Нинова и БСП "за" намаляването на субсидията, но не на левче

Случилото се дотук е загуба на време, заяви лидерът на "червените"
25 юни 2019 17:52,
89
Нинова и БСП "за" намаляването на субсидията, но не на левче
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оценявам случилото се с партийните субсидии като загуба на време – крайно време е да разсъждаваме по същество и да решим въпроса, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция във връзка с провелия се коалиционен съвет на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ за партийните субсидии.

Още по темата

"По-скоро ме впечатли друг резултат от днешната среща на коалиционните партньори, че тепърва искат да започнат диалог с парламентарните партии за намиране на разумно решение. Оценявам случилото се тук като загуба на време и отклоняване на общественото внимание от съществени въпроси. Защо загуба на време? Може би преди десетина дни от БСП предложихме точно това“, коментира Нинова.

Тя наблегна на факта, че от БСП вече са отправили покана към другите парламентарни партии за разговор за решаване на въпроса за субсидиите, на която ГЕРБ и Патриотите не са откликнали.

"Днес точно те са взели същото решение – да започнем разговор. Загубихме може би две седмици, крайно време е да седнем и да разсъждаваме по същество и да решим въпроса“, допълни Нинова.

Тя припомни, че позицията на партията е „за“ намаляване на субсидията, но не и на 1 лев и не за отваряне на финансирането към олигарси. Лидерът на партията заяви, че няма крайно решение за размера на субсидията.

„Ние сме за намаляне и сме направили разчети за различна сума. В диалог ще търсим разбирателство. Не искаме ние да налагаме нищо конкретно. Ще им покажем абсолютно аргументирано финансово какво е необходимо, за да може една партия да работи спокойно и независимо от частни и външни интереси“ обясни Нинова.

Тя не пожела да днес да посочва число, тъй като разговорът е отворен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някой да е чул или прочел импексова да е съгласна с нещо?
60
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко малко умния !ТИИИИИИИИИИ нареди , комисия /твойта/ прие , парламента /твоя / гласува нареждане 1 левче .Защо се уплаши , Тикво ?Ако паднеш от властта отивате вкупом в затвора !
59
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой съмнява ли се, че ако Бойко все пак се съгласи на 5-6 лв. субсидия, крушовишката приватизаторка и антуража й след 2 месеца няма да кажат- "Бойко не изпълни исканията на народа от референдума".Аз не се съмнявам, че ще го направят.Поради тези си намерения Корна НИКОГА няма да изрече точна цифра, каква субсидия иска. За да може да плюе после който и каквото да реши.То тя и друго не прави откакто узурпира БКП-то.Боже,колко колко мъка и старческа злоба има в тази партия, като в електората й!
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво толкова се притесняват червените от липсата на субсидии. Кремъл няма да ги остави на сухо. Само по-стрикно ще трябва да спазват заданията на Решетников. Без волности!
57
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами, чи пиши си във вестни Дума бе или говори пи червената телевизия. Какво ни занимаваш нас с вътрешнопартийни(престъпни) въпроси!
56
4
 
3
 
! Отговори
надежда преди 4 години
Силно се надявам че най-после ще се вземе правилно решение за разпределение на субсидиите, да се махне Горанов като некадърник, но най-вече БСП силно да се заемат с още по-голям проблем - криминализиране на политическата цензура на форума. Всичките ми коментари които са положителни за Нинова се трият, особено в дир, минават само ако хваля станишко. Искам затвор за политическа цензура, това е най-голямото престъпление да се затвори устата на хората.
55
3
 
3
 
! Отговори
yes преди 4 години
За пореден път - да се спре субсидията на управляващата партия тъй като те имат цялата държава, хората решават за тях по делата им,а не по "агитацийките". Да се спре спонсориране на партията на власт от бизнесите, защото тя им се "отблагодарява"подобаващо като е на власт.Субсидия да има само и единствено за опозицията.
54
4
 
2
 
! Отговори
do V преди 4 години
до V Що се хабиш като нищо не можеш да кажеш, не че гербераста може нещо смислено да каже. Какъв бизнес, какви печалби те гонят, какъв суверен е герб бе? да те в тъпата герберска тиква ***.
53
1
 
