Субсидия от 1 лев = сигурна смърт за малките партии!

Александър Сиди иска субсидия от 5-6 лева
26 юни 2019 22:22,
51

Партийната субсидия трябва да е в разумните граници от 5-6 лева, защото такава от 1 лев означава сигурна смърт за малките партии. Това стана ясно от думите на Александър Сиди от ВМРО в предаването "Денят ON AIR". От ВМРО щели да връщат парите за надвзетите субсидии поетапно.

"Във времето предлагахме слагане на таван на получаваната субсидия. Този проблем е преекспониран, но трябва да вземем решение какво искаме от политическата система и какво ще правим", посочи той.

По думите му решението на ДПС за отворено финансиране било абсурдно, а същевременно нямало как да се убедят дарителите да подкрепят по-малките партии, защото те нямат същото влияние.

"Хората са прави, че субсидиите са големи. Политическата система обаче е такава. Ако искаме да взривим тази, кажете каква да бъде - това е големият проблем", посочи Сиди.

Според него в момента пред някои партии стои проблемът, че в общините нямало помещения, налагало се на места да се осигуряват офиси на свободен наем, което било голям разход. Друг такъв бил рекламата по време на избори.

"По тази тема се говори популистки, включително изказванията за безплатен медиен пакет за партиите. А всяка партия решава какво и как да прави по време на избори и не само с парите си", посочи още той пред Bulgaria ON AIR.

Александър Сиди заяви, че се надява на разумни аргументи, както и да няма отлагане на решението по темата през лятото.

"Имам уверението, че ще има полицейски участък, който да отговаря за Розино, където два ромски клана враждуват от дълго време насам", каза още Сиди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И 1 лев им е много
42
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
никакви субсидии само дарения от симпатизанти и за какво са ни малки партиидаже и да влязат в нс нищо не зависи от тях само харчене на пари и пазарлъци
41
0
 
1
 
! Отговори
334 преди 4 години
Ами нека де! Докога ще бъдем рекордьори по брой партии на глава от населението! А и защо въобще да ги има? ще доживеем ли поне 50-процентов мажоритарен вот?
40
0
 
3
 
! Отговори
Партията преди 4 години
Време е малките партийки, които само си съществуват статично да изчезнат от парламента! Време е.
39
0
 
3
 
! Отговори
Тираджия преди 4 години
За чий гой са ми тези партии!?
38
0
 
5
 
! Отговори
Всеки ден преди 4 години
Се публикуват SMS за лечение на болни деца, което го няма в нито една европейска държава. Нека и партиите си обяват телефон, на който да им даряват. Да видим колко ще съберат.
37
0
 
6
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 4 години
НА КОЙ МУ ПУКА ЗА ТЪПИТЕ ВИ ПАРТИИ??? БЕЗ ВАС СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ Е ПО-ДОБРЕ! ЩЕ ИМА ПОВЕЧЕ ПАРИ СА СМИСЛЕНИ НЕЩА, А НЕ ХВЪРЛЕНИ НА ВЯТЪРА ПАРИ...
36
0
 
10
 
! Отговори
Т преди 4 години
И аз оцелявам със 700 лв на месец ама кой ме пита
35
1
 
5
 
! Отговори
Тато из Правец преди 4 години
Един президент и правителство от доказани професионалисти !!! Това е спасението за България !!! А партийните тунеядци-в БЕЛЕНЕ !!! И да върнат откраднатото !!!
34
0
 
7
 
! Отговори
Т преди 4 години
То 6 000 партии станаха всички искат да лапат ... Да загиват дреме му на някой
33
0
 
7
 
! Отговори
Ммм преди 4 години
Въобще не ни трябват никакви партии,само си прехвърлят отговорността, никой не му дреме за народа. Крадат и няма никой в затвора,няма осъдени, даже ни се присмиват че сме глупави. Както казва Слави,оправяйте се както можете, като не можете АУТ.
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как един лев бре бсп неможе да покрие разходите по кебабчетата където раздава преди избори
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото им е сбъркана системата,вместо да увеличат най-ниските(минимални) пенсии на 500-600 лева,те увеличават в проценти,като така се увеличават големите пенсии,а не малките.ИДИOTИ ли са,че увеличават в проценти или нарочно го правят,не мога да разбера.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАми защото им е сбъркана системата,вместо да увеличат най-ниските(минимални) пенсии на 500-600 лева,те увеличават в проценти,като така се увеличават големите пенсии,а не малките.*** ли са,че увеличават в проценти или нарочно го правят,не мога да разбера.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И един мой съсед си направи партия. Пълен мишкар е!
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва ли да слушаме политиците как скръбно плачат за изгубените пари. А какво да кажат пенсионерите, майките, болните, тези със заплата по 500 лева. Пред този народ, живеещ с мизерни подаяния. политиците не чувстват ли неудобство ежедневно да ни облъчват с мъката си по изгубения лукс.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето например СДС и ДПС сами си направиха партии, кой ти пречи.
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАми направи си партия,кой ти пречи?Ето например Възраждане сами си правят партия.Ако си мислиш,че е лесно и не се иска труд и организаторски+ораторски способности,се залъгваш.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"И кой ще управлява,ако няма партии?Ще настане хаос."То в момента е хаос.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че то колко субсидии взимат малките партии? Да взема и аз да си направя партия тогава, че да ми идват парички. Нали уж трябва да си покрил някакви прагове? То ако дават на всеки, къде ще му излезе краят? Затова, даже и хич не трябва да им дават субсидии, дори и 1 лев не трябва.