Мигранти от Турция нямало, но атакуват пътя от Гърция

В световен мащаб ситуацията не била добра
27

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Миграционният натиск към страната е далеч по-нисък в сравнение с нивата от 2014 и 2015 г. , но в края на миналата година са засечени повече опити на нелегално преминаващи през границата ни с Гърция, отчете МВР шефът Младен Маринов.
Още по темата
Според него явно оградата на браздата с Турция дава резултат.

"Не така обаче стои въпросът със ситуацията в Гърция. Там е доста по-сложна, с доста повече мигранти. По нашата граница с Гърция няма как да бъде изградено възпрепятстващо съоръжение и това налага технически средства за наблюдение, за да можем да гарантираме сигурността. Там отчитаме повече опити за нелегално преминаване", коментира той.

Маринов отчете, че заплахата ясно е по сухоземната ни граница, защото по вода е спокойно.

Министърът потвърди, че площадките в Елхово, Любимец и Малко Търново се изграждат за евентуална мигрантска криза, но призова да не се създава паника.

"България е важна граница на ЕС и ЕК отпусна 160 млн. евро, които са за тази цел. Ние имаме ангажимент да изградим такива кризисни центрове. Става въпрос за кризисни центрове и готовност за взаимодействие при кризи с миграционен натиск. Това, че ние сме овладели натиска по българо-турска граница и по зелената граница с Гърция, не означава, че в световен мащаб тази заплаха е отпаднала", настоя той.
 
Маринов обясни още, че една от основните теми, които се обсъждат на Съвета по вътрешни работи и правосъдие е разселването на мигрантите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
3
 
! Отговори
Лорчето преди 5 години
Аз пък нямам свобода ,една стара ромка ми я взе...!моля помогнете...!
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"България е важна граница на ЕС и ЕК отпусна 160 млн. евро, които са за тази цел. Ние имаме ангажимент да изградим такива кризисни центрове.......'' Миграционният натиск не е от Турция,той е от ЕС и това са вече пристигнали имигранти в Европа.Европа ги извика и прие,след което ще ги изпрати в Българиа,и никой не може да го спре този процес защото става дума за 160 млн. евро които са за тази цел.За да се спре този процес,политиците ни трябва да се откажат от 160 млн. евро,а това няма да стане.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И преди нямаше мигранти и птиче не можеше да префръкне през ,,оградата ,,ама само в Германия има 68 000 х ,,бежанци ,,регистрирани първо в България . Забравихте ли ? А в другите страни ,само Бог знае колко са регистрирани у нас ?
11
1
 
4
 
! Отговори
men преди 5 години
че мигранти ще дойдат ще дойдат. въпроса е да им се покаже че народната милиция е силна и че мурафетите от западна европа с изнасилванията няма да минават. опа чакайте малко, забравих в коя държава сме.. иначе да им се построят фабрики от меркел ханъм и да има каторга. 90% от приходите им ще са за българската държава да им покрива масрафа, останалите 10% за храна и дрехи. ако искат тогава и 20 милиона да ни пратят.
10
0
 
10
 
! Отговори
да си кажат... преди 5 години
ако им стиска, че много, ама много скоро ще се отвори фронт срещу Иран! Носете си новите дрехи, пийте и яжте, докато още можете!!!
9
0
 
24
 
! Отговори
баста преди 5 години
Никакво разселването на мигрантите в България.Кой от къде е.
8
0
 
13
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
боко е буквално на милостинята на ердоган а ердоган е рекетиор който очаква своя момент да отприщи вълната ако рекетираните от него европейци го ядосаттези оградки са нищо повече от едни похарчени пари,един силен поток няма как да спре човек или група хора да я преминаттака че това изобщо не се числи към никакви политически успехи на сегашните а просто късмет че няма силен наплива те така или иначе не желаят да остават у нас дори и да влязат страховете на хората са излишни
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да са от Турция тия. На Турция й се плаща и то доста от ЕС, така че Ердоган няма да развали сделката. Най-вероятно става въпрос за едни няколко хиляди, които са влезли в България, регистрирани са тук и после са побегнали на Запад. И сега ни ги връщат, след като са подбрали по-читавите. А нашите ще ги разселят из България.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
NA TURCITE IM PISNA OT BEJANCITE I RE6IHA VE4E DA GI PUSNAT KOY KADETO ISK DA SI VARVI
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ги разселват във вътрешността на страната, от последното изречение става ясно.
4
1
 
22
 
! Отговори
гражданин преди 5 години
МВР Маринов сам си противоречи че няма миграционен натиск в също време ще се строят центрове вероятно за разселване на мигрантите преминали през външната граница на ЕС каквато ние се явяваме .Посещението в щаб квартирата на ФБР не беше току-що случайно .
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Nqma kak ve4e Turciq da gi hrani.Zatuy tiq gore znaqt 4e 6te ima valna ot bejanci i se gotvqt da gi nstanqt
2
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Ердо нeщото трябва да целувате за това специално.Той ги спря не някой друг.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Koi sa nationalnite fitnes treniori na policaite ....mi te sichkite sa obli kato loeni topki ve....kak go praiat toja nomer...fakiri...