Отрудени, работни... Няма събота, няма неделя за работещите по магистралите

Премиерът инспектира ремонтните дейности по "Тракия" и "Хемус"
Обновена: 4 май 2019 18:40 | 4 май 2019 18:35, Красимир Ангелов
326

На магистрала "Хемус" строим чисто нови мостове и съоръжения, за които ще дадем около 40 млн. лв,, обяви пред журналисти в Раковски премиерът Бойко Борисов.

"Гледам как вървят ремонтите, как строят хората и в интерес на истината 90% от работещите навсякъде са роми. Сега цели бригади от Ветрен работят на мостовете на магистрала "Тракия". Днес имат събор на Ветрен – казват, първо свършваме работата, след това отиваме на събор! Отрудени, работни – няма събота, няма неделя. Извънреден труд им се плаща. Така че калпави има и българи, и роми, и католици, и християни, и мюсюлмани", обяви Борисов.

Още по темата
"Но мостовете какви са били – не са били изчислени изобщо за земетресения, а сега на всичките им поставяме амортисьори за това, наново колони, наново плочи. Разширяваме ги, за да могат при земетръс да издържат", подчерта министър-председателят.

Преди визитата на папата: Борисов провери ремонтите по "Тракия"

Той посочи, че се работи и по магистрала „Тракия", но работата на "Хемус" е много по-тежка. "Просто там десетилетия не е ремонтирано, водата е текла – там е по-суров климатът, замръзва, затопля и е като каша. На практика ние строим чисто нови мостове и съоръжения, чисто нови", заяви Борисов и уточни, че затова ще бъдат дадени около 40 млн. лв.

"Господ да е милостив, че при един земетръс и при вече тежкия трафик не се е случило да паднат и да се изтрепят хора", каза още министър-председателят.

Премиерът заяви още, че държавата ще финансира изграждането на околовръстно в Пловдив, което ще струва около 150 млн. лв. Във връзка с Асеновградско шосе, Борисов заяви, че официално Акт 16 ще има от 23-24 май.

"Без околовръстно, Пловдив ще изпадне в ситуацията на София – ако не бях направил Южната дъга, западната, северната тангента. При тоя инвестиционен натиск в града и хилядите нови работни места и заводи, които бълват продукция, без околовръстно няма да мине градът", коментира министър-председателят.

Премиерът Бойко Борисов провери подготовката за посещението на папа Франциск в Раковски. Заедно с него в католическия храм в Раковски бе и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

"Аз съм бил тук, като беше срината църквата, когато и площадът го нямаше. Много ми харесва сега", заяви Борисов и допълни, че държавата няма неизпълнено обещание към град Раковски.

"И службите много работа свършиха, и кметът. Постарали са се, добре са направени църквата и площадът. Мисля, че цял свят ще го оцени, независимо от всяка конспирация, в която са ни вкарвали", коментира Борисов.

"Посещението на папата показва, че пътят, който извървяхме със Северна Македония с подписването на договора за добросъседство и името, е правилен. Това е знак на един свят човек, обичан папа“, заяви премиерът. "Така че Господ да е с нас. В края на краищата всички се молим на един Господ", каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Ей добре че сега ще ги направим да издържат на земетръс че то досега не издържаха и се бяха срутили, бе изобщо мостове нямаше, та се наложи да ги стриом наново. Браво Бойко, браво, благодарим ти бащице, тоя по *** от бай Тошо *** то кво се очаква нали му беше охрана
268
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
" Когато в Копривщица разбират че немогат да се освободят сами арестуват всички апостоли и въстанници и ... "Ами то и сега има мно-о-о-го такива неразбрали,с учени титли, правят обиколки на студиа,много обичат да плюят по Русия, но товапосле ще го плащат от собствения си джоб.
267
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей човек, хич не харесвам Бсп. Ама даже и те не крадяха толко бе! При тия евро пари и пеи тва чудо да се прави по-малко отколкото се правеше преди 10 години е направо скандално! Безгранична наглост!
266
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако зависеше от мен Борисов щеше да го очакват 10 години работа по магистралите в раирани дрехи няма събота, няма неделя
265
0
 
