Сами ще им е трудно: СДС търсят коалиция за евровота

Предстоят преговори с ГЕРБ и други партии, обясни Румен Христов
Обновена: 19 мар 2019 12:53 | 19 мар 2019 12:00, Петя Славова
25

Лидерът на СДС Румен Христов заяви в "България сутрин", че му предстоят преговори с ГЕРБ и Движение "България на гражданите", за да стане ясно дали десните ще се явят заедно на евроизборите.

"Времето напредна и не е никак добре да се прави коалиция в последния момент. Трябва да се подберат кандидати. Да се направи предизборна кампания. От тази гледна точка изоставаме и затова трябва да бързаме с предстоящи преговори. Когато отделни формации преговарят, винаги има нужда от напасване.

Още по темата

Това не е първи случай в историята на десница да ни подканват да се обединим. Европа е заплашена от настъпващи крайнолеви, крайнодесни, националисти. За това именно ЕНП гарантира просперитета на България в Европа", каза Христов.

Той допълни, че опцията самостоятелно явяване на СДС на евроизборите не стои на дневен реди и партията ще направи всичко по силите си да успее да се яви в коалиция с друга формация.

"Едната опция е самостоятелно явяване. Ние обаче няма да успеем да вкараме депутат в европарламента, тъй като гласовете са разхвърляни между много формации. Другият вариант е коалиция. Там нещата се забавиха. Вратата обаче не е затворена. Ще проведа срещи с другите две формации - ГЕРБ и Движение "България на гражданите". Ние доказахме, че сме в опозиция на ГЕРБ.

Сега ще говорим за евроизборите, а не за вътрешна политика. Ще обсъдим по какъв начин да помогнем ЕНП да получи повече депутати в европарламента. Утре сутринта ще имаме среща с Бойко Борисов и Цветан Цветанов. При съгласие от тяхна страна ще искаме да имаме представител в европарламента", заяви лидерът на СДС пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стани Да Седна -СДС са отдавна изпята и забравена песен.Който се коалира с тях само губи.
19
2
 
1
 
! Отговори
истината преди 5 години
да се коалират с патриотарите лика прилика са си еднакво са алчни и еднакви предатели са
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България няма нужда от десни,насити им се,нищо не свършиха,освен кражби и доведоха до диктатура,в България отдавна всички партии са десни,а имаме нужда от истинско ляво,крайно ляво!
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грешат,хората ще гласуват за БСП,не защото я харесват,а за да се отърват от герберите!Ако върнат станишев и нинова спре да командори и превръща БСП в диктаторска партия,хората ще гласуват за БСП.
16
4
 
11
 
! Отговори
моника люински преди 5 години
евалата Румба, ти си цар, успя в "синя" тогава София да спеелиш 2%. Вие сте толкова смотани, толкова ***, че трябва дарения да събираме да н оставите на мира от вашето присъствие в публичниото пространство. Можете да разчитате най-много на гласовете на жените си, ама и това не е сигурно
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма никакво значение.кой ще управлява в БГ. Истинската власт винаги ще е в едни ръце,тези на ДС(ДпС).Надежда всяка оставете.Изключено е нещата да се обърнат от залеза (Запада) към изгрева,(Истока)както беше при БКП.Мъртвеца си е мъртвец и дори да възкръсне пак ще го убият.
14
3
 
5
 
! Отговори
До 15 преди 5 години
House M. D. прав си ,но на колко години си.Беше ли съвременник на онези бурни времена,когато комунистите се бяха свили гузно и изчакваха или си прочел туй онуй.Ако си под 35-36 нищо не си видял или преживял.Ако си около 40 имаш детски спомени. Наистина ни излъгаха и за това никога повече БСП.А мантрата ,,и едните и другите са маскари" помага точно на хора като Нинова ,Добрев и Гечев.
13
3
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колеги,1. Какво е "опция"?2. Съюзът на Държавна Сигурност още ли съществува?
12
4
 
