АБВ: Приветстваме акция "Кмет", но е твърде показна

Левите партии трябва да се консолидират, смята Румен Петков
19 юни 2019 12:00, Анисия Иванова
10

Евроизборите останаха в миналото, а политическите партии вече се готвят за местните избори през октомври. В това време прокуратурата се активизира и вкара в ареста поредния кмет - този на Костенец. Необходими ли са тези акции и ще продължат ли след местните избори? Темата коментира лидерът на партия АБВ Румен Петков.

В "България сутрин" той заяви, че приветства акция "Кмет", но допълни, че има прекалена показност от страна на полицията. "Дейността на прокуратурата не е оцветена политически и така трябва да бъде, но не може да е на принципа "проба - грешка", допълни Петков.

Относно резултите за европейските избори Петков изрази недоволството си от слабия резултат за АБВ: "Изводите от това са няколко. Първият е, че ние показахме много сериозна разлика в избирателната активност с останалите страни членки на Европейския съюз. При нас нямаше евродебат, ние говорихме за къщи за гости, апартаменти с асансьори и скандали", коментира той в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Според него другите изводи са, че става все по-отчетлива тенденцията за налагането на двуполюсния модел в държавата. По думите му никой не се смущава от тежките промени в изборното законодателство и от провала на машинното гласуване.

Нинова от Конгреса: БСП не се продава, по-скоро ще купите търговци в храма!

"Смутен съм от това, че БСП вложи енергията си срещу АБВ, а не срещу ГЕРБ. Този тип поведение насажда усещането у гражданите за липса на алтернатива на ГЕРБ", посочи Петков.

Според него процесът на консолидация между левите партии е неизбежен и трябва да има дебат за това.

В десницата не се чу една дума на критика "един срещу друг", за разлика от от лявото пространство, посочи Петков.

По отношение на оттеглената оставка на Корнелия Нинова от лидерския пост в БСП - Петков коментира, че ако в Левицата така се прави политика - с "отворени портфейли", е много страшно. "Това говори за изродени процеси в БСП, но това или се казва докрай - с имена и фамилии, или темата не се започва", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

А що се отнася до предложението на ГЕРБ за един лев държавна субсидия на действителен глас, той е на мнение, че това хвърля политическите партии в ръцете на бизнеса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
2
 
! Отговори
Другия с коня преди 4 години
КаквоЛЯВО има в Комунистическите Партии....Всички директори,приватизирали България бяха членове на БКП сега БСП....Офицери от ДС, разузнавачи и обикновенни вербувани Доносници...БСП е дясна партия на Капиталистите .....Защитава Интересите им и ги пази от Възмездие вече 30години.....Социалната политика не е Социализъм....Социалната политика е грижа за безпомощните в държавата Пенсионери,деца,болни,неравностойни...Работници и селяни,експлоатирани от Капиталистите....
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно е прав,бесепарите вместо да се обединят с АБВ,Дончева и левите партии,те се карат помежду си вътре в партията и се цепят.С чиста съвест може да гласува на АБВ,те са разумна партия.Договора на гърците с македония е конкретен,точка по точка,гърците са и причина Македония да си смени името,ние може да подкрепим македонците да си върнат името и също да подпишат конкретен договор с България,точка по точка,както направиха гърците.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Акциите се делят на показни и задкулисни. Защо акцията е показна, защо акцията е задкулисна, питат журналята, и все недоволни.
4
2
 
3
 
! Отговори
Лора преди 4 години
Естетсвено, че ще са показни акциите. Прокуратурата е отговорна пред обществото за действията си. Акция Кмет трябва да е за пример на всички управляващи, за да си помислят когато се корумпират
3
2
 
4
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
А какви да бъдат акциите бе, ***? Всичко да става скрито-покрито.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Левите партии трябва да се консолидират, смята Румен Петков. Ами тогава бе Румене защо с Първанката направихне некакво си никакво АБВ, че и във власта влезохте с ГЕРБ, че и министарче си имахте? Стой си там където си или стани портиер на некаков хотел маже и при хотела на Първанов.
1
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Показност, защото е ПР акция на прокуратурата.И ако "малките" кметове са правили золуми, че ги погнаха, какво ли са правили "големите" кметове? Но защо тях не ги пипат???