Премиерски желания: По-бързо да си "напазаруваме" изтребителите!

Не очаквал съпротива за детска клиника в болница "Лозенец"
Обновена: 14 дек 2018 12:43 | 14 дек 2018 12:30,
291
Премиерски желания: По-бързо да си "напазаруваме" изтребителите!
Снимка: БТА

България е изключително уязвима заради конфликта между Русия и Украйна, заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел, където участва на заседанието на Европейския съвет.

"Искрено се надявам руските власти да погледнат с добро око и украйнските моряци да бъдат пуснати", заяви още премиерът.

"Незабавно да се пуснат поне обикновените моряци. Това много би допринесло за разрешаване на кризата между Русия и Украйна и независимо от вътрешнополитическите си проблеми, които искат да решават тези държави, да седнат и да затворят този конфликт".

Още по темата

Той припомни, че снощи всички лидери единодушни са гласували за удължаването на санкциите срещу Русия, но посочи, че е категоричен за спазването на Минските споразумения.

В отговор на журналистически въпрос за досието по миграцията, министър-председателят Борисов заяви, че България е против разделянето на Пакета, защото това би могло да постави под риск сигурността.

"Ние сме държава на първа линия, справяме се прекрасно, всичко го отчитат, а всяко едно решение и разделяне на пакета ни поставя под риск. Защото ако се разделят, може да се окаже, че ние не само ги спираме, но след това трябва да се грижим и за тях, и след като мине определен период от време, те започват да се движат свободно. Затова съм толкова твърд да не се разделя Пакета“, добави още Бойко Борисов.

Борисов настоя още, че трябва да се пристъпи към закупуване на самолети за армията.

"Трябва ни боен самолет, който да може да влиза във военни действия и да надделява. До този момент и съседите ни са се насочили към такава политика", посочи той.

Премиерът изрази недоволството си от забавянето на процедурата.

"Заделени са парите, искаме възможно най-бързо комисията да реши и да "напазаруваме" необходимото за авиацията, защото до сега сме купували само за транспорт. Искам да имаме действително бойни машини, които да имат шанас да победят агресора, който и да е той", уточни премиерът.

Бойко Борисов коментира и правителственото решение болница "Лозенец" да се превърне в Детска клиника.

"Болницата в "Лозенец" е болница на властта. Не съм очаквал. Мислех, че е добро решение да направим детска болница, само, че срещнах яростна съпротива", посочи премиерът.

Той допълни, че според него Министерският съвет не е компетентен да управлява болница и затова ще поиска промеяна на член 5 - "Лозенец" да не е правителствена болница.

"Държа тя да си отиде към Министерство на здравеопазването", подчерта премиерът.

Премиерът Борисов подчерта още, че по време на работната сесия на Европейския съвет е настоял в рамките на този Европейски парламент и тази Комисия да се приеме Многогодишната финансова рамка.

"Настоявах кохезията, общата селскостопанска политика да останат. Да направим бюджет, за да отговорим на конкуренцията в геостратегически план на ЕС“, заяви министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами крайно време беше
247
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората нямат пари за хляб и лекарства, а някои ще пазаруват изтребители.
246
3
 
7
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Мутрата мафиот и наркотрафикант Борисов да си ходи,не искаме да ни управлява престъпник лежал в чешки затвор 8 месеца,човек който продава оръжие и наркотици на главорезите от Украйна.ОСТАВКА и СЪД!!!!
245
1
 
1
 
! Отговори
Цецоу преди 5 години
До Реалист: Във вчерашния брой на Епицентър има една статия превод от английски за бъдещето на САЩ като световна сила. Написана е от екип бивши съветници на предишния президент на САЩ. Не е лошо да я прочетеш Нали не си чукча?
244
1
 
7
 
! Отговори
до г-н премиера преди 5 години
Защо толкова бързаш със закупуването на Ф 16 бе, човек? Да не би от Козяк16 да изпитват съмнение за властта на ГЕРБ?
243
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1 Индия на пример строят цяла линия за ф16 след като изритаха руснаците заради бок,,лука който им набутват 1Факт 2 Израел на ред с ф35 взима и партида ф16 2 Факт И въобще ватенка БСП ще загубите изборите колкото и да тролите 3 Факт
242
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ не могат да бълват самолети даже по причина, че не всички части се произвеждат в САЩ. В момента са в лоши отношения с доста страни, не е ясно точно какво ще блъвнат и дали ще го блъвнат. Преди месец Турция ги беше блокирала.
241
5
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До Реалностабъдещото на пазара другарю е за Ф35 и никой няма да си разваля поточната линия за нас въшките. Същият производител няма никаква полза да поддържа произодствена линия и мощности за Ф16, който никой не търси. Намери ми една държава, която да се интересува от Ф16. България не я брои, тук става дума за една комисонна.
240
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОЙДЕ ЕДИН АМЕРИКАНСКИ ЗАДН`ИК ДА ЗАПОВЯДА НА БОРИСОВ ДА КУПИ Ф16
239
1
 
4
 
! Отговори
extremist преди 5 години
До Анонимен 252 : МИ КИФЛИ СА ; И ТО БАРСЕЛОНСКИ КИФЛЕТА
238
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Бе тииии..Отдавна се "напазарува" От къде ли и как ли не! Но ще те подсетим след Нова година.Че ти е време.Да си пръскаш милионите в пенсия! Щото си нагъл.И не знаеш кога да спреш и се оттеглиш! История си вече бе човек! Наскача се.От пост на пост в държавата. Властта не е всичко! Разбери го и дай път на други!
237
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то това да не са кифли бе,че да си ги пазаруваме бързо бързо
236
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американьите свалиха цената за Ф 16 vблок72 а Шведите овеличиха предлаганите машини Грипен от 8 на 10 това е успех за днес Какво повече искате от Борисов оня бидон Нинова от Крушевица какво е свършил блее като коза
235
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако избора е Бсп или който и да е друг (без дпс ) бсп губи Факт
234
3
 
6
 
! Отговори
Реалноста преди 5 години
Сащ могат да бълват по 3 самолета ф16 на ден ( в мирно време) а линията за ф35 е съвсем друга и няма нищо общо с тая за ф16 това не е измислената промишленос на северната *** ру
233
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бсп ще загуби катастрофално изборите колкото и да пюете кутевчета
232
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро ще има разстранджване
231
3
 
14
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТАТЕ ОБЕЩА ДА МИ КУПИ СУДЖУК АМА ДРУГ ПЪТ
230
4
 
2
 
! Отговори
татул преди 5 години
Когато отиде в зелника,става извънзе-мен.Явно ще пришпори купуването на2-3таралясника за да изпрати яснисигнали и силни знаци,та най послеТръмп да го приеме,ане да проси ръку-ване като клошар.Какво е станало таиска да унищожи прав. болница.
229
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прави ми впечатление,че народа го мрази този Банкянски маркуч.Ние хората в провинцията едвам свързваме двата края,а той иска самолети да купува.Аз много често си лягам гладен.