Експерти за "Апартаментгейт": ГЕРБ не може само без Борисов

Валерия Велева и Георги Киряков с коментар пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 26 мар 2019 09:13 | 25 мар 2019 22:48, Екип на Bulgaria On Air
200

Скандалът с апартаментите на властта не спира да се разраства. След като стана ясно, че Цецка Цачева, Цветан Цветанов, Вежди Рашидов и заместник-министърът на спорта Ваня Колева са се сдобили с жилища от фирма "Артекс" на по-ниска цена от пазарната, към техните имена бяха добавени и тези на заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов, бившия шеф на Комисията по съобщенията Веселин Божков и члена на ВСС Гергана Мутафова.

Общественото недоволство не стихва въпреки, че Цецка Цачева и Валя Колева бяха освободени от постовете си. Остава най-важния важният въпрос, а именно какви ще бъдет щетите върху правителството след "апартаментгейт"?

Още по темата
Според журналистката Валерия Велева единственият верен ход в ситуацията е минимизиране на скандала, което значи засегнатите лица в скандала да понесат отговорност.

"Засега имаме две оставки. Това е правилният ход. Остават другите двама души, които са засегнати. Единият е Вежди Рашидов, но проблем при него няма. Големият проблем е Цветанов Цветанов - дали ще понесе вина и каква ще бъде тя", коментира Велева в "Денят ON AIR".

По думите ѝ ако Цветанов се оттегли ще се минимизират щетите, тъй като по този начин той няма да бъде във фокуса на общественото мнение и опозицията. Според нея зам.-председателят на ГЕРБ е направил грешка, която в политиката е непростима и трябва да се наказва.

"Ако Цветанов се оттегли от парламента, е възможно да остане председател на предизборния щаб, което не е малка власт, която остава в ръцете му. За ГЕРБ по-голям проблем е, че той има прекалено много власт върху структурите ѝ и е възможно неговото отстраняване от политиката изцяло да доведе до срив и демотивация в редиците на партията. Въпреки това правилният ход би бил отстраняване", коментира политическият анализатор Георги Киряков пред Bulgaria ON AIR.

Според експертите партия ГЕРБ може без всички членове освен без един и това е премиерът Бойко Борисов. По думите на Киряков доверието на Борисов към Цветанов е изчерпано.

"Само народът може да прощава на Борисов и оттам нататък той да прощава на подчинените си в партията. Ако премиерът усети, че тази ситуация ще навреди лично на него и народът няма да му прости, той няма как да прости на Цветанов", обясни Киряков.

Според него ситуацията е фатална за ГЕРБ и обществото доста отдавна не е реагирало толкова остро на такова събитие. По думите му това е тежка присъда за партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
4
 
2
 
! Отговори
Значи преди 5 години
Цветанов е крадец,щото е платил близо 300 000 лева за някакъв си апартамент,а *** е света вода ненапита,щото се е набъкала с имоти,между които същия по обем и стойност апартамент като на Цветанов,само,че за 20 000 лева и леко пригънати няколко милиона долара импексови спестявания!??Май когато искаха да хвърлят камъни по Мария Магдалена,Исус пристъпи и каза,че който се смята за света вода ненапита,да започне пръв и да хвърли камък и тихомълком всички се разбягаха?!Та нещо подобно е и сега!
151
9
 
3
 
! Отговори
Винету преди 5 години
ГЕРБ може без която и да е личност. И за разлика от другите си признава грешките и се чисти. Затова хората ги харесват и пак ще гласуват за тях.
150
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
провряващите да внимават как и кого проверяват защото освен шепа корумп..ирани политици голям брой хора с добри професии са взели ипотечни кредити за да закупят жилище съвсем законно от фирмата, все пак са гласоподаватели де....говорим за хиляди, не за 5-6 човека
149
0
 
7
 
! Отговори
За младите семейства преди 5 години
Ако погледнете в имотните сайтове, ще видите, че такава свръхпечалба реализират всички фирми, които предлагат жилища. Дори тези, ксоито не предлагат луксозни апартаменти ги продават 2-3-4 пъти по скъпо от разходите за построяването им.Това означава имотен балон и откровена подигравка с младите хора.Каква е нормалната надценка?Защо никой не повдига този въпрос?
148
1
 
