Опозицията в БСП искала "главата" на Нинова и сближаване с ГЕРБ

Конгресът бе вот на доверие към Корнелия, заяви Весела Лечева
Обновена: 17 юни 2019 10:29 | 17 юни 2019 10:27,
37
Опозицията в БСП искала "главата" на Нинова и сближаване с ГЕРБ
Снимка: БулФото

Опозицията в БСП имаше за цел сближаване с ГЕРБ. Целта беше да се "махне главата" на Нинова и в утрешния ден, в удобен момент, да се прегърнат с властта с една единствена теза, че ако не сме във властта, партията изчезва. Това каза пред Нова депутатът от левицата Весела Лечева.

Тази неделя, на конгреса на БСП, лидерът Корнелия Нинова обяви в емоционално слово, че се отказва от подаването на своята оставка, както беше заявила по-рано след загубата на европейските избори.

Още по темата

По думите на Лечева, тази идея на вътрешната опозиция е довела до пресъздаването на едно ескалиращо напрежение, което обаче отсъствало в структурите на партията.

"Дори това да е била целта им, може би, най-честно ще бъде, ако представят тяхното желание за коалиция с властта пред членовете на Националния съвет", смята Лечева.

Според нея страстите в столетницата вече са се охладили, а конгресът е бил своеобразен вот на доверие към политиката, която ръководството в лицето на Корнелия Нинова води. Лечева е убедена, че в неделя се чул гласът на организациите, на низовите структури, на общинските и областните организации на БСП.

"Чу се призивът им Нинова да оттегли оставката си, че резултатите и линията на партията е крачка напред, макар и трудно извървяна. Че за тези 3,5 години не спечелихме последните избори, но и не изгубихме и позиции и за тези 3,5 години можем да отчетем победа на президентските избори, удвоени мандати на парламентарната група, още един мандат в групата на Европейските социалисти. Това са крачки все напред", обясни Лечева.

Тя изтъкна, че наследството на кабинета '"Орешарски" е било много тежко, но Корнелия Нинова е успяла да възвърне част от изгубеното доверие в партията. По думите й, лидерът има огромна подкрепа и само еддна малка част от партията има различни други ценности и амбиции.

"Тази част представлява бившия елит на партията и смея на твърдя, че в крайна сметка е факт, че Нинова започна този мандат от критично ниски позиции на изгубено доверие именно на базата на тези задкулисни договорки", убедена е Весела Лечева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Болни мозъци 30Лечева открай време е пословична с "вдлъбнатините" на мозъченцето си.
32
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уважаеми драскачи-разбирачи,не си пънете мозъците като не можете да видите и разберете очевадни неща!Европейският доклад показа та какъв хал сме заради управлението на ГЕРБ,но Боко вижда успехи,привиждат му се заводи,толкова много,че се върна в миналия век,преди 1945г.Така,че не се пънете защото заради такива като нас,които ръкопляскат на простотията и мутренският стил,сме на този хал!Там някъде е логиката!
31
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До разни по-долу. И като са едно и също БСП и ГЕРБ, защо досега не са коалирали или управлявали заедно? Вече 10 години минаха. Нещо ви куца логиката.
30
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми са смешни от БСП като почнат да отчитат успехи, сравнявайки се с някой удобен период, какъвто е след катастрофата Орешарски. Те и националите по футбол сега като бият в някой приятелски мач Гибралтар и мръднат от 79 на 78 място ще отчетат успех, нали?
29
4
 
10
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
От цялото словоблудство на Лечева си правя един генерален извод. Партията им постигнали успехи след тежкото наследство на кабинета Орешарски. А с чий мандат беше то? Та изводът е - БСП не трябва никога да се допуска до властта.
28
4
 
9
 
! Отговори
Болни мозъци преди 4 години
Дрън Дрън , Пълни глупости.
27
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е как така опозиция в бсп, та нали сте единни, сплотени, еднаквомислещи?! на следващите избори каква трагедия ше сте, малииии!
26
13
 
