Развод ми дай, патриотичен: НФСБ не ще на евроизбори с ВМРО

Войводите се държат като малка опозиционна партия, смятат хората на Симеонов
Обновена: 23 яну 2019 09:22 | 23 яну 2019 09:00, Красимир Ангелов
84
Развод ми дай, патриотичен: НФСБ не ще на евроизбори с ВМРО
Снимка: Булфото

НФСБ преустановява преговорите с ВМРО за общо явяване на изборите за Европейски парламент, става ясно от позиция на партията на Валери Симеонов, изпратена до медиите.

"В последните дни, за пореден път, станахме обект на медийни атаки от нашия коалиционен партньор ВМРО, завоалирани като фалшива загриженост за  бъдещето на коалицията", се чете в декларация на Националния изпълнителен комитет на НФСБ.

Още по темата

"На 18.01.2019г. в Казанлък лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов си позволи да дава оценки на партийните позиции на своите партньори за избор на нов боен самолет, които определи като "несериозни". За разлика от него, ние не определяме като "несериозен" пълния обрат в позицията му по същия въпрос. Коалиционните отношения изискват уважение и приемане на чуждото мнение", отчитат от партията.

От там негодуват, че Каракачанов упрекна партньорите си, че "се ослушвали", "когато решил "да се захване" с циганския въпрос, въпреки категоричната подкрепа, изразена от Валери Симеонов на 17 януари". Според НФСБ именно Каракачанов като вицепремиер по обществения ред и сигурността, е останал пасивен и безмълвен при "по-взривоопасните конфликти в Асеновград и кв. "Шекер махала" в Пловдив".

"На 22 януари ВМРО излезе с поредна декларация, с която хвърля упреци върху своите колеги и издига "оригинални" законодателни и управленски политики, преписани от програмата на НФСБ и Патриотичния фронт (ПФ).

Странно за управляваща партия звучат лозунги като "български паспорти за всички българи по етнически произход без чакане, бумащина и корупционни схеми", когато за това отговарят представители на ВМРО в изпълнителната власт", се чете още в декларацията на НФСБ.

Според хората на Валери Симеонов "по същия начин звучи и призива за "реализиране на ревизията в инвалидните пенсии ... "!? "За сведение на колегите ни от ВМРО, ревизията в инвалидните пенсии се "реализира" вече 6-ти месец, чрез Наредбата за медицинската експертиза, изготвена и прилагана с активното участие на представители на НФСБ в изпълнителната власт", пишат от  Националния изпълнителен комитет на партията.

"Без да коментираме останалите спорни текстове, общото впечатление е не за декларация на коалиционен партньор, а за манифест на малка опозиционна партия, събираща електорат за предстоящи избори. Националният изпълнителен комитет на НФСБ, преустановява преговорите с ВМРО за общо явяване на изборите за Европейски парламент, като изисква от ръководството на ВМРО адекватно обяснение за горепосочените медийни изяви", завършва декларацията.

Само преди ден от ВМРО призоваха скандалите в "Обединени патриоти" да спрат и да се потърси единство около общи приоритети.

В средата на мандата на настоящото управление на страната, част от което е и ВМРО, войводите са категорични, че е крайно време да бъдат застъпени основни приоритети, за които Организацията се бори от години. Сред тях категорично не са личните амбиции, водещи до боричкания на база его между едни или други политически фигури в коалицията "Обединени патриоти", пише в позицията на ВМРО.

