Партиите избързали със субсидиите, нужно било да помислят

Симеонов се надява на колективно решение на Коалиционния съвет
18
Партиите избързали със субсидиите, нужно било да помислят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според лидера на НФСБ Валери Симеонов решенията на партиите за намаляването на субсидиите са взети прибързано.

"Мисля, че е нужен малко по-обширен и мащабен диалог и консултации", коментира той преди заседанието на Коалиционния съвет на управляващите, свикано от лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов.

Още по темата
Именно по инициатива на Борисов правителството внесе законови промени, с които парите за партиите намаляват драстично от 11 лева на 1 лев на получен глас на изборите.

В петък темата официално трябваше да бъде приключена, но точката беше отложена от дневния ред на парламента.
Мотивът беше, че няма готов доклад на бюджетната комисия.

Тогава стана ясно, че Валери Симеонов е поискал Коалиционния съвет да се събере и да обсъди темата.

Според него решението за намаляването на субсидията не се вземе решението прибързано и да се застраши многопартийната система.

"Атака” са съгласни на 1 лев субсидия, но според тях трябва да има безплатно отразяване на дейността на партиите в ефира. ВМРО пък предлагат да има таван на субсидията.

"Очаквам и се надявам на разумно решение и, дай Боже, колективно. Естествено, възможно е да не постигнем общо решение, но ще се опитаме да го направим", коментира днес Симеонов.

На въпрос дали различията по тази тема биха повлияли на управленската коалиция по някакъв начин, той посочи, че е възможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С това пазарене политиците стават по-омразни за хората. На референдума са гласували два милиона и половина българи и те са определили субсидията. 240 няма какво да умуват.
15
0
 
3
 
! Отговори
Ако е повече от 1-лв преди 4 години
НЕ ГЛАСУВАМ!!!!!НЯМА ДА ПЪЛНЯ ГУШИТЕ НА ВЪШКАРИ РАЗНИ!НАПРАВИ ГО И ТИ!!!!!!!!
14
0
 
4
 
! Отговори
Това е корупцията... преди 4 години
С моите пари от бюджета на Държавата, да ме карат насила да финансирам , Хора които изобщо не ги искам на власт.Това е чудовища Гавра, с хляба на децата ни и свободата на личността!Намерете си пари, бе....!!!Работете, като искате Партия!!!!!
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видяхте ли чехите какво правят. Само излязоха данни за корупция на Бабиш и всички са на улицата. Ще изметат корумпираната ***, а ние седим и чакаме политиците да решат въпроса със субсидиите така както ние искаме. Ще го решат така, както на тях им изнася.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние, от "простолюдието", решихме още преди 2 години, субсидията да е 1 лев. Няма какво да решават сега, защото в противен случай, ние, от "простолюдието" няма да гласуваме за никой. Тогава да видим от къде ще вземат субсидия.
11
0
 
10
 
! Отговори
Замазване преди 4 години
И всичко беше за това, за да се замаже некадърността на финансовото министерство и лично на Горанов, за това, че от 2016 са привеждали на партиите по 13 вместо по 11 лева за глас. Сега ще се договорят за 5 или 6 лева - "победа на демокрацията".
10
4
 
5
 
! Отговори
активист на ГЕРБ преди 4 години
Другарят Симеонов винаги се изказва мъдро !
9
0
 
10
 
! Отговори
Нека помислят преди 4 години
Не е зле да помислят. Проблема го създадоха депутатите от управляващото мнозинство, като първо гласуваха (на първо четене) като о'вце това, което гръмогласно обяви Бойко в Народното събрание "Един лев субсидия". Сега решили да мислят. Няма лошо. Не че мисленето им е силната страна, но да видим резултата.
8
0
 
10
 
! Отговори
Избирател преди 4 години
Партиите и техните лидери явно са видяли средните пръсти, които ом показаха около 70 % от избирателите на неотдавнашните избори за депутати в Европейския парламент. Сега не могат да се разберат дали са избързали с решението си за субсидиите или вече са фалирали. Както междувпрочем и държавата България при поредното правителство на Методиев Борисов.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Симеонов каза, че намаляването на субсидиите било "подмазване на простолюдието". Ето това сме ние за тях на следващия ден след изборите - простолюдието, на което те не трябва да се подмазват, нито да се съобразяват, щото простолюдието е нещо, което стои прекалено ниско в сравнение с великите политици като Симеонов.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Олигарсите не искат да издържат партиите си. Искат безплатни партии, които да се издържат от държавата.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не си спомням да е имало някой обществен проблем и всички политици вкупом така да са се активирали както в случая със субсидиите. Само посегнаха към парите им и нададоха вой сякаш ги колят.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алчни негодници, няма да се откажат от келепира.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Валерката повече няма да помирише парламента.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам не да им се дава субсидия, а да им се взема ...
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сидеров е политически труп .