Възгледите на Софиянски: Мажоритарно начало и за НС и МС

Сегашната Конституция е вече остаряла, смята бившият кмет на София
Обновена: 16 апр 2019 14:03 | 16 апр 2019 13:00,
20

Мажоритарен избор и за Парламент, и за Министерски съвет и областни управители. Това предлага нова Конституция, чиито автор е бившият кмет на София Стефан Софиянски, създадена от него и негови съмишленици

"В нашия вариант на основния закон Министерският съвет се избира пряко от Народното събрание, но поименно. Избират се областните управители, променя се регионалното деление на България на шест области", отбеляза той в студиото на "България сутрин".

Още по темата

По думите му сегашната Конституция, приета през 1991 г. е била добра за времето си.

"Тогава обаче все още България беше член на Съюза за икономическа взаимопомощ и Варшавския пакт. От 2007 г. насам сме член на ЕС и като такъв трябва по нов начин да градим обществените си отношения. Това е необходимо, за да бъдем конкурентоспособни и силни в общността", допълни Софиянски пред Bulgaria ON AIR.

Според бившия кмет на София посредством мажоритарна избирателна система трябва да бъдат избирани не само депутатите, но и областните управители и МС.

"Търсим баланс и взаимодействие между властите. А основният закон предвижда разделение на страната на шест области - Мизия, Тракия, Добруджа, Струмска, Златията - Западна България и Странджа Сакар", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Софийския за противодържавна дейност и сепаратизъм.
17
0
 
2
 
! Отговори
V преди 5 години
Тоя не е особено умен ;) А кой ще носи отговорността?Пак като сега .Споделена отговорност за да не влиза виновния в затвора . Я тоя да си гледа перките .Нали му дадохме перки да не работи .Конституционния съд отсъди - че намаляване на дупитатите на 120 било промяна на системата.При такова решение във всяко общество щеше да има промени и да предизвика скандал .Тези хора вземат решения против интереса на народа и в интерес на партиите които ги назначават.НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА А ВЗЕМАТ МНОГО ПАРИ
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неработела конституцията.Абе заюс разчепената варотка,в момента натериториятя нищо неработи.Било конст.,било институции и правителство.Нямаза никой закони правила,допитване,обратна връзка и т .н.Само дрането е надневен ред.Всеки ден фантазиите работят и ни суровакат,де що шава.Неискай да те мразим повече от това,сили не останаха.,
15
2
 
4
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
Стефчо е хитър евреин, но не трябва да забравя никога, че в тази Игра, ние всички сме евреи, ахахахахахахахахааааааааааа
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво направи великия Софиянски. Нищо но от сърце. Извинявам се , подари Централни хали за без пари и получи 5 милиона за джоба си. След това жена му си купи частен самолет. Сега излезе от дупката си като отровна змия и иска да хапе.
13
1
 
4
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
Да кажем, че приемем. Първом нямаме никакви подробности за механизма, по който ще става този мажоритарен избор. Трябва обществен дебат по тези въпроси, т.е. по-често евреинът Софиянски да ни разснява механизмите, по които ще работи тази нова Конституция, защото кучето е заровено в микрорамката. Макрорамката е ясна. И аз съм съгласен, че имаме ли мажоритарен избор на депутат, трябва да имаме в пълнота опцията на неговото отзоваване с право на атестация за дейността му.
12
0
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
защо не гладуват сега е Сугарев ал иорданов надежда михаилова тази конституциякак добре им доиде то при комунистите нямаше такова нещо като при тях
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И нищо за отзоваването от същите тия къде са избрали евентуалного ЛЪЖЕЦО!?Ама ши кажат : няма да си играем на избори.Ами ши се наложи да си играем след като некои участници са излезли впоследствие откровенни лъжци!
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 10И нито дума за намаляване на хранениците от 240 на 90-100 макс.--тогава тежестта на един глас ще е 2 пъти по-голяма, което е още по-лошо....
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И нито дума за намаляване на хранениците от 240 на 90-100 макс.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова: И евтините апартаменти мажоритарно,...но между нашите другари !
7
1
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Този трябва да прави компания на Иванчева.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2Кой беше тоя???--един масон, кум на едни друг масон с голям череп и много милиарди от хазарт, еврофутбол и "държавна" лотария.
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
този масон продължава да иска феодализиране на страната на 5 васални владенияНЕ мажоритарни избори, а референдумна дамокрация и хоризонтално-електронно референдумно самоуправление !
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи предлага и работи България да стане федерация, като Германия. Т.е. нарушава конституцията и куп закони. Предлага избиране на управители на федералните области, т.е. предлага едни шест "Източни Румелии". Какво чака съдебната система, защо не повдига обвинения за поредното нарушаване и прокламиране на разделяне на България на федерации области??!
3
0
 
20
 
! Отговори
МАФИЯНСКИ преди 5 години
ако имаше правосъдие още щеше да е в затвора, а не да дава акъл по медиите
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слави Трифонов
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Луд умора няма .Видяхме те как съсипа София .