7
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Всички значими партии в България след 1989 година са десни. Няма леви партии, няма даже и центристки партии. какво значи да обединш дясното в случая? За какво трябва да обединяваш всички? Всъщност това, че няма леви и центристки партии е един от проблемите в България. Без конкуренция няма напредък.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не споделям мнението на някои форумци че само БСП или СДС са виновни за е тоя хал на Държавата,доколкото тая територия наподобява такава.Просто БКП се раздели на две ,БСП и СДС с помоща на балансьора ДС (ДпС)Както един приятел казваше,за да се конкурират Кой повече ще краде.А другите партийки се пръкнаха от нищото,така както във Вселената,се пръкват след големия взрив метеоритите .Затова и блесват и умират,те не могат да съществуват самостоятелно а само ако са подкрепяни(негласно) за баланс.
10
5
 
6
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
Ако това е просешка тояга,какво беше това с режима на тока и бензина,дефицита на всичко,Лукановата зима и вторият държавен банкрут на Виденов и тоя с ,,новата визия" Гечев.Ти къде си живял и на колко години си бе недорасъл т.роле? Живи сме ,преживяхме ,помним.А твоята ,,просешка тояга" как беше при 7-8 долара заплата? И редил ли си се в 4часа сутрин за мляко на детето,или на 3 /тридневна!!!/ опашка за 20 литра бензин на месец с купон. Видял си ти просешка тояга,явно си крадял при Луканово време
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тези се мислят за десни. Не, не сте десни, прости сте.
8
2
 
10
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
Някой спомена, че били един файто партия... Не не са толкова, по-малко са! Освен това, тоя хленчещия дето щял да преговаря, лъже, никой не ги бръсне за слива!...хахахах
7
7
 
11
 
! Отговори
ДО 3 Анонимника преди 5 години
Ех колко лесно е другарю,да хвърлиш свойте грехове на ,,класовият враг" Кой фалира държавата бе ,кой обяви социализЪма за недоносче? Кой обяви мораториума и покачи ДЕСЕТОКРАТНО ЦЕНИТЕ ?Кой приватизира външно търговските предприятия и застана на входа и изхода на държавните?Кой втори път доведе страната до пропаста през 96-97 и обществото стигна до ръба на пропаста- 4000 лева кило сирене и 300лв един хляб.Следващата стъпка щяхме да сме в нея.Чии синове и роднини са днешните олигарси???
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия ще потопят и самолетоносач,ако се залепят за него камо ли партия,пък била тя и с едноличен водач.Ами да ги приютят в ГЕРБако искат да се стопят съвсем.Те и без това с тия реформи в обществото са тръгнали към дъното.Тия ще им помогнат скоростно да го стигнат.Ако има някои,които още не е разбрал,че тия са проклятието на България,да гласува за тях и бъдещата им коалиция,за да види как ще потънат заедно с донора си.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Представителната демокрация е суеверие. Дори и Боговете не сменят законите всеки ден както им изнася. Никой не може да делегира права каквито самият той няма. Аз имам ли право да обявявам война ??? Като нямам как ще делегирам това право на правителството ?!
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лидерът на тази партия гледа да си намери удобно местенце за следващите 7 години.
3
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие много искате да се намърдате на държавна хранилка, но след бруталните кражби и злоупотреби целият народ не само ви мрази, но не иска и да си спомня за гнусните седесари, довели ми до просвшка тояга! Гнусари! Марш в ***!
2
2
 
21
 
! Отговори
Стайко преди 5 години
Повече от 1% колкото и да се напъвате няма да имате, ако щете и с 10 партии да се обедините... СДС-то ще последва НДСВ, РЗС и много други партии които вече не са на дневен ред...
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарят Сталин заповяда обединение, те изпълняват волята му. Десният интернационал трябва да се обедини до пълната победа на империализма и капитализма от 18-19 век. Бой за работниците, жълтите жилетки. Пари за олигарсите, монополистите, капиталистите и далавераджиите с държавни и европейски пари.