Москов за Цветанов: Щета за ГЕРБ, направи твърде много бели!

Как ще се отрази скандалът на партията?
25 мар 2019 09:55, Петя Славова
150

Проблемът с апартаментите на ключови фигури в ГЕРБ е морален. На това мнение е журналистът Юлий Москов, по чиито думи пред Bulgaria ON AIR Цветан Цветанов вече се е превърнал в щета за ГЕРБ, тъй като е направил твърде много бели.

Припомняме, че правосъдният министър Цецка Цачева депозира молба да бъде освободена от поста. Причината са публикациите, че се е сдобила с апартамент на цена, много по-ниска от пазарната. Скандалът детронира и зам.-министъра на спорта Ваня Колева.

Още по темата

Първи в списъка на политиците с имоти е лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Замесено в скандала е името и на Вежди Рашидов.

"От законова гледна точка няма никакво нарушение. Не можеш да продаваш под данъчната оценка, всяко друго нещо е законно. Проблемът е морален. Но най-напред излиза питането кой говори за морал. Елена Йончева с 2 млн. лева с неясен произход?", коментира Москов.

"Пришиването на Вежди Рашидов към тази история е тъпотия. И след 100 години всички ще знаят кой е Вежди Рашидов", подчерта журналистът.

Москов е категоричен, че няма да има щети за ГЕРБ, ако Цветанов се оттегли от своя пост.

Политологът Цветанка Андреева е на мнение, че има потенциал в този скандал. А причината е самозабравянето. По думите ѝ мандатността трябва да е тази, която отнема властта на политиците.

"Ако някой трябва да се произнесе, то това е съдът. Обществото забелязва, че се практикува двоен стандарт, това е голямата драма в българския политически модел. Че се съмняваме, че съдът и прокуратурата ще направят тези проверки срещу хората от властта", коментира Андреева в "България сутрин".

Според нея вътрешнопартийният сблъсък между Цветанов и Борисов е опасен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
3
 
! Отговори
Абе, що за чудо е преди 5 години
Тоя женки траверc с разредените зъби? Много плашещо е...
114
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Москов кога ще бъде осъден за фалшивите ваксини с живак от Турция???
113
1
 
8
 
! Отговори
До смехурко преди 5 години
Не се бесепари под всяка статия , просто хората си отвориха очите и по точно от ГЕРБ им ги отвориха . А ти си гърбаво т р о л ч е
112
12
 
4
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 5 години
Чета пак чета и не вярвам на прочетеното .Коментари все от жалки платени е бе се пари.Забравили кой и как обраха държавата и народа.Как фалираха КТБ , как станаха милионери.Как сътвориха и печелят избори с компромати и до ден днешен се подвизават по всички телевизии деградирали личности. Пръцни ден избран с манипулирани резултати и с лъжа.Справка другарката им Лъжа .И те зоват за морал за кой морал за техният който .Жалки сте
111
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая *** само глупости ръси,ДС отдавна няма,използват го за боксова круша,за да не се говори за истинските проблеми и да има къде да прехвърлят вината в празното.Просто клана на Рокфелер(ГЕРБ) е избутан от новото правителство на републиканците(Ротшилд,БСП,Радев,Тръмп),това е,просто е!В момента БСП има повече власт от ГЕРБ.
110
1
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
Веждито е единствения в чийто нотариален акт е записано че има да доплаща. Той е бетон и никой не бива да го обвинява.
109
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Платен, неплатен Москов е прав, но няма кой да мръдне Цвятко, ако той сам не се махне, а той е нагъл физкултурник/без да обиждам професията/ и ще стои до самия край на партията, който се задава скоро.
108
3
 
9
 
! Отговори
МДАААА преди 5 години
Прокуратурата липсва от бреме оно.. и по историйката с ТЕХНОИМПЕКС...що така?
107
5
 
16
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 5 години
Юлий Москов е платен и пристрастен , и мнението му не струва пукната пара.Ако сме правова държава ,Цвък ,Цецка ,Ваня и Веждито трябва да са в ареста ,заедно със своите съучастници от Артекс.За укриване на доходи!За данъчни престъпления в особено големи размери!За пране на пари!В хода на разследването могат да се съберат данни за изнудване ,подкуп и декларации с невярно съдържание.Само след седмица цялата верига ще бъде разплетена.Но ,...не сме правова държава!
106
7
 
17
 
! Отговори
България преди 5 години
Докога ще ги търпим тея Докога народе ще търпим да крадат и ние да мизерстваме хайде да изметем Тея Герб
105
4
 
16
 
! Отговори
моето име преди 5 години
Това не е скандал. С това трябва да се заеме прокуратурата, но май липсва такава у нашенско.
104
3
 
6
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 5 години
Т.Р.Ъ.М.П. подменя цял ГРОБ за има няма две седмици!!!
103
4
 
12
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Това, че ще установят законност е факт. Въпросът е защо на политици на ключови места се продават апартаменти на цени два три пъти по-ниска от тези за обикновените хора? Безплатен обяд няма. Има злоупотреба със служебно положение . Ако бяха редови граждани дали щяха да купят на тези цени? Затова моля не ни правете на ***
102
4
 
14
 
! Отговори
Ццдхйг преди 5 години
Преди време се вдигна гюрултия за Цанков камък и за някакъв си милион и половина, но се оказа, че това било морален проблем на Доган, а не законов, чи тъй де...
101
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С народа се гаврят прости, некадърни и нагли хора. Напълно самозабравили се. Просто е невероятно как с наша помощ, с нашия страх и апатия те стигнаха до тук.
100
2
 
14
 
! Отговори
Ццдхйг преди 5 години
Ако нормативно не се докаже нарушен закон или наредба, НИЩО НЯМА ДА ИМ НАПРАВЯТ, А И ТЕ ЗАКОНИТЕ СА ПРАВЕНИ ТАКА, ЧЕ ГОЛЕМИТЕ ДА СЕ ИЗМЪКВАТ. ТЕ УБИЙЦИ ПУЩАТ, ВИЕ ЗА ЕДИН АСАНСЬОР РЕВЕТЕ!
99
7
 
20
 
! Отговори
Справедливост преди 5 години
Цецке ще се закълнеш ли в децата си че си взела апартамент честно а ти Цецо ще се закълнеш ли в децата си е дано си получат заслуженото което родителите им са откраднали и народа страда и мизерства хора събуждайте се и вън и затвор това в нормална държава да са в затвора Никога ГЕРБ
98
2
 
21
 
! Отговори
11111111111111111 преди 5 години
До АнонименЦветан Цветанов избяга в САЩ докато отихне всичко.Бил на конференция ,с парите на българския народ.Господин Борисов, време е да смъкнете доверието от Цветанов.Заобиколен сте от хора които искат да ви смъкнат от лидерското място,добре че все още имате име и ви се чува гласа.------------------------Не знам кой къде е избягал, но дали ще Отихне всичко ти ще кажеш - претенции за знаещи, но граматикатаааааааа ало. Срамота
97
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е не... да се оттеглел и нямало да има щети за герб... Цвъки в затвора, нали престъпниците там им е мястот, какво е това, крадем и после само оставка... те за това са толкова нагли нашите "политици"
96
0
 
2
 
! Отговори
101 преди 5 години
Имам чувството че си зел едни 15 лв дневни за писане на *** коментари-Да ти кажа честно, засега дневните ми са към 300 лв. Но не си виновен, няма откъде да го знаеш.