БСП и ГЕРБ в сблъсък за F-16: Къде е премиерът, къде е президентът?

Дебатът в НС за купуването на нови изтребители започна със скандал
Обновена: 16 яну 2019 10:48 | 16 яну 2019 10:45, Камелия Цветанова
195
БСП и ГЕРБ в сблъсък за F-16: Къде е премиерът, къде е президентът?
Снимка: Булфото, архив

Дебатът в парламента, който трябва да одобри днес започването на преговори със САЩ за купуването на нови изтребители F-16V Block 70, започна със скандал.

Тон даде социалистът Антон Кутев, който настоя премиерът Бойко Борисов да дойде в пленарната зала, защото решението, което ще бъде взето е много важно.

Още по темата

"Не Цветан Цветанов управлява държавата, а той", скочи червеният депутат.

Според Кутев личният ангажимент на премиера в случая е много важен, а пък народните избраници не били запознати с мнението на Бойко Борисов по този договор.

Данаил Кирилов от ГЕРБ не остана длъжен на Антон Кутев и попита къде е главнокомандващият и бивш шеф на ВВС Румен Радев, който също е участвал в този процес, има отношение към сделката, той е подписал документа, с който исторически назад е стартирала процедурата.

Кирилов отсече, че е виждал президента само един път в НС и то в миналия мандат, когато дал на ГЕРБ и депутатите 7 дни, преди да ги разпусне.

"Не става въпрос за генерал, а за главнокомандващ", скочи той и попита кога държавният глава ще дойде в НС да си представи ветото.

"Президентът има място и на балкона, и тук, в пленарната зала, да дойде, и без това следваща точка е ветото му, а той никога не идва да се аргументира", допълни Кирилов.

В отговор на исканията и на Антон Кутев, и на Данаил Кирилов шефката на НС Цветан Караянчева обеща да информира Бойко Борисов и да се обади и на "Дондуков" 2.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
2
 
! Отговори
авиатор преди 5 години
Браво Румба Браво Радев показа се като истински НАТОвски Генерал Като експерт ценим мнението ти че F16 e The Best Точен си като американска ракета Честито и Поздравления
149
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
руската *** прави сами третокласни самолети Доказано във всички войни
148
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ф15е ф22 .Юрофайтер .Ф35 се самолети с отклоняем вектор на тягата а и оня самовар дето го водят двигател на су35 е бая стар и слаб
147
1
 
7
 
! Отговори
До Сайта Нато преди 5 години
Няма нужда Президентът да казва каквото и да било, освен "благодаря"! Той отдавна е оценил F-16, както и "багажа" на ГЕРБ. Изигра ги, че има възражения, за да му играят напук и ги прати точно в целта! Това е летец-изтребител, а не калинка от помощно училище! Цецооо, АКЪЛ трябва, ама де го?! Хайде надолу по пързалката!
146
0
 
1
 
! Отговори
rom.pz преди 5 години
moiat komentar za izbora na f16 e slednia : balgarina e bil vinagi predatel ,podloga i al4en za komisioni ( pari) : predavaneto na vasil levsi - ot pop krastio : otkazvane na proekta uzen potok : krazbata na *** : i oshte mnogo premeri moga da dam - za sazalenie vsi4ko tova na garba na bednia i trydolybiv narod............
145
5
 
7
 
! Отговори
Русия е номер 1 преди 5 години
България и Русия-рамо да рамо! Алтернатива няма.Единствено и само на Русия й пука за България и може да я защити, защото сме кръвно свързани завинаги.От Америка добро никой не е видял.
144
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спомням си един немец как се изказа в едно предаване по повод за руските оръжия в Сирия - "руснаците могат да накарат и врабчетата да ходят по земята", т.е. да напшравят така,че нищо да не може да лети! Те имат по-добри оръжия,но нямат никаква организирана агентура и нямат пари за това,а и ръководителите им работят за световните елитиРуснаците са едни ограбени,бедни хора,една жестоко ограбена страна,жалко,защото все пак са бели,интелигентни европейци,императорски наследници,а не някакви ***
143
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев е цивилен гражданин и в момента не е никакъв главнокомандващ.
142
15
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Пак да попитам - специалистът Радев има ли очи да излезе и да каже в прав текст, че Грипен е по-добър от Ф-16 блок 70? Това никой български пилот никога не го е казвал.
141
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не става въпрос за генерал, а за главнокомандващ",за клепоухия *** ли става дума?
140
3
 
6
 
! Отговори
ДО 165 преди 5 години
СТИГА ЛЪГА БЕ, МУЖИК! КИПЪР НЕ Е БИЛ В НАТО ИЛИ КАНДИДАТ БЕ, МУЖИК ***! ТВА И ДЕЦАТА ГО ЗНАЯТ!
139
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ЗАЩО ГО НЯМАШЕ РЕЗИДЕНТА В ЗАЛАТА, МАЙ НЕ МОЖЕМ ДА ГУБИМ? ТРЕНИРАЙТЕ, ***, ЩОТО ИМА 2 ИЗБОРА ТАЯ ГОДИНА И МНОГО ЩЕ ИМА ДА ГУБИТЕ ОЩЕ)))): ПУТИНЕ, ЩО ВСЕ ТАКИВА КУЦИ КОНЕ ИЗБИРАШ БЕ, БРАТЧЕ?
138
5
 
19
 
! Отговори
До 165 преди 5 години
Според устава на НАТО ,ако има конфликт между две страни членки ,НАТО не се меси.Ще се намеси ако външна страна нападне страна членка. А сега умник ми кажи ако нашите братя от Турция решат да ни насметат какво ще стане. Може да ми кажеш и какво ще направят тези 8 Ф-16 ,когато срещу тях ще има 300-400 самолета от същия тип и много по-модерни
137
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 154Швестерче, просто потърси Т.Томов и филмчето "Радев е роден лидер, той е хищник"Пък после реши дали да си пия хапчетата или да ти ги дам на теб!Няма да ти помогнат никакви хапчета! Освен едни, ама цяла шепа!
136
4
 
12
 
! Отговори
какви 10%,бе преди 5 години
До Тиквун из с БанкяТиквата под 30 не пада!На японците за завода за *** им поиска 50,и те моментално се изнесоха!Това го имаше в нета,един японец го каза,ама нашите медийни плашипутараци си мълчаха като бити пеирасе!
135
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво ще спечелиш от завой към русия?Виж статистиката на великата Русия:120е заплата8.5/100000 убийства23/100000 самоубийствас 8 години по-ниска продължителност на живота от БГТова ли искаш за България?Руснаците да си оправят собствената държава, тогава да чакат другите да искат да са с тях.
134
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РозатаЩо?За грипен кадри имаме ли?
133
5
 
6
 
! Отговори
ф16 преди 5 години
таварищ Радев е искал да вземем ф16 като го е определил за най доброто което може да се купи Гъзофилите да мълчат и да си *** шоколада
132
7
 
15
 
! Отговори
Иф преди 5 години
Когато ген.Радев е летял , Баце е чел Винету,а Цвъки е събирал индулгенции.Тва е положението.Айде със здраве от кмета на Симитли
131
6
 
19
 
! Отговори
Розата преди 5 години
Абе Отворковци,на вас не ви ли е ясно че и Стелт да закупят все тая.Ние не сме заплаха за никой.Нас никой няма интерес да ни напада.Ние сами се унищожаваме.И последно-ние Нямаме Подготвени кадри за Ф16.Оня плиткоумник Цвъки да го разбере най- накрая.