БСП няма да връща надвзетите субсидии сега – похарчили парите

Всички средства са изразходени за евроизборите и БСТВ
360
БСП няма да връща надвзетите субсидии сега – похарчили парите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП няма пари и няма как сега да върне надвзетите субсидии, защото е похарчила много пари за кампанията за евроизборите, за старта на партийната си телевизия и за издръжка на местните структури.

Още по темата

Бойко нареди и ГЕРБ върна надвзетите партийни субсидии

За разлика от социалистите НФСБ пък разполага със средствата и няма проблем да ги върне в държавната хазна.

"Към момента не разполагаме с тези пари и те ще бъдат удържани от следващата субсидия", коментира червената шефка Корнелия Нинова.

Финансовото министерство вчера съобщи, че партиите трябва да върнат 14,4 млн. лева надвзети партийни субсидии за периода от 26 май 2016 до 31 март 2019 г. От таблицата, публикувана на сайта на финансовото ведомство става ясно, че ГЕРБ трябва да върнат 5,6 млн. лв., БСП – 4,3 млн. лв., а ДПС – 1,6 млн. лв. „Воля“ ще трябва да възстанови 656 хил. лв., „Национален фронт за спасение на България“ пък ще връща 541 хил. лв., а „Атака“ - 539 хил. лв. ВМРО ще трябва да върнат към държавния бюджет 508 хил. лв.

БСП са взели последно 6 милиона лева субсидия от държавата.

"Ние, за разлика от ГЕРБ, не си държим парите по банките", обясни обаче Нинова. Тя пресметна, че левицата от декември до днес е похарчила за кампанията за евроизборите 2 милиона лева, за старта на БСТВ - 1,5 милиона, толкова са били пратени и към структурите в страната за издръжката им.

"Така че ние в момента не разполагаме с тези пари, имали сме ги преди половин година, но сме ги изхарчили, така че от следващите преводи започват да ни удържат това, което сме взели в повече", каза тя.

А от финансовото министерство вчера обясниха, че при недостиг на средства или липса на следващи части от субсидията, разликата, която не е върната от съответната партия или коалиция, следва да бъде възстановена доброволно по централния бюджет в срок до 31 декември 2020 г.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пък обясни, че партията му има пари и ще върне надвзетото. "Ние не сме изхарчили всичко за евроизборите", каза той.

А иначе той смята, че решението с колко да бъде намалена субсидията за партиите, може да бъде взето много бързо.

По негово настояване във вторник премиерът Бойко Борисов свика коалиционен съвет, на който беше решено да се проведат консултации в НС по темата.

"Решението може да бъде взето и за една седмица, за да не бъдем упреквани, че тупаме топката, мотаем, бавим", увеи Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
1
 
2
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 4 години
Краят е настъпил отдавна, но някои още не знаят.
308
0
 
5
 
! Отговори
края на БКП настъпва преди 4 години
До Един от Дивия ЗападВсяко начало си има край!
307
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Двама си говорятЗдравей крадец Здравей комунист Как я караш Аа добре съм колега бързам за пленома
306
0
 
9
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 4 години
Само си представете семейство взело ипотечен кредит, което мейлва банката."Ся не можем, ще платим по-късно!"БСП освен политическа сила е финансов индивид и не може лидера й да дава таквиз дебилни изявления.А друг въпрос е, че не може законите да са с обратна сила. Квото зели БСП - зели и изхарчили.
305
0
 
1
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 4 години
Но българите се убиват от любов, а не щот са честни финансово. Въпрос на история.
304
0
 
3
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 4 години
Щом говорим за пари нещата са ясни.Всеки има инвеститори, заемодатели.Ако е честен човек ликвидира и повече не се занимава с бизнес.Вика инвеститорите и им казва: Не стана тъй както я мислех предлагам да ви върна 85-95% от дълговете.След туй е банкрута...Там връщаш 50-60% ако не искат да те фалират.Е и накрая е фалитът. Там квото вземат все е кяр.Но който откаже да си плати задълженията вече не участва в играта.На времето хората са се убивали за да не гледат неплатените си кредитори в оч
303
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Копувам Бузлуджа смятам да правя cвинaрник на чинията Поне да има полза от нея Интересувам се и от позитано 20
302
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като комунист срешне крадец какво си казват ?Здравей колега
301
1
 
10
 
! Отговори
язък преди 4 години
А помните ли когато споделяше сънищата си другарката от парламентарната трибуна?Ако бяха взели властта, не 25 милиона, ами 10 милиарда се кълнеше *** да краде на година. Как ги нахъскваше само!
300
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, добре де, върнете ги разсрочено?
299
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Позитано 20 струва тъкмо толкова.
298
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тва БСП-то все пари нямали! Ама как искате да управлявате и да взимате решеия като нямате при бе!! Хахахах , бай Тодор овчаря от Правешката кошара, дето му носите цветя ви го каза, хахахахаха
297
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия от БСП са толкова гнусни, крадливи, лъжливи и мръсни, че в сравнение с тях мутрата Борисов изглежда Светец, Ангел, Бог и Господ!
296
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха, папкали, пийвали в БеСиПету по банкети и софри, чехлички носели на голи баджаци, халатчета в хотелчета, сапунчета взели з армаган на децата в Щатите, ох ах ъх
295
0
 
16
 
! Отговори
фалит преди 4 години
Наскоро Омбудсмая говореше за фалитите.Да обявяват фалит и да закриват предприятието. Членовете да бъдат освободени и да ходят да си търсят работа.Стига са фалирали държавата. Време е да закрият предприятието.
294
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мила Другарко Нинова,Вие една държавна субсидия не можете да разпределите, как очаквате един ден хората да Ви гласуват доверие да управлявате цяла държава??Милите социалисти в средата на годината останали без пари и то в година в която има местни избори на есен. Другарко Нинова бихте ли обяснили с какви пари ще организирате предстоящата кампания?? Сигурно пак с дарения от безработни и социалнослаби...
293
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Под снимката трябва да пише (Издирвани крадци)
292
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде закривайте бсп, крайно време е!
291
0
 
21
 
! Отговори
До 300 преди 4 години
Те я обраха, но съпартийците им не вземат мерки. Очевидно, това е нормална практика в партийните редици. Тези не трябва да се допущат до властта защото ще разкатаят майката на държавата. Ще станем по-зле и от Русия.
290
8
 
2
 
! Отговори
Девиз на БСП преди 4 години
Куче влачи,диря няма.И другите партий си иамт девизи,такива красноречиви.Герб-за всеки трябва да има гроб и т.н