Джамбазки: Няма да позволим шепа сърбомани да ни се качват на главата

Възможно е българин да стане шеф на ЕК
26 юни 2019 14:45,
38
Джамбазки: Няма да позволим шепа сърбомани да ни се качват на главата
Снимка: БулФото

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки коментира отношенията между България и Северна Македония, в контекста на работата на специалната двустранна комисия, които трябва да разреши историческите спорове между двете страни, както и евентуалното приемане на съседката ни в ЕС.

Още по темата

Джамбазки каза, че трябва да поздравим македонският президент Пендаровки, за това че призна Гоце Делчев за българин, но и добави - "Гоце Делчев не се е борил за никаква независима Македония. По времето, когато живее Георги Николов Делчев, такова понятие - "независима Македония" няма."

По думите му, за Македония като самостоятелна държавна единица започва да се говори цели 30 години след смъртта на революционера и то в контекста на Комунистическия интернацинал и "в контекста на националното предателство на ръководителите на БКП".

По въпроса за членството на Македония в ЕС и НАТО, Джамбазки беше категоричен, че това трябва да стане само след като изпълнят определени условия.

"Когато престанат да изопачават, лъжат, злоупотребяват, крадат и фалшифицират българската история. Тогава би могло да се случи. Няма да позволим шега останали сърбомани в Белград, изпратени от Скопие, да злоупотребяват и да ни се качват на главата", обясни той пред "24 часа".

Ангел Джамбазки коментира и работата на бъдещият нов европейски парламент, от който ще бъде част от групата на Европейските консерватори и реформисти.

Според него, системата с водещи кандидати за председател на ЕК на големите партии е лъжа и няма шанс за споразумение.

"Опасността за европейския парламент и Европейската комисия сега е да има голяма коалиция между крайнолевите Зелени, които са марксисти и болшевики, социалистите и "Обнови Европа" - бившите либерали, които се срамуват от името си и се прекръстиха", изтъкна той.

Запитан дали България има шанс да излъчи свой кандидат (бел.ред. - в последни дни медийни публикации свързват шефът на Световната Банка - Кристалина Георгиева, с поста на председател на ЕК), евродепутатът каза:" Възможно е да се случи. Много е дразнещо, когато се фиксира, че за някой пост трябва да бъде избрана жена".

Джамбазки обяви и че ще поиска да участва в комисиите по транспорт, външни работи, правна комисия и култура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господин Джамбазки научи историята и тогава имай думата Ти пък кога се роди кога разбра кога и къде е роден Гоце Делмев и кога и къде е убит Дали знаеш Пиринска Македония по това време дали е била в Българска територия Не е лошо да си мълчиш за неща които не са ти ясни а ги повтаряш като гарга чул недочул
27
0
 
32
 
! Отговори
ДОРЧО преди 4 години
Такава шефка на еврокомисията не ни трябва.Какво като е българка?Не казваше ли тя,че имигрантите са хубаво нещо,защото ще обогатяват генетичния фонд на българите,демек той е лош и ще заместят напускащите българи?Сеща се ,че е българка,когато и потрябва поткрепа-я за ООН, я за ЕК.Да го дуе.
26
3
 
36
 
! Отговори
Може преди 4 години
Може българин да стане шеф на ЕК, защо не?! Но няма да е Джамбазки. Никой в Европа не възприема сериозно Джамбазки, той затова е толкова агресивен.
25
2
 
36
 
! Отговори
I kakvo преди 4 години
И какво предлагаш?Само се перчиш...
24
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 22 недей така ще му замине великия имидж.Днес с оскубани вежди утре епилиран в други ден Кончита Вурст.Как ли ще се кръстят тогава сигурно Обеднинени ге.йове и ще влязат в коалиция отзад със новата партия Пре.*** България на Бареков и ще кръстят коалицията обединен ге.й прайд.Всякакви жалки плъхове видях във властта в България.Но тия ще разбият световния рекорд.
23
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 21 и да го присъединят към същата тая сърбоманска Македония която сега критикуват, ъкъли не ща.Джамбаз много бързо ти и терористичната ти групировка забравихте как даже заплашвахте България с атентати защото дискриминирала македонското малцинство в Пирин и не признавала правото за самоопределение на сталинисткия абсурд кръстен македонска нация, а сега като ти разклати интереса феса голям български патриот стана.Скривай се в дупката бе съсел.На дупката на г.ъза на шефа ти Тръмп имам предвид.
22
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
май си скубе веждите, като манекен е на снимката
21
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е пъкен клоун отделно че е нацистко *** от ония дето като е да пребият някой на улицата накуп могат но да участват във война ТД първи бягат още преди врага да е дошъл.Новите наследници на Димитър Общи който беше достатъчно смел да обере турската хазна и достатъчно бъзлив да издаде Левски като го хванаха преди да са започнали дори разпитите за да си спаси кожата.За сърбомани не знам но на патриотизъм членовете на бившата терористична организация ВМРО който искаха да отцепят пиринския район
20
3
 
38
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
***
19
3
 
37
 
! Отговори
Валери преди 4 години
Джамбазки по -добре да коментира изказването на Бойко за Гоце и Че Гевара.
18
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако този българин дето ще става шеф на ЕК е Кристалина Георгиева.......по-добре не го бройте ! Ще ни продаде при първа възможност... ...с цялата ни история и география !
17
7
 
38
 
! Отговори
ВУте преди 4 години
Ееее, време беше да се обади и разбирача по всичко със звучното турско име. като гледам как е оплюл всички в европарламента оставам с впечатление, че само той и гербаджийте са истинските професионалисти и убедени европейски демократи.
16
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 12На теб и буквите не ти се отдават. Най- ти вървят интервалите. Всеки има право да изказва мнение в обществен форум. Това, че на теб коментарите не ти допадат, на значи че другите трябва да мълчат.Джамбазки е в Брюксел, за да защитава националните интереси ТАМ, а не ката месец да си подхвърлят хапливи забележки със съседите.
15
18
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Задайте си въпроса защо руската партия БСП никога не плюе срещу Джамбазки? Защото работи да ни скара отново с Македония.
14
3
 
37
 
! Отговори
Патриот със слушалки преди 4 години
Адвокатченцето какво ще каже за чегеварската следа на Гоце Делчев? Едва ли ще я коментира.
13
19
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гоце Делчев се е борил за отделна Македонска държава. Гоце Делчев никога не е бил *** великобългарски шовинист. Македония е многонационална област и борбата не е била едните да изместят другите.
12
14
 
55
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Джамбазки е един от малкото в българската политика, които изглеждат читави! Дано остане такъв и дано Бог му помага!
11
2
 
41
 
! Отговори
до 5 преди 4 години
До Анонимени заема медийното пространство..............." и поне казва нещо умно. а ти защо заемаш тук пространство ? просто да покажеш,че знаеш буквите ? за това ти си тук, а той е там. и добре, че е така !
10
2
 
46
 
! Отговори
6 преди 4 години
8,много добре казано и е истина,но да бъдем реалисти- не виждам в обозримото бъдеще България да има авторитета и положението да диктува или респектира.
9
13
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ние няма да позволим на ни се качва на главата тоя ......