През последните месеци съществуването на коалицията "Обединени патриоти" бе под знака на скандали и междуличностни противопоставяния. Това трябва да спре, трябва да се потърси единство около общи приоритети и да бъдат постигнати реални резултати в управлението, иначе съществуването на коалицията става безсмислено, допълват войводите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
13
 
! Отговори
КралиМарко преди 5 години
Другари ***,Братя Агенти на ДС, много моля да се държим здраво за властта, че иначе глад ни чака.Хубавото е, че овцете не хапят, иначе народа отдавна да ни е разкъсал.Отиваме на инструктаж , при стратезите - негови светеишества -Доан ефенди, и Падишаха от банкянско!Рахат локум и блага ракия щели да черпят аркадашите, ако слушкаме, джафкаме и крепиме голямата лъжа!
52
0
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Орел и рак и щукапо някаква си слукатакваз им работа дошлада теглят заедно кола.
51
0
 
17
 
! Отговори
бивш член на ВМРО преди 5 години
Не, изобщо не става въпрос за его и лични интереси - само дето Каракачанов още от 1998 се натиска за поста военен министър и за 16 години мина през 12 коалиции с различни партии. През 2010 на конгреса заяви, че ще се оттегли след 4 години и ще даде път на младите в организацията, а после на следващия конгрес си оплете кошницата като раздаде добре платени постове в организацията плюс дялове във фирмите приватизирани 1998-99 от него и компания...де пък да става въпрос за лични интереси
50
0
 
29
 
! Отговори
Адолф преди 5 години
Много вожд малко електорат и всеки се бори за власт за да си осигури достойни старини
49
2
 
10
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-50, защо суджук ли ще има.
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лесно е да се говори "всички занем".... Една баба каза.... е аз не зная и искам доказателства. Щом някой не е осъден - значи е невинен
47
1
 
5
 
! Отговори
saki преди 5 години
Що така бре момци ?
46
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е на евроизборите да гласуваме масово за ГЕРБ.
45
4
 
20
 
! Отговори
Вкдммдд преди 5 години
Каракачанов няма право на глас или останалите патреоте, всичко нарежда бащицата на народа - РазБойко Борисов,а те се съгласяват, за да останат във властта.
44
1
 
9
 
! Отговори
Каскет Зозо преди 5 години
Тебе да не те е бил руснак?Споко, кво се д...виш, важи и за двете САЩ и Русия.Много сте обидчиви, чети внимателно, учил си до 3-ти клас.Говоря ти за Български Национален Интерес, освен ако не мразиш БГ?
43
9
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До СкроменДругарю, знаем че с червената-руска бюлетина ще гласуваш. Никой нищо няма да ти намали! Забрави да получиш нещо безплатно на този свят.
42
4
 
12
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Всички знаем,привет от ИНДИЯ,за шкембе-воеводата,производителите на Ф-16.
41
5
 
24
 
! Отговори
Всички знаем преди 5 години
Всички знаем ,че Шкембе Воевода лично се е облагодетелствал от продажбата на паспорти. Много ясно ,че няма да го искат
40
4
 
8
 
! Отговори
Скромен преди 5 години
А да, ми начи, който не е ходил в Руското и САЩ посолства.Без САЩ военни бази и руски.Икономически проекти публични, да ги дават по телевизията, и който слугува или лобира за руски или САЩ интереси, в ущърб на БГ, директно у затвора, за национално предателство!
39
0
 
18
 
! Отговори
Абе, преди 5 години
Вземи едните и удари другите.
38
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СкроменСкромен, проблема не е в посолството на САЩ, проблема е в руското посолство и е със 140 гоишна давност.
37
14
 
9
 
! Отговори
По-скромен преди 5 години
Ще гласувам за този който обещае че няма да лиже *** на ***
36
0
 
28
 
! Отговори
:))))) преди 5 години
Колкото обединени, толкова и патриоти.
35
12
 
20
 
! Отговори
Скромен преди 5 години
Не знам дали съм патриот, или глобалист, *** имам две условия, за да ме накарат да гласувам:-онзи, който ми гарантира с писмен договор, че ще ми намали цена на ток, парно, вода.-онзи, който ми се закълне, че няма да слугува на САЩ, да не посещавал и да не посещава САЩ посолството, и ще отстоява единствено и само БГ интересите.
34
1
 
40
 
! Отговори
тея преди 5 години
Тези пък са такива смешници! Патриоти ми били! Шебеци! Срам и позор са направо тия палячовци!