Борисов се среща с Майк Помпео - подготвят визита при Тръмп

Двамата ще разговарят в швейцарския курорт Давос
16 яну 2019 07:00,
153
Борисов се среща с Майк Помпео - подготвят визита при Тръмп
Снимка: BulFoto

Премиерът Бойко Борисов ще има специален разговор на четири очи с държавния секретар на САЩ Майк Помпео следващата седмица, съобщава “24 часа”.



Двамата ще разговарят в швейцарския курорт Давос. Борисов ще бъде там начело на българската делегация за втора поредна година. Помпео пък ще води американската делегация, след като президента Доналд Тръмп отказа участие във форума на световните лидери заради неприетия бюджет на САЩ и частичното “затваряне” на американското правителство.

Среща между Борисов и Тръмп тази година ще е една от темите, които ще бъдат обсъждани на разговора на премиера с Помпео.

Двамата реално ще дадат и старт на преговорите за закупуване на изтребители F-16 от България. Преди Коледа двамата разговаряха за сделката по телефона. След това правителството на България обяви, че иска да преговаря директно със САЩ за закупуването на изтребители и спря конкурса, в който участваха още Швеция с “Грипен” и Италия с “Юрофайтър”, но втора употреба. Борисов и Помпео вече говориха по темата по телефона преди Нова година.

В Давос премиерът ще е и говорител на специален панел за интеграцията на Западните Балкани в ЕС.

Освен с американския държавен секретар Борисов вече имал уговорени разговори и с представители на “Кока-Кола” и “Шел”. На тези срещи ще се договарят инвестиции, които двете компании планирали да направят в България. “Шел” вече сондира за природен газ в българските териториални води на Черно море.

По искане на Русия пък Борисов ще има среща и с шефа на “Лукойл” Вагит Алекперов. И тук предварително обявената тема ще е инвестиции в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
2
 
1
 
! Отговори
свободен преди 5 години
Както Костов ни обрече да плащаме тока на американскита центрли ТЕЦ Марица скъп ток без да произвеждат, така Бойко ни обрича да плащаме прадварително за не произведени самолети предварително. Това е унижение на нацията.До кога ще бъдем ибрикчий.
122
3
 
2
 
! Отговори
Димитър Кънев преди 5 години
Какво ще си говори комунистът Бойко Борисов с американеца а ми нали има убити четирима американци.А ми някой трябва да ги замести.А комунистът Бойко Борисов има когато има готово пушечно месо.Българите сме качествени войници.Страх ни имат и немци и френци,да не говорим за комшиите.
121
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквун не се срещна присто с кукоовода си а с масонския висш конспиративен интелект помпео реалния президент на фащ, как и мъжката му ку.чка Банън я няма там не знам те обикновено за *** до *** когато не са че.п в *** де.Сега обаче фюрерската комедия мина всякакви граници вече има и тиква.Ако сложим Компира Очите и другите юнаци и ще се получи една мазна дроб сърма.
120
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди Бай Тошо ходеше да се отчита на кремълските диктатори сега пък Бай Глаоч ще ходи да цуне пръстена на фюрера на съюза на Съединените евроатлантически фашистки райхове.Каква ирония найс а.Сега и Тръмп ще го погали по главата ужас сега няма да има рима в поговорката три папи пипат пипона по пипето их да нещо си .
119
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще говорят на езика на Винету и Ташунка Витко.
118
6
 
6
 
! Отговори
Дренчо преди 5 години
И за какво му е на Тръмп да се среща с Борисов????????? И за какво точно ще си говорят с Борисов??????То сега ако има нещо за манипулиране.... изпраща Помпео.......и Борисов се ***!!!!!
117
6
 
6
 
! Отговори
Дренчо преди 5 години
С други думи...... ТИКВАТА се срещнал със своя кукловод....и обсъждат среща с човек за когото ТИКВАТА ЛЪЖЕЦ е НИКОЙ!!!!!!
116
7
 
4
 
! Отговори
Vulcano us- democrat преди 5 години
Ооо, я оставка на Помпео, Тръмп и целия кабинет !!! Какви са тези незаконни сделки със стари самолети? Ограда със Мексико няма да има !!! Баба Пелоси, така ни каза...
115
4
 
9
 
! Отговори
до тръмпеномер1 преди 5 години
страxoтeн xyмop пръскам се от смях.. Къци ти ли си?
114
13
 
20
 
! Отговори
тръмпеномер1 преди 5 години
Най-после и нашия да се срещне с нЕкой по-*** и от него!
113
17
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е орисана вечно да бъде колония- на Византия 200 години,на османците-500,на Русия 100,сега е ред на Америка- за вечни времена!Продажно изродено страхливо племе..
112
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кока кола... и макдоналдс, ама не дъглас. Абе кога ще направят един завод за нещо модерно, с добавена стойност та да им кажем евала, а то се некви кокаколи....
111
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жените стават за няколко неща - кариерата не е сред тях.
110
4
 
12
 
! Отговори
питанка преди 5 години
Кво праим сега?Разбра се,че Тръмп е искал да подари на Путин излизане на САЩ от НАТО?Пълна обърквация,ти да видиш.Поживем,увидим.
109
7
 
32
 
! Отговори
Много скъпа среща преди 5 години
Срещата на вкисналата тиква ще струва на българина поне 2,5 милиарда.Много по евтино ще струва една среща със Сатаната.
108
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП ще въстановят контрола над храните! БСП ще довършат магистрала Хемус! БСП ще върнат отново средната заплата на 5000лв! Пенсиите при БСП бяха най-високите в Европа! Ехх времена, липсва ми стандарта при БСП. Ама май Тракия я строиха 30 години БСП пък ГЕРБ я завършиха
107
4
 
21
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Разговорът щял да бъде на ЧЕТИРИ ОЧИ! ЗНАЧИ ЩЕ СИ ГОВОРЯТ САМО ДВАМАТА !ЩЕ РАЗГОВАРЯТ САМО С ОЧИТЕ СИ! КОГАТТО НИТО ЕДИНИЯТ ОТ ДВАМАТА НЕ ЗНАЕ "ЕЗИКА" НА ДРУГИЯ, ИМА ЛИ ДРУГ НАЧИН ДА РАЗГОВАРЯТ ТЕЗИ ДВАМАТА ?Ако присъства преводач, това значи, че разговора ще се води на 6 очи! А ако има и видеонаблюдение ? А ако и "руснаците" наблюдават срещата ? Тогава какво се получава ? Тогава се получава, разговор между неграмотни политици, поне езиково или поне единия и то показно, на цял свят !
106
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТака е,герп е основана през 2006г.До тогава имахме други занимания- ипон,маджо,пашата,сик,мик...
105
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя цигарената фабрика е приватизирана преди 15 години, когато ГЕРБ не го е имало!
104
2
 
5
 
! Отговори
Енгелс преди 5 години
До МарксМаркс,как си с паметта-повтаряш се.Пий си хапчетата,защото си в начална фаза на старческа деменция.