Вицепрезидентът призова да ценим учителската професия

Българските традиции повеляват това
22 мар 2019 18:00,
1
Вицепрезидентът призова да ценим учителската професия
Снимка: прессекратиат на президентството

"Ако искаме най-свидното – децата ни, утре да живеят в един по-добър свят, трябва да ценим учителската професия, да се борим за нейното място, да уважаваме учителите. Така, както повеляват традициите на българското образование." Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в приветствието си по повод 140-ата годишнина на 55 Средно училище "Петко Каравелов" в столицата. Илияна Йотова бе официален гост на тържествения концерт, който се проведе в зала 1 на Националния дворец на културата, съобщава прессекратиатът на президентството

Още по темата

 
Илияна Йотова определи родителите като най-големите съюзници на учителите в тяхното дело. "Учителите не са наши опоненти. Те също са родители, те имат нашите тревоги и съмнения, надежди и мечти. Трябва да работим заедно с тях за децата ни", отбеляза вицепрезидентът.
 
На учителите Илияна Йотова пожела сила и кураж в мисията да дават знания, да възпитават, да изграждат личности. "Вие имате много важна задача – да се справяте с агресията и отчуждението, да компенсирате онова, което ние, родителите, често забравяме да казваме на децата си. Благодаря Ви от сърце", заяви вицепрезидентът.
 
Да бъдат добри и толерантни пожела на учениците Илияна Йотова. "Най-добрият лек за всички злини е свободата. Това бе веруюто на вашия патрон Петко Каравелов. Бъдете му верни и вие. Бъдете свободни хора! Не се страхувайте да отстоявате мнението си, бъдете сигурни в себе си дори да срещате съпротива", заяви вицепрезидентът. "Модерна България е във ваши ръце, силна държава се гради от силни личности", подчерта Илияна Йотова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига призиви.Стани учителка бе Йотова! Защо се хаби да бъдеш евродепутат,сега вицепрезидент.