Оставките да си гласува мнозинството, БСП остава извън НС

Корупцията превзела ГЕРБ след 10 години на власт
Обновена: 26 мар 2019 15:53 | 26 мар 2019 15:52, Камелия Цветанова
82
Оставките да си гласува мнозинството, БСП остава извън НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП продължава с бойкота на НС и няма да се върне в пленарната зала, за да гласува оставката на правосъдния министър Цецка Цачева, която си тръгна от поста заради "Апартаментгейт".

Още по темата
Според червената шефка Корнелия Нинова шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов също ще си отиде от ръководните партийни позиции.

Тя обаче призна, че няма вътрешна информация, а прави този извод по информация в медиите.

Според нея обаче няма как сега премиерът Бойко Борисов да реши проблема, защото скандалът с апартаментите е следствие, а не е основата на проблема.

"Проблемът е в модела на управление, който вече 10 години ни налага ГЕРБ, в това, че се приемат лобистки закони", заяви Нинова.

Затова БСП ще брои колко лобистки закони са приети, в чии интереси и за какви пари от кабинета "Борисов 3", като напомни, че подобен списък е правен и за предходното правителство на Борисов и тогава червените изброили 26 приети лобистки закона.

Втората характеристика на модела е политическият рекет, смята соцлидерката.

"Борисов казва, че е създал ГЕРБ да се бори с корупцията. След 10 г. управление корупцията превзе партията му", допълни тя и обяви, че единственият изход са предсрочни избори.

"Дори Цветан Цветанов да си отиде, както явно ще се случи, ще дойде друг", обобщи Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
2
 
! Отговори
има ли управия преди 5 години
Гледай какъв абсурд. БСП НЕ РАБОТЯТ, а получават пари и привилегии, докато медиците от МБАЛ Велинград РАБОТЯТ и не е сигурно дали и кога ще получат заплати. За един сватба, а за друг - брадва.
70
0
 
2
 
! Отговори
откуд паре преди 5 години
БСП, колеги по беззаплатие, вие от какво се изхранвате в момента? Понеже аз изобретявам манджи от последните хранителни запаси. Не пътувам, хотели не ползвам, и дума да не става за каквото и да е на държавна сметка. А вие? Какви доходи имате, освен заплатите? Това не е престъпно? Знам. Но е интересно с оглед на отсъствието ви от парламента. Имаме право да знаем преди да ви избираме!
69
0
 
1
 
! Отговори
въпросът с парите преди 5 години
Много ми е интересно, получават ли каквито и да е пари от парламента депутатите от БСП? Искам журналистите да ни покажат дали депутати от БСП са се подписвали за получаване на пари от парламента?! След като комунистите не ходят на работа? И ако няма никакви суми, начислени на депутсати от БСП, от какво живеят? И те ли като Местан са си спестявали от депутатските заплати?
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП - ГЕРБ имат ли разлика , все от едно котило ! За когото и да пуснеш , се грешка !
67
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Икономика няма, производство почти няма, армия няма, но пък корупция има, цъфти като песничката на леля Цецка " цъфнал ГЕРБ".
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разкарват Цветанов от парламента и още кой знае откъде. Но той и без това не беше за там. Случайник, попаднал на длъжности в управлението, които в други държави се заемат от учили в Бръшлянената лига или в Топ 20 на университетите в света. И не става дума само за образованието, а преди всичко за манталитета. Цецо, Цецка, Вежди
65
1
 
7
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
А, щото пък вие хич не сте приемали лобистки закони. Даже през 2009 си гласувахте закон да не ви се търси сметка за зулумите в управлението.
64
3
 
6
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
А оставки в БСП кога?
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарко Нинова,най-много ми харесахте между козите,на село...
62
2
 
9
 
! Отговори
Двете краадли преди 5 години
Двете краадли си отмъстиха на Станишев, едната, че я уволни заради кражби - *** Нинова, а другата, че я изостави сама на дърти години Ел.Йончева. С тях са и най-корумпираните хардлайнери-динозаври от БКП/БСП, които Станишев отстрани от високи постове преди време. Начело с Голямата лъжа(*** Нинова) и Малката лъжа(Елена Йончева) БСП няма никакъв шанс на изборите, а след тях отива към своя естествен край...
61
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прави впечатление, че от БСП не са много активни по Темата.Скоропостижно май се прехвърлят имоти на деца и внуци,санким и в червените редици има любители на новото жилищно строителство...
60
5
 
4
 
! Отговори
бунтар преди 5 години
ПРОБЛЕМЪТ НЕ Е В УПРАЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ТО Е СЛЕДСТВИЕ РЕЗУЛТАТ ОТ КОЛОНИАЛНОТО ЕВРОАТЛАНТИ4ЕСКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ЕС И САЩ НА ЕДНО ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ НА КОЕТО Е ЗАБРАНЕНО ДА ПРОИЗНАСЯ ДУМАТА СУВЕРНИТЕТ И САМООПРЕДЕЛЯНЕ НА ПОЛИТИКА ИЗВЪРШВА ГЕНОЦИД КЪМ СОБСВЕНИЯ СИ НАРОД
59
3
 
5
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
Ще взимате ли най-после пустата му власт?П.П.Ще докажете ли, че не сте деца и внуци на станалите партизани на 10.Септември.1944 г.?Ще докажете ли, че не сте последователи на думите на др. Лилов, а именно: АКО ТРЯБВА ДА СТРОИМ КАПИТАЛИЗЪМ ДРУГАРИ ЩЕ СТРОИМ. НО! НИЕ ЩЕ БЪДЕМ КАПИТАЛИСТИТЕ ДРУГАРИ!И мисля, че има още от "нафталинените" другари в БСП. А се очистете и от тяхната миризма и хората ще ви повярват тогава!
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На болшинството хора им се изпълни мечтата! БСП-то да гледа парламента през прозорците! Не се връщайте, молим ви!
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да седят отвън парламента и въобще не ни трябват да се връщат!
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не почнат само пак опашките за хляб и кисело мляко с Нинова!
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази заблудена рожба си мисли, че извън парламента трупа дивиденти.Освен да развълнува електората си и да му докара някой инсулт или инфаркт,полза никаква!:)))
54
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако има проблем,червените да са дали сигнал до прокуратурата до сега! Или някой друг в тази държава! Ама няма за какво да се хванат! А за морал с БСП-то да се говори е смешно!
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП , кои са? - децата на номенкатурата от нъръбътоГЕРБ , кои са? - слугите на номенклатурата от нъръбътодобре се познават и знаят възможностите си, но си приличат по това, че вредят на родината ми
52
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е ще си отиде Цветанов,за да дойде Нинова! От трън та на глог!