Шансовете на омбудсМая в кметска битка с Фандъкова 50:50

Социалистите дълго ще напомнят на Нинова за оттеглената оставка
Обновена: 18 юни 2019 21:35 | 18 юни 2019 20:48, Екип на Bulgaria On Air
61

При евентуална кандидатура на омбудсмана Мая Манолова за кмет на София, шансовете ѝ за спечелване срещу досегашния кмет Йорданка Фандъкова са 50/50. Това е мнението на политологът Георги Киряков и социологът Евелина Славкова, които коментираха в студиото на "Денят ON AIR" и случващото се в БСП, след като Корнелия Нинова остана председател на партията.

"Това нейно действие ще ѝ се напомня още дълго време. Същата беше историята и с предишния председател на БСП - и той искаше да се бори със задкулисието. Партията е изтъкана от два типа хора - такива на каузата, и хора, които поддържат през бизнес лобита тази идея", смята Киряков.

"За мен е изненада оттеглянето на оставката. БСП има сложна структура като партия. Това, което наблюдавахме при Корнелия Нинова, откакто е председател на БСП е, че има една много остра опозиция, която се видя при подреждането на листата за евроизборите", посочи Славкова.

На въпрос какво струва оттеглената оставка на Нинова, политологът отговори, че струва тежестта ѝ в партията и обществото.

"На местните избори, ако структурите не работят, Корнелия Нинова може да загуби много тежко", заяви Славкова пред Bulgaria ON AIR.

Киряков допълни, че е по-вероятно ГЕРБ да спечелят кметските избори, включително на места, където БСП досега има кметове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 41.А, щото мpъcната сeлянкa фъндъкова много разбира, дето обърна София на кaтун? Само едно метро що годе читаво дето се направи, всичко останало - провал и крадене на мангизи - ако тука важаха китайските закони, фъндъкова не само щеше да е свалена от власт пет пъти досега, но щеше да бъде и разстреляна - защото в Китай разхищението на държавна пара в големи количества, се наказва със смърт !!!
48
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До АнонименЕх, колко е огромна тази софийска администрация! Близо 1% от имащите право на глас в София! Включително и членовете на БСП, които са към 30% от софийската администрация. Всеки път все тези 1% избиратели решават кой да е кмет, нали?! Нееее... Просто БСП-тролски бълнувания! И празни мечти! Просто софиянци редовно се обединяват срещу БСП!
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквато и да е темата, на някои им се явява все Нинова! Взела им е страха, та и слънцето не виждат!
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
статията за майчето ли е, или за импексова?!
45
2
 
7
 
! Отговори
Г-жа Лъжа преди 4 години
*** Нинова защити по безспорен начин името си г-жа Лъжа. Излъга партията и българския народ, че ще подаде оставка поради тежко загубените избори от Герб, а сега се отметна и каза, че няма да подаде оставка. Има ли някой, който да вярва още на *** ? Смях...
44
0
 
8
 
! Отговори
В преди 4 години
Но защо виждаме Нинова?
43
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Внимание! Госпожа Нинова много лъже. Изпечен измамник е, не и се доверявайте за нищо.
42
2
 
13
 
! Отговори
I'm преди 4 години
50:50 Друг път!
41
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе къде изчезна оная пръдла Милиончева? Да не са я прибрали тихомълком в сливенския?
40
4
 
16
 
! Отговори
Никога!!! преди 4 години
Мая Манолова няма шанс пред софиянци,особенно след,, Костинбродската мента Фандъкова ще бъде избрана с огромно предимство.Все пак само софиянци гласуват а не софийски наематели и гастарбайтери Тези които са яли попарата на комунистите знаят кой колко струва И вие пубери платени които ще гласувате за първи път ще го разберете когато се опарите един път.Вашите набори в началото на 90те ,над милион и половина ,напуснаха та се не видяха .Тъй че колко добре е било,това прекрасно говори за обратното
39
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво пък разбира Манолова от ръководене на град, че тръгнала кмет да става! Някои съвсем са изперкали...
38
19
 
6
 
! Отговори
Жалък трол преди 4 години
До Манoлова - жалка: Жалък т'рол си ти, драги. Мая Манолова направи много, но на теб е безмислено да се обяснява какво. Хората обаче го знаят. Ако реши да се кандидатира за кмет има ханс да я изберат. Фандъкова вече се поизтърка.
37
16
 
5
 
! Отговори
Реалистични цели преди 4 години
Общинските избори са различен тип избори. След тях всеки отчита победа. БСП ще увеличи подкрепата си, ГЕрб ще загуби чатс от общините, но все пак ще има повече . Няма как да е друго. Във всеки град, село и паланка се е наместил по един гербаджийскои далавераджия с шуробаджанашката си дружинка и ще се бори за оцеляване.Така че БСП трябва да си поставя реалистични цели. Задача минимум - по=добро представяне от предните избори. Задача максимум - по-добро представяне от ГЕРБ. И не за всичко Нинова
36
8
 
19
 
! Отговори
Манoлова - жалка преди 4 години
Няма отърваване от птеродактила Мая Манолова, няма. На всяка манджа мерудия. По-глупава, себична и проста червена краанта не знам дали има. За жалост тя продължава да вреди на България.
35
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Под мъдрото ръководство на Лъжа Импексова БСП уверено върви къ поредната изборна загуба
34
4
 
14
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Реалистичните шансове - 0 (нула). Теоретичните шансове - 50 на 50 (или ще успее или няма да успее).
33
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой още не му е ясно, че бсп работят съвместно с герб... Както работиха с герб самонарекли се "десни" реформатори, дсб-та и т.н.Както работят с герб разните самонарекли се патриоти.Същата работа са дпс, които са надеждната патерица на герб в гласуване на най-отвратителни промени. Службите техни, лафките никнат кат гъби, пеевските медии хвалят вожда.Марешки си мечтае да е като Бойко, ама няма. Затова си бачка за него и бленува.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въккс козина си мени ,но нрава не си мени.
31
5
 
12
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До 24. Това с погребването е само в *** ви червени кратуни. Иначе хората виждат истината и гласуват за когото трябва. Няма друг по-реален начин за оценка кой какво е направил.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 19. Грешка. Но твоето мнение е без значение, защото ти си никой.