Деси Радева за втори мандат на Румен Радев: Не ми се иска и първи!

Не било важно обаче какво иска тя, а дали обществото има нужда от него
Обновена: 15 дек 2018 21:10 | 15 дек 2018 21:05,
231
Деси Радева за втори мандат на Румен Радев: Не ми се иска и първи!
Снимка: Архив, Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съпругата на президента Десислава Радева призна в телевизионно интервю, че предпочита Румен Радев да няма втори мандат като държавен глава.

Още по темата

"На мен не ми се иска. Ако щеш ми вярвай, по средата на мандата не ми се иска и първи. Наскоро си говорехме и му казах: Ако знаех какво ще е, нямаше да се съглася. В случая не е важно какво искам аз, а той и дали обществото ще има нужда от него за още един мандат.", каза Радева пред Мартин Карбовски в предаването му по bTV.

Тя коментира, че има предимства в това да бъде съпруга на президента, но има повече недостатъци.

"Предимства да си съпруга на президента има, защото се срещам с интересни хора. Посещавам наистина забележителни места - на първи януари бях на ежегодния Новогодишен концерт на Виенската филхармония. Получих автограф от Рикардо Мути. Бях в Болшой театър - една от мечтите ми. Недостатъците обаче са повече от предимствата, защото си губиш свободата, анонимността", каза тя.

Радева призна и че като семейство Радеви са щастливи, но не знае дали са щастливи като президент и съпругата на президента.

"Щастливи сме като Румен и Десислава Радеви, не знам дали сме щастливи като президент и съпругата на президента, защото тази негова позиция доста изкривява отношенията в семейството. Вече нямаме време да седнем да говорим. По време на предизборната му кампания го подкрепях през цялото време", каза тя.

Десислава Радева призна и че през последните две години, откакто е в тази нова роля, е станала по-тъжна.

"Хората отвикнаха с женско присъствие до президента. За жалост последните 5 години не го видяхме. Получих страшно много критики, че имам кабинет в президентството, да, имам. Такива кабинети са имали и другите съпруги на президентите. Охрана от НСО - да, имам. Такива охрани са имали и другите президентши. На мен в момента ми се налага да променям нагласите на хората, което е много трудно", добави тя.

Тя коментира и случая през февруари, когато служители на жандармерията спряха за проверка автомобила на НСО, в който тя се вози. По думите й не е ясно какво е предизвикало проверката, а темата била представена провокативно в медиите.

Радева обясни и че няма помощници в резиденция "Калина", в която живее президентското семейство. Тя настоя и че за всички нейни тоалети, прически и грим се плаща от семейния бюджет, който пък се формирал единствено от заплатата на президента.

За себе си Радева разказа, че е един нормален човек, обикновена жена, майка и съпруга.

В София дошла 1989 година, искала да кандидатства журналистика, но се отказала от мечтата си.

"Майка ми ми намери работа в единствената в България рибоконсервна фабрика. На 19 години всичко ми миришеше на риба, животът ми миришеше на риба. Циганите ме учеха да играя кючек. След много учене една циганка ми каза: "Нищо няма да стане от теб", разкри Радева.

"Със Слави Трифонов се познаваме от 90-та година от Студентски град. Доведе го моята съквартирантка, която се връщаше от купон. В 3 през нощта Слави започна да свири на виола в стаята. Впоследствие исках да емигрирам от България, а той беше човекът, който ме убеждаваше да не емигрирам", разказа още първата дама.

С Румен Радев пък се познавали вече от 31 години.

"Работех като манекенка и с Румен се запознахме на едно мое ревю. Беше 8-ми декември. Той явно е бил впечатлен от мен, отишъл е в агенцията, в която работех, да ме търси, разбрал е къде уча. Намери ме пред училище и ми каза "Дължиш ми един танц", разказа още тя.

