беше голяма глупост.
56
10
 
19
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 5 години
Ами да, едрият капитал ще протестира срещу бесепарите естествено. Защото са ви сърбали попарата още веднага след 9.9.44 и защото знаят какво настъпва, ако вие сте на власт.
55
9
 
20
 
! Отговори
Винету преди 5 години
Червената п.тка *** пак се изхвърли, че това управление си отива. Ами нали щеше да става още миналия месец при протестите? Ама тази работа не става с ялови заклинания, на смешни брифинги.
54
5
 
8
 
! Отговори
ДКМС преди 5 години
До 59. Мнооооого си ***. Пак ли трябва да обясняваме на кре.тени като теб, че убийството в Русе няма нищо общо с разследване на далавери и че сигналът срещу Джи Пи груп е подаден от Томислав Дончев?
53
7
 
18
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
Бах.ти и наглите лицемери са тези. Мафиотски се управлява държавата точно при управленията на БСП и ДПС. Чии са олигарсите като Банев, Стайков, Арабаджиев, които разграбиха страната, кой говореше за обръчи от фирми, а? Ай, сик.тир и нахалството.
52
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сутринта по край мен минаха протестиращите с огромни камиони с надпис . Джи Пи Груп . По добре не ги критикувайте , че иначе сймо с бой няма да се оттървете . Справка журналистката от Русе .
51
6
 
13
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Йончето осъди ли вече господин Цветан Цветанов за хулата, че е правила аборт от Гей Дмитриевич?