Нинова останала заради БСП, партията била в ступор, прераснал в гняв

Наясно съм, че ще търпя имиджови щети, заяви лидерът на БСП
17 юни 2019 09:31, Александър Попов
196
Нинова останала заради БСП, партията била в ступор, прераснал в гняв
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Корнелия Нинова изненадващо отказа да подаде оставка пред Конгреса на партията вчера, с което официално щеше да се оттегли от председателския пост на БСП. Тя бе заявила това пред пленума на партията, но в крайна сметка направи обратен завой.

"Една седмица след оставката партията беше в ступор, който прерасна в гняв. Структури от страната и членове на софийска организация започнаха да връщат партийни книжки и да искат да напускат партията. Това ме притесни.

Още по темата
Дадох си сметка, че това, което градихме три години, е пред разпад. Не подозирах такъв ефект и си дадох сметка, че моята оставка може да доведе до сериозен спад в подкрепата за БСП. Предстоят местни избори, а ще отидем на тях разбити", коментира Нинова пред bTV.

Имало натиск върху делегати включително и чрез привикване в банки на хора с кредити, които били предупредени да внимават как ще гласуват на партийния форум, за да нямат проблеми с връщането на кредитите.

Нинова била наясно, че ще понесе доста имиджови негативи след нейното решение, но попита защо хората от партията, които са я громили по телевизионните студия, не са се изказали пред Конгреса, където е мястото. След речта ѝ вчера пред партийния форум, хората от вътрешната опозиция напуснали залата.

Нинова смята, че вчера на конгреса е получила подкрепа от съпартийците си и твърди, че това много я е заредило.

Тя взе отношение и по казуса с партийната субсидия, която може да падне от 11 до 1 лев за глас.

"Няма и не бива партийната субсидия да стане 1 лв. – това означава край на многопартийната система и диктатура на една партия", заяви лидерът на БСП.

Според нея субсидията трябва да се намали, но не на 1 лв. и именно затова БСП предлага разумен разговор с политическите сили.

Във връзка с връщането на БСП в пленарна зала, Нинова обясни, че социалистите са се върнали в променена партийна и парламентарна ситуация. „При нас започнаха сложни процеси. В ГЕРБ тепърва им предстои всичко това, през което ние минахме. Няма да е лека вътрешната им промяна. ДПС взеха много остър социален завой. Вероятно видели в кампанията своите избиратели колко бедно живеят. Влязоха на наш терен – по-ниско ДДС на лекарства, хляб. Патриотите знаем за техните вътрешни борби. Ситуацията в парламента след изборите е много различна", каза Нинова.

На въпрос дали БСП ще подкрепи Мая Манолова за кандидат-кмет на столицата, Корнелия Нинова каза, че очаква да чуе първо желанието на Манолова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Боже каква саможертва. Да застанеш на амбразурата , да потвърдиш че си г-жа Лъжа,да се самоубиеш, за да спасиш партията..? Те това е геройство.Само пишман комунист го може.Дерзай Нинова. Ние от ГЕРБ сме с теб.
146
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
съвсем се сбъркаха комуниститевече не само България е тяхна бащиния, но и света се завъртя около тях
145
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЩОМ 81 Г. МИ ТЪЩА НЕ ГЛАСУВА ЗА БСП ЗА 1 ВИ ПЪТ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ, СМЯТАЙТЕ ЗА КВО СТАВА ВЪПРОС! ДАЖЕ ЧЕРВЕНИТЕ БАБИЧКИ ВЕЧЕ НЕ ГИ ПОЗНАВАТ!
144
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ПО- МАЛКО ДА КРЯКАШ,Ч ЕНИ СЕ НАДУХА ГЛАВИТЕ! ТО С КРЯКАНЕ НЕ СТАВАЛО, ИСКА СЕ АКЪЛ...
143
0
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ преди 4 години
ДОБРА НОВИНА, ПФУУ, РАЗМИНА СЕ...
142
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха! Тази с банките не се ли уля малко? Ако си спазват договорите как може да им се създаде проблем? Или банки на социални олигарси финансират партиина дейност? Я Корни да бъде малко по-конкретна? Знаем от коя партия са били на редичка в началото на всеки месец в КТБ и са си търгвали с пликове. Сега ние има да плащаме 4 милиарда.
141
0
 
13
 
! Отговори
червена баба преди 4 години
,, партията била в ступор, прераснал в гняв " - квой туй нещо ???
140
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, това е саможертва! Амин!
139
3
 
14
 
! Отговори
Дано има Господ преди 4 години
Ако имаше държава,тази нагла и безоч лива червена капитакистка трябваше отдавна да е отрашила за Сливен.
138
2
 
14
 
! Отговори
123 преди 4 години
Нинова останала заради БСП, партията била в ступор...-------БКП/БСП е в Ступор от ноември 1989 година!От времето на вътрешно партийния и държавен преврат осъществен от Луканов (протеже на КГБ и Горбачов) и Лилов!Имено комунистите Луканов и Лилов инициираха и подписаха планът "Ран" и унищожиха българската икономика!Имено Луканов и Ко създадоха "ударните партини батальони" в Бг - Мутрите! Имено Луканов изнесе Осем Милиарда долара в чужди банки!И след като огграби Бг - обяви фалита й!
137
1
 
18
 
! Отговори
Кредитополучател преди 4 години
Ей това със заплашваните в банка направо изби рибата. Какво значи "ще имат проблем с връщането на кредитите"? Ако не си погасяват редовно задълженията, банката какво е виновна? Или обратното, ако си ги погасяват навреме честно и почтено, какво може да им направи банката? Корнелия съвсем е взела електората си за мезе.
136
3
 
19
 
! Отговори
Дидо преди 4 години
Така е, така е. Не спря да кара другите до подават оставки, обаче когато тя се издъни, давай на заден ход. Губите доверието, г-жо Нинова. Губите и малкото доверие, което имаше във Вас.
135
2
 
20
 
! Отговори
КУРнелий преди 4 години
Кори....Кори....познати червени номера...!Няма кой да се хване вече на тях...освен баба и дядя от Горно нанадолнище.Айде на Бузлуджанската чиния и с всичките симпатизанти към Марс," комунизъмът" вече го видяхме у нас ,разпространявайте го там...
134
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
цоциалистите станаха за смях
133
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова, всеки ден квичиш и искаш оставки, а когато дойде ред на твоята не я даваш :)
132
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова, нали си мъж, бъди такъв и си подай оставката...
131
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз харесвам Корнелия.Тя е единствения мъж в БСП.
130
2
 
22
 
! Отговори
в подкрепа на Нинова преди 4 години
Стой си там, другарко Нинова! Работи дори още по-упорито и самоотвержено, за да затриеш всячески "100 летницата"! Ние сме с теб в това храбро начинание!
129
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора,тази партия доведе България до фалит.Изнесе зърното ! Остави народа буквално гладен.Хиперинфлация,кредитни милионери,СИК,ВИС. ( Васил Илиев е убит след среща с висш функционер на БСП ) .За какво са се срещали ? За нещо честно и почтено ?Доларът стигна 3000лв.Нямаше улично осветление,цареше хаос и несигурнист.Не изплащаха заплати,а сами по себе си те стигаха за половин телевизор.Но сега тази партия твърди,че сме просяци с всичките задръствания от модерни коли и съвременните ни жилища
128
3
 
16
 
! Отговори
Паисий преди 4 години
Нинова чака да свърши мандата на Президента за да я наследи на поста!