7
 
! Отговори
Шофиорът преди 4 години
А между Чирпан и СТ Загора кога?!?
264
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 4 години
Последна новина,от Париж,по "препоръка"на Кьовеши,кандидатката за европейски Прокурор,френски съд преди обяд, е запорирал тризонета на ***-джамбаз,започнало е разследване на приходите му,заради цената на мезонета,дано скоро Кьвеши,да "препоръча"и асансьора,терасата на пацо,и накрай мезонета на паспортчиков.
263
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да има вече от баницата за тебе Борисов ,заминаваш си и никой не иска да чуе за теб ,няма да има късове от баницата за твойте хора Сталийски,Главболгарстрой,и тия пънчовци който риташ с тях на Дианабад ,чезарета ,мезарета,ще гниете в затвора.
262
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много си се разработил Борисов да не би да е заради страх от загуба на изборите опитваш се с тези строежи да замажеш очите на хората и като спечелиш после пак нищо а само крадене ,затвор и съд за теб и цялата ти партия герб.
261
0
 
23
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
до 297 Гражданин, преди седмица пуснаха дясното пътно платно посока Варна от Приселци.Правиха я тази отсечка(магистрала се води) от 8 километра повече от една година, което си е престъпление. И оня ден се спускам към Варна и тя цялата на вълни! Това е другото престъпление.Пак някой е прибрал едни пари от икономисване.Няма такава държава!
260
0
 
16
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
що не мина по АМ Тракия Чирпан - Ст Загора и обратно да види за какво е рязал лентичката ........няма още 8г.......................
259
0
 
20
 
! Отговори
Смешници преди 4 години
Хахахаха що лъжете бе? Колкото пъти да мина по магистралните ремонти през празници или почивни дни то си няма никой. Работи се в трафика или по точно се създава такъв заради работата през работно време.
258
0
 
21
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Извънредния труд им се плаща да погледне фишовете им и тогава да приказва. В България няма строителна фирма която да плаща извънредния труд по 1.75 както е по Кодекса на труда
257
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много си е хубаво в България, ако си в час изкарваш добри пари, ако не си, отиваш да робуваш навън...!
256
0
 
23
 
! Отговори
Кишишев преди 4 години
Уникална страна сме-Мин.председателя инспектира де що строителите слагат керемида върху керемида, а зам.мин.председателя МУ открива тоалетни !!!!
255
11
 
15
 
! Отговори
Жан Виденов преди 4 години
Организирам комитет за преизбирането на Жан Виденов. Не беше корумпиран човека, дойде на власт със един костюм и си отиде със един костюм. Е по негово време имаше малко хиперинфлация и фалираха няколко банки но човека не беше виновен, все пак той беше само Министър-председател.
254
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега се снима с тях за да му гласуват.После ще им събори къщите за да настани емигранти.
253
7
 
4
 
! Отговори
Да Живее ИД преди 4 години
Аз съм член на ИД в БГ *** , и съм готов за битка .
252
2
 
13
 
! Отговори
Корнелия Нинова преди 4 години
Бойко Борисов Тиквата
251
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Madridskite passageri prizemiha li se?!
250
4
 
43
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
Стига с този асфалт и тези роми ! Разбрахме кой ти е електората , а като е всочко прекрасно, защо хората бягат от БГ А ? Защо сме най мизерни в Европа и защо 3% държат 90% от капитала А? Защо всичките ти министри и зам са в скандали за корупция , а ти нищо не знаеш А? Защо външния дълг ни се увеличи за тези години на мъдро управлени петорно А ? Защо всички големи проекти ни заобикалят А ? Защо Цв не е в затвора, така както натирихте Иванчева А? !!!!!!!