3
 
! Отговори
За младите семейства преди 5 години
Да обърнем внимание не на Цв и ББ. Да обърнем внимание на младите български семейства без собствено жилище.Г-жа Мирянова е казала, че себестойността на един кв.м. в този суперлуксозен блок е 510 евро. Така че фирмата Артекс не е продала на загуба нито един кв.м.Какво означава продажна цена от 2200 евро на кв.м.?1. Това означава свръхпечалба за фирмата.2. Това означава политика на фирмата, която продава на нормални цени на когото си избере - политици, банкери, магистрати.
147
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
още два часа до пристигането на най-чаканото *** в България т.н. Цецо апартамента...Бойко само може да спечели ако го освободи и много ще си вдигне рейтинга като борец срещу хората ,сгазили яко лука в градината на ГЕРБ,а и въобще на държавата...даже ще спечели симпатиите на населението,защото Цветанов е едно от най-антипатичните публични лица в страната ни...
146
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има много имотни фирми които трябва да се разследват! Както и хора със съмнителни бизнеси! Защо само Артекс и медийно известните ?
145
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Незнам без кого не може ГЕРБ , но аз мога без ГЕРБ
144
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се радвайте предварително! Всичката герберастка сг ан е мобилизирана и се е хвърлила да си брани до смърт закусващия многоапартаментник. Не вярвам да го отстранят. Помнете цирка със зеленчука Добрев и хасковските му шуробаджанаци. Тая *** лесно няма да я изгоним.
143
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойковизма дойде на власт като сееше омраза към всички политици, а те били честни. Ето сега надминаха по крадене всички, само Костовите ги водят, но па се коалираха с тях. Каква ще е тая коалиция за евроизборите - коалицията пакет Макрон, корупция за милион. ГЕРБ-ДПС двете турски партии плюс крадците на прехода от СДС - трикаджиите
142
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов трябва да уволни Цветанов! Само така партията ще се изчисти от корумпирани хора! Дано премиера оправдае доверието на народа.
141
4
 
14
 
! Отговори
Ами така е.. преди 5 години
Айде сега проверка на всички имотни сделки за последните 10-години!Включително и ревизия на сделката с Техноимпекс!
140
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без бой си тръгнаха! Интересно!
139
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано скоро не се върнат! Тамън сме проветрили!
138
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жал ми е,че БСП-то ги няма в парламента...!
137
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов да не е манна небесна -Исус Христос или непорочната Дева Мария -Явно не е -значи ГЕРБ може и без него ако не може означава че няма приемственост-въздух под налягане въпросът е кога балонът ще се спука е спука се сега са наред парашутистите
136
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ГЕРБ да не може без Борисов ако има кадърни и некуромпирани там ще може ако няма АУТ крайно време е .Ако не може без Б.Б и Цв.ЦВ то дначи не може без простия и корупция Кой обаче търпи това-Народът който спи.
135
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"какво толкова е станало че някакви хора са си купили апартаменти на "данъчна оценка" за да спестят разходи .."--------------------------------------------------------------------------------------------Нарича се "документ с невярно съдържание", който е подписан и заверен от нотариус и който води до ощетяване на държавния бюджет! А той трябва да се пълни, защото има да плащаме за МВР Пикчърс на същия Цвък.
134
2
 
25
 
! Отговори
Наемател преди 5 години
Искам номинация за човек на годината за г-н Цветанов! Той спука балона на имотната мафия като доказа, че 1кв.м. луксозно строителство в София струва между 450-600 евро! Брокерите и собствениците на панелки треперят вече ха ха ха ха ха
133
26
 
4
 
! Отговори
не на бсп преди 5 години
Бойко ,не се подавай на номерата на БСПБойко,ЦВЕТАНОВ няма никаква вина ама АБСОЛЮТНО никаква ВИНА