Работата на депутатите не била само в НС, а и при хората

Проблемите по места за хората са се увеличили, коментира Манол Генов
21 фев 2019 22:19,
14
Работата на депутатите не била само в НС, а и при хората
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентът прие процедурните правила за нов състав на ЦИК. Това стана без разисквания и в отсъствието на депутатите от БСП, които първи предложиха смяната на Комисията. Отсъствието на БСП от пленарната зала даде основание за разговори в кулоарите на парламента, свързани с отпадането на заплатите на депутати, които не се явяват на работа. Сега те получават 1/3 от възнаграждението си при отсъствие от пленарната зала. Социалистите сами предложиха да се откажат от възнагражденията си с писмо до председателя на парламента Цвета Караянчева.
Още по темата

Народният представител от БСП Манол Генов беше категоричен, че работата на депутатите не е само в пленарната зала на парламента, но също в комисиите и в избирателните райони.

В студиото на "Денят ON AIR" той коментира, че сега проблемите по места за хората са се увеличили, а виновно за това е настоящото правителство. Генов е категоричен, че БСП има условия, за да се върне в парламента.

"Ние имаме решение на Националния съвет да напуснем парламента. Предполагам и съм сигурен, че отново със санкция на Националния съвет ще се върнем в парламента при изпълнени условия", подчерта народният представител от БСП.

Пред Bulgaria ON AIR Манол Генов допълни, че при бурните дебати и гласуването на промените в Изборния кодекс социалистите са имали разумно решение за изчистването на списъците от "мъртвите души", но това не е станало и се е видяла коалицията между ГЕРБ и ДПС.

По думите му вдигнатите преференции ще обслужат диктаторските партии, а машинното гласуване би върнало вярата на гражданите в изборните резултати.

Генов каза, че БСП ще спази сроковете и ще даде своите предложения за членове на ЦИК, но каза, че все още тече гласуване за хора, които да попаднат в листата на социалистите за европейските избори.

"Водачът винаги е важен, при нас се избира. В другите партии го посочват. Много е рано да говорим кой ще е водач на листата", допълни той.

Манол Генов каза също, че номинациите текат, но личното му мнение е, че Корнелия Нинова има работа у нас и не е сериозно тя да е водач на листата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Популистите останаха в Парламента, но настана пълна скука! Чете се текст от закон, изказвания няма, гласуване 72 от 72, против и въздържали се - Няма! Единственото предизвикателство е кворумът. Колко дни ще издържат?
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой да е виждал Шиши или Нидролога в НС??? Но никой не обелва и дума.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най добре е всички да заминат в Брюксел евродепутати. Тогава ще се успокоят. Ние също.
10
3
 
3
 
! Отговори
Горкият народ преди 5 години
Милионерите от БСП излезли сред народа ........
9
2
 
2
 
! Отговори
Моника преди 5 години
Срам и позор е едва половината да ходят на работа,при това работата им е отговорна.Чрез позиции,които да защитават,да коват законите на страната...Безотговорно е.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
странно, ако работата ти е да си сред народа, защо си винаги с 10 души охрана, бронирана кола и тн? не те обича народа?
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз искам да работя с хората например в кръчммата или в къщи.
6
0
 
1
 
! Отговори
Смирен депутатт преди 5 години
Трябва депутатските заплати да скочат рязко,защото депутатите за разлика от българите,много работят за благото на родината.
5
4
 
5
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
В понеделник нямат заседания, щото били при хората. Работят 4 дни - от вторник до петък на обяд. Петъкът всъщност само губят времето на правителството с безсмислени въпроси като защо в Долно *** дупките по пътя се увеличили от 5 на 7. Де факто работят по същество само три дни, от които в първия нищо не вършат, защото само се вработват след дългия уикенд. На БСП сега и това им се видя много, та се направиха на обидени и съвсем напуснаха. Навярно са на ски някъде "при електората".
4
2
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
време да ходят на ски или да си нагледат децата по чужбина или да си подредят далаверките а работата може да почаканинова заповяда да напуснат и стоят без заплати дори и на 1% от тези на които им се работи
3
8
 
4
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Не работа на опозицията да легитимира глупостите на управляващата шайка. Трябваше отдавна да го направят. Обидно е да бъдеш на едно място с Цветанов!
2
3
 
3
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Генов, купуваш ли, купуваш ли?
1
0
 
6
 
! Отговори
дИпутатче милионерче преди 5 години
Ко? Не!