1
 
! Отговори
mdaa преди 4 години
герб ще тегли заем 400 млн за вноска за изтребителите на сащ, а излишъка от бюджета ще раздаде на своите кметове , хората са доволни че за общината има пари и така ще гласуват за герб т.е. с нашите пари герб си купува гласове и затова техните субсидии се икономисват, а бизнесите не смеят да спонсорират опозицията защото герб ще ги смачка.Българите са свикнали на еднолична власт и не искат опозиция, нека им е.
52
3
 
2
 
! Отговори
V преди 4 години
,,Нинова и БСП "за" намаляването на субсидията, но не на левче,, Ами да отива в Африка. Тука суверена вече реши .А нали той управлява .Да се съобразят със законния ред иначе следва анархия .И тия искат да управляват ??? Така не се иска властта от народа .Да не говорим че политиката не трябва да се превръща в бизнес ,а партиите да се интересуват само от печалбата. Ако Нинова иска пари ,да отиде в частния сектор .Политиката не е бизнес ,та да претендираш за пари срещу нищо щото народа ги дава .
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберотъпчета , начело с тиквата не посмяха да лишат другите комунисти от заплатите за отсъствието си от парламента , ками ли от субсидията .
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Собственикът на ГЕРБ отново в резила !!! Тиквоний , нали беше левче и отново Нинова те разпердуши !!! Отново на нейното ! За петнадесети път !!!
49
5
 
6
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 4 години
Другарката Нинова(г-жа Лъжа) е изпратила сина си в Щатите, а иска да набута българите към бедната путинова Русия, е на това му казвам лицемерие. То и затова електората на БСП се състои главно от стари хора жертви на телефонни измами, защото вярват сляпо още от времето на комунизма.
48
5
 
3
 
! Отговори
Герб надолу преди 4 години
До БСП за смях: Иде им краят на гербаджиите, и веднъж тръгнат ли надолу нищо не може да ги спре. БСП е единствената партия, която увеличи броя на депутатите си и в НС и получи депутат повече на евроизборите. Така че Бойко сигурно вече мисли кога пак да се изнесе по терлици от Министерския съвет.
47
6
 
6
 
! Отговори
БСП за смях преди 4 години
Хи-хи-хи иде края на герберите, вече 10 години се влачи тоя край, а ГЕРБ печелят всички избори като млатят като маче у дирек БСП на всички избори...Защо ли е така?
46
5
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До "Нинова-какво става ?" и "Нинова не е БСП": Става това, че пак си извадил копи/пейста. Но Георги Гергов не си отработи парите. Получи 43 милиона лева държавни пари от Бойко за една дупка в центъра на Варна, която на никого не е нужна, а не успя да разцепи БСП. На конгреса Корнелия Нинова набързо отпрати "вечните" депутати и опозиционери.
45
4
 
8
 
! Отговори
Нинова-какво става ? преди 4 години
След поредица от последователни партийни хватки всъщност Нинова разцепи БСП успешно на две почти равни части. Дали е изпълнявала предварително замислена задача за разцепване на БСП или е от глупост и недалновидност вече няма никакво значение, защото резултатът е трагичен. Ако БСП не вземе спешни мерки да се раздели с Нинова следва неизбежна маргинализация на БСП.
44
4
 
5
 
! Отговори
Тинев преди 4 години
Альоооооооо, другарке.Стига сте се дърлили за мекото на хляба! Докато Вие гледате да се уредите край баницата то вижте как се прекроява историята на България:Вълчев успокои: Учебниците по история са спрени, ще се коригират. ДА НЕ СЕ ФАЛШИФИЦИРА ИСТОРИЯТА, ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ БОРИТЕ ДРУГАРКО!А не само за парчето от баницата.
43
6
 
3
 
! Отговори
Нинова не е БСП преди 4 години
Не трябва да се слага знак за равенство между Нинова и БСП, защото по-голямата част от привържениците на БСП не мислят като Нинова.
42
6
 
1
 
! Отговори
Ако така ги избираме преди 4 години
До Активист на БКП: А Йордан Цонев от ДПС предложи нула лева. Йордан Цонев - премиер!Избрали сме най-п'ростия от всички, Бойко няма конкуренция.