След срещата: Марешки доволен, ще подкрепя ГЕРБ

Цветанов обеща 240 лв. минимална пенсия и 1400 лв. средна заплата
20 мар 2019 15:30,
86
След срещата: Марешки доволен, ще подкрепя ГЕРБ
Снимка: архив "Булфото"

След като миналата седмица партията на Веселин Марешки обяви, че ще напусне парламента, днес ГЕРБ запозна "Воля" със заложените политики в управленската си програма и тяхното изпълнение. Веднага след срещата управляващите направиха отчет за свършеното, а лидерът на "Воля" остана доволен и заяви, че не вижда основание да не подкрепят добрите им решения.

Още по темата

Преди дни от "Воля" обявиха, че напускат Народното събрание, но така и не дадоха обяснение защо ще го направят. Това постави под съмнение осигуряването на кворума, за който са необходими 121 народни представители, а ГЕРБ и "Обединени патриоти" имат общо 122 депутати. Така в петък пленарният ден започна от втория опит, след като се регистрираха народните представители от "Воля". Днес депутатите на Марешки също бяха в залата.

Срещата между ГЕРБ и "Воля" Цветанов определи като "продуктивна и успешна". Той обясни, че подробно е запознал колегите си с изпълнението на управленската програма.

"Няма никаква сделка с "Воля", а идеи, които се обсъждат, и реални политики, които се реализират", отсече Цветанов.

Той подчерта, че има ръст на инвестициите и се работи за подобряване на доходите на хората. В края на мандата се очаква минималната пенсия да бъде 240 лева, а средната заплата да стане 1400 лева. Той настоя и че се отпускат повече средства в сферата на образованието и здравеопазването.

"Ще подкрепяме добрите неща на ГЕРБ, които съвпадат с нашите. Най-лесното е да сме поредните, които ще създадем хаос и безвремие", каза в отговор Марешки и благодари, че ГЕРБ бързо са се отзовали и са ги запознали с програмата си.

"Както всеки един българин и ние от "Воля" гледайки само новините, частични изречения, стоейки в парламента, в една суматоха между 240 народни представители, гласувайки текст по текст член еди кой си, точка втора става трета, не можем да добием реалната представа какво се случва с определен закон, още по-малко в едно цяло направление", обясни ситуацията лидерът на "Воля".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
4
 
! Отговори
гаф, гаф, гаф - аут преди 5 години
А него кой ще подкрепи, след смешното му гербаджийско поведение? Няколко аптекари.
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да гласуваме! СРЕЩУ ШАЙКАТА И ПАТЕРИЦИТЕ и!
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интереса клати феса !Повече не виждам какво да кажа . Всички са маскари , хората ясно го виждат и го изпитват на гърба си . Преядоха с власт . Когато една въшка се нахрани и излиза на челото да се вижда отдалеч . Тази седмица всички преяли се оказаха в новините начело с главния апартаментчик .
65
1
 
24
 
! Отговори
Гнус и отврат преди 5 години
Ей сега по БТВ дадоха огромните палати, които са си купили Цветанов и Цачева. Нямало пари за пенсии, а?! Отвратително и гнусно.
64
1
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Малко късно му дойде часът на Магарешки,ама все пак успя да си осребри инвестицията.Какво ли му е обещал Цецо?Най-вероятно имунитет пред закона,щото тоя пари си има достатъчно.
63
0
 
10
 
! Отговори
смях преди 5 години
И тоя си направи набързо хара-хири и сам си сложи 5 процентната бариера! Айде бегай на морето да ловиш попчета!
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цв . Цв отърва кожата - тихичко
61
0
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
добре,изтри първия ми отговор....ето ти друг:-Викаш:.."Ами що Марешки не свали гащите пред ***.".....ами вероятно не харесва "мъже" със ..свалени ***..
60
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е тарикат.Използва момента и плати по-малко за мястото си в НС,така както и всички,които са патерици наГЕРБ в НС-то.Тях ги обединява единствено страха от отпадането на имунитета им.Ако депутатите нямаха имунитет докато са във власта,страхът от съдебно преследване щеше да доминира над лакумията им и животът ни щеше да е по-добър.Но уви,в БГ-тото е кои както я нареди а демокрацията е само маската под която се крие уродливоста на системата.Очевадно е,колкото и да се опитват да го скрият.
59
0
 
18
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Що бе ,да не станахте комшии в новопостроена етажна собственост.
58
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е. Сега намалят новоотпуснатите пенсии от 01,01,2019 за да може да се засилят и да ги увеличат след десетина, двайсетИНА години. Нали знаете как е при скачането , даваш назад за се засилиш и скочиш повече. Така, че след стотина години ще имаме минимална пенсия от 300 лева обещана ни от ПЪЪЪТРИТИТЕ.
57
20
 
2
 
! Отговори
Винету преди 5 години
Важното в цялата тази история е, че БСП отново налапаха дебелия на Боко.
56
5
 
10
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До просото и други подобни. Ами що Марешки не свали гащите пред ***. Нали БСП са много принципни, честни и бъдещи управляващи? Що не ги харесва? Или те са само велики на лозунгите и красивите думи, а иначе са ялови лузъри.
55
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тези отекоха
54
2
 
6
 
! Отговори
истината е... преди 5 години
работете поне 5-10 години в чужбина, за да ви идва някаква добавка от там. една позната работи 10 години в Испания и сега взима над 100-тина евро , като ги прибави към 200-тата лева дето взима за 25 години бг-стаж. та така връзва 2-та края.
53
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другари червени каскети, над 80% от работодателите са назначени капиталисти от БКП-БСП , защо не ви плащат повече нали бяха за пролетариата. Разберете от БСП-милионерите няма по злобни и долни хора в България. Справка Баневи.
52
1
 
14
 
! Отговори
V преди 5 години
Средната заплата се формира от обществения сектор и се манипулира лесно. Освен това в различните региони е различна. Така се удрят малките населени места за сметка на няколко града .Това е удар и по жените в полза на местни феодали ;)
51
2
 
19
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
На излизане от срещата Бойко си е пеел "Ще ти купя мила , пастичка..." и Марешки си е бърсал устата .
50
1
 
18
 
! Отговори
:)) преди 5 години
Иначе как мислиш тези , които сега се осигуряват на мин. заплата от560 лв. каква пенсия очакват , ами няма да стигнат и 200 лв. и пак ще им се дава минимална по милост.-------------------Реалистите не очакват и 200 лв. макар и да се осигуряват / законно да ги крадът/ на минималното! Реалистите не очакват въобще да доживеят пенсия! :)) Защо ли? За 3-ри год. работа в немско някои днес им превеждат по 100 евро, а тук До живот бачкаш за такива като Марешки и Цветановци!
49
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мекотело...