Десислава Радева обаче призна, че голямата любов на Румен Радев са изтребителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не била искала и първи мандат-ха ха,е това е най-голямата и лъжа.Защото ако ГЕРБ не беше подарил победата на БСП с нарочния си избор на неизбираемата Цачева,Деса щеше да си остане само любовница на пилота.А сега играе роля на съпруга със семейство.Фалш отвсякъде.
166
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова лъжи и недомислици изрече г-жата Радева...Кога е имало изискване за две статии за да те приемат журналистика, имало само два бг вестника по това време и много други *** недомислици. Тази жена не е добре... И изобщо дали е завършила някакъ институт?
165
1
 
10
 
! Отговори
при вас как беше? преди 5 години
Навремето като бяхме комсомолци, някой като започне да се одумва че не иска / тежало му да е комсомолски секретар, знаех че скоро ще има комсомолско събрание на което някой спонтанно ще го предложи за комсомолски секретар.
164
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Деса-гургулицаПо-скоро-посредствена.А съпругът й-послушен апаратчик.Льотчик.
163
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До браво!102 "Свежи"сенки под очите,стойка на закачалка...Така е,като ти се иска да излезеш на светло под прожекторите и да се посещаваш концерти на известни изпълнителри,трябва да понесеш и срама от истината.
162
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До браво! Тези двамата са само една карикатура.БСП е символ на кървавата ни история след 9 септември и престъпната приватизация след 1989.
161
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Де да беше заминала на запад,както уж,била искала,но там кой ли щеше да я вземе за нещо?
160
5
 
16
 
! Отговори
Харесаха и преди 5 години
11 хилки на месец за харчене, служебна кола и яки тъпканиИ трети може да поиска
159
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма и една седмица съпругът й да не я спомене и хоп - интервю. А тъкмо бяхме повярвали, че хората отвикнаха от женското присъствие на президента. Поне не ни плашат с вицката.
158
8
 
20
 
! Отговори
Само си представете преди 5 години
Румен *** и Деса метреса начело на Президенска Република България!Че то тогаз и тротоарните плочки ще имигрират :))
157
4
 
12
 
! Отговори
АкУ таз уфсъ преди 5 години
Не я скрият , вторият мандат на Резидента Им се утича у Перловска река.. . Мдаа
156
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В крайна сметка не можах да разбера какво е завършила. Само разбрах, че не ставала за кючек, не успяла и журналистика да завърши. Ама нейсе, така си е лика-прилика с най-елементарния и безхаберен президент който България е имала.
155
5
 
18
 
! Отговори
Скарлет преди 5 години
Един човек, облечен неподходящо спрямо мястото, на което е, винаги се отличава и то по най неприятния начин!!! Стилът се крие в уникалността не само на облеклото но и на иэлъчването!!! В случая, палтото е направо УЖАСНО не и ОТИВА и това е първото нещо, което ми привлече вниманието!!! Апропо, не искала втори мандат - "не ще мачка риба", както се каэва в една българска поговорка!!!:-)))!!!
154
6
 
27
 
! Отговори
До ognyanz преди 5 години
Не съм гласувал за ГЕРБ, но г-жа Радева е голям срам за България!
153
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази жена няма реална самооценка. Как смее да се сравнява със съпругите на предишните президенти - интелигентни, с образование и знаещи мястото си. Тази се вживява като "мерудия на всяка манджа". А за сравнение с г-жа Плевнелиева и дума не може да става!
152
4
 
24
 
! Отговори
Трайте! преди 5 години
Жената на Жан Виденов бе безупречна във всяко отношение и видяхте какво стана! Калфина също, но тук виреят най добре тикви и ластунки!
151
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Деси Радева е изпратила големия си доведен син , заложник или студент в САЩ , в най-умрелия университет Maunt Mersy САЩ Айова
150
7
 
17
 
! Отговори
мда преди 5 години
Ако я натири в манастир ще загуби по малко рейтинг! Иначе това чудо ще го съсипе!Вярно - скандал е Президента да изгони втората си жена, но по добре сам като Левски или да си хване нещо като Макрон! Или като Доналд по добре! Решетников да прати Елисавета Боярска!Защо не!?
149
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да живее Генерал Деси.
148
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време другарките от БКП направили забележка на другарката Добри Терпешова да не ходи с тази лисича яка - хем е буржоазен уклон, хем времето е топло....! Отговорът:- На Терпешова сега се е паднал късметя, сега ще носи!