5
 
! Отговори
отрочетата на БКП преди 4 години
До ай сиктир са *** от БСП и Герб!!-лъжци,крадци и убийци на народа ! Проклятие от Бога!
25
11
 
3
 
! Отговори
БСП.=.ГЕРБ преди 4 години
До ?!?На разстрел!
24
8
 
3
 
! Отговори
БСП.=.ГЕРБ преди 4 години
До T. ЖивковПАРТИЯ означава БКП! Всичко е агентура на БКП-ДС.
23
1
 
5
 
! Отговори
простаци-комунисти! преди 4 години
До Шопокато нема лоша БСП и ГЕРБ да се обединят, тогава, защо се разделят напразно!
22
3
 
11
 
! Отговори
мъртвите души преди 4 години
До АнонименЩе гласуват обезлюдените от БКП села натикани във светлото бъдеще!
21
5
 
4
 
! Отговори
твърде вероятно е! преди 4 години
До Стар партиен членТа нали са от едно и също тесто направени - БКП - майката на всички комунисти!ЕДНА ГИ Е МАЙКА РАЖДАЛА.
20
5
 
15
 
! Отговори
Стар партиен член преди 4 години
Е,като не можахте да я махносате сега си я отлеждайте отново и отново - нахалството и арогантността й нямат граници!Че субсидии ли за вас - НИКАКВИ !!! ПАРТИИТЕ БЕЗ СУБСИДИИ !!! Живейте си САМО от членския внос - за повече не сте заслужили! Стига сте интригували и сте се охранвали на гърба народен! Вижте се какво перставлявате сега - милионер до милионер а Нинова ще говори за "ценности" - ала-бала! Долна работа! Подкрепяли сме я били-друг път!
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На ББ му трябват опозиционери от типа на някогашния земеделец Александър Оббов. С други думи, трябва му опозиция на думи, чието съществуване да може да бъде отчетено пред началниците Му. В същото време, идеалната опозиция за ББ е онази, която нито може, нито желае да промени нито едно значимо решение на Неговите боили и везири.
18
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вероятността *** да заграби властта в селата е не по-голяма от тази ТОШО да ги натика отново в "СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ" - ама нищо де, по селата от страх си гласуват за БКП вече 70 години, и колкото и гласчета да се обадят, все си е НЕЩО, нали? А "НЕЩОТО" все си е повече от НИЩОТО след изборите през 2015 г. и се отчита като решителен УСПЕХ!Успех след успех - "браво" на БйеКаПйе-то - урааа!
17
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно, комунистите не трябва да се делят, трябва да се сближават.Комунистите от ГЕРБ имат много общо с комунистите на Позитано.Само дето ги е срам да се наричат комунисти.Комунисти от всички партии - обединявайте се!!!
16
5
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Че какво ви пречи да се сближите? Изберете нещо, по което сте на едно мнение, например кражбите!
15
9
 
15
 
! Отговори
За по-малко от 1 час преди 4 години
- в 9.31 ч. и в 10.27 ч., пускат две статии за една партийка със затихващи функции!Какво има да се анализира тук? Договорката е била да има безкръвен преход, а цената - да не се търси отговорност за безобразията, извършени след Девети септември, червената върхушка да заграби каквото може, а БКП, уж модернизирана, да продължи да се прави на партия докато измрат наивниците, вярващи, че ще се върне социализма, по времето на който на тях им е било добре.
14
7
 
14
 
! Отговори
До Шопо преди 4 години
Те са чеда на БКП. Но, както е обичаят у нас, разделили са се в спор за "бащиното" наследство - кой да докопа по-голям кокалКогато са делили милионерските куфарчета, едни са докачили повече. Това е причината за противопоставянето на днешните ни партии, групировки, коалиции и т.н.Потомците на пострадалите след 09.0.44 бяха набутани в 19-а глуха, наплашени, не си получиха 90% от наследството и не успяха да се обединят.Новите социални слоеве още се формират и тепърва ще се осъзнават и обединяват