Паднаха по-високите данъци за жилищните имоти в курортите

КС обяви за противоконституционни разпоредбите в закона
25 апр 2019 12:19,
8
Паднаха по-високите данъци за жилищните имоти в курортите
Архив: Булфото

Собствениците на жилищни имоти в курортите няма да плащат по-високи данъци. На тези, които вече са платили по-високите налози, пък парите ще бъдат върнати или приспаднати. Това решиха окончателно депутатите с промени в Закона за местните данъци и такси.

Още по темата

До промените се стигна, след като Конституционният съд обяви за противоконституционни разпоредби в закона, приети в края на миналата година. Според тях се предвиждаше жилищни имоти, разположени на територията на населени места, включени в списъка на курортите в България, които не са основно жилище, не се отдават под наем или не са регистрирани като туристически обекти, да се облагат с по-висок местен данък.

Целта на текстовете бе да се санкционират собствениците, които отдават под наем имотите си в курортите, но не плащат данъци за това. Според изчисленията от по-високите данъци щяха да влязат допълнително 200 млн. в бюджетите на общините.

Заради решението на Конституционния съд обаче тези разпоредби днес бяха отменени.

На собствениците, които вече са платили по-високите данъци за имотите си, парите ще бъдат възстановени или приспаднати от бъдещи задължения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То като в приказката за Айшето и Хасан. Не става дума да премахваш, ами защо ги въведе!!!
7
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 4 години
А на апартаментите с асансьори,пада ли данъка,че другаря асансьорчиков се е разтревожил.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Менда е за оставка
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КаСето да разгледа и софийските данъци,където фането ги вдигна тихо-мълком и билетчето тоже.Топлоф.,чес,соф.вода.Да изземе правителственитефункции,защото всичко е незаконно.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че как няма да паднат?!Нали властимащите си накупиха за без пари имоти точно по такива места. Сега и данъци ли искате да плащат на държавата? Да утрепем с данъци бедният бачкатор от Монтана, Враца, Габрово, Ловеч и навред, където няма лежачи на народен гръб с жилища, че някой все трябва и да плати сметката! Безплатни обяди няма. Затова големите търбуси лапат, а останалите им плащат масрафите.
3
0
 
9
 
! Отговори
4ernomorie преди 4 години
Остава и натовски ракети да сложат по крайбрежието и резилът ще е пълен, вместо рекреационен ще има радиационен туризъм.А това данъчни да връщат пари, освен ако не са на куха фирма за източване на ддс на някой наш човек, никъде го няма.
2
2
 
18
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Слабо слабо да не взимаме от богадите а от бедните е уникална политика във учебниците трябва да ни пишат . Пак ние сме наопаки ,но сами си ги избираме и ги търпим
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено , Шайката пак прокара законче в услуга на Гербо-Олигархията