ВМРО: Лев на глас, но и друго финансиране

Субсидиите не се разпределят справедливо, смята депутат
26 юни 2019 13:52, Петя Славова
13
ВМРО: Лев на глас, но и друго финансиране
Снимка: архив, Булфото

Субсидиите на партиите ще бъдат намалени, но не сега.  Затова се разбраха коалиционните партньори в управлението. Размерът на партийните на субсидии ще стане ясен до края на юли. С този срок се ангажираха коалиционните партньори от ГЕРБ и "Обединени патриоти". Всички те обаче са категорични, че 11 лева са прекалено много и субсидиите трябва да бъдат намалени. Министерството на финансите пък изчисли колко пари ще трябва да връщат партиите в държавната хазна.
Още по темата

След изтичането на посочения законов срок – 31 декември 2020 година, средствата, които не са върнати в централния бюджет доброволно, подлежат на събиране по общия ред. ВМРО ще трябва да върне към държавния бюджет над 508 хил. лв. ГЕРБ вече са направили превод с дължимото по сметката на министерството в БНБ.

Народният представител от ВМРО доц. Милен Михов обяви в студиото на "България сутрин", че тяхната партия скоро ще направи същото. Според него партийните субсидии се разпределят несправедливо.

Важен е въпросът в начина на финансиране на политическите партии и това е решение на управляващите.  Има натрупано мнение, че средствата на партиите са големи, а аз смятам, че са несправедливо разпределени. Това трябва да бъде решено по най-добрия начин".

По думите му, финансирането трябва да бъде прозрачно и финансирането трябва да бъде справедливо и всички партии да могат спокойно да работят.

"Основните разходи са предизборните кампании. Те струват доста средства, а възможностите, които едни или други партии имат, са неравнопоставени при сегашната система. Ще дам и пример. Партия, която спечели абсолютно мнозинство, може да си осигури богата кампания, която да повлияе на изборите вместо нейните аргументи и програма", подчерта доц. Михов пред Bulgaria ON AIR.

Народният представител от ВМРО обясни, че скоро ще стане ясно кога започват дискусиите с останалите партии за това какво да бъде финансирането им. Доц. Милен Михов обясни, че дори и другите политически сили да откажат да участват, партньорите в коалицията ще трябва да намерят решение, за да се затвори тази тема.

"Между нашето становище и ГЕРБ има пресечна точка. Ние приемаме един лев на глас, но казваме, че не трябва това да бъде единственото финансиране, защото това ще постави партиите, които са получили по-малко гласове пред финансови проблеми", поясни той.

Михов коментира и предложението за намаляването на ДДС. Той зададе въпрос, дали вярваме, че намаляването на данъка на търговци и производители ще доведе до намаляване на заплатите. Също така подчерта, че ГЕРБ са наложили императивен текст - че данъците няма да се пипат през целия мандат.  По думите му, е подобре да се регламентират търговските надценки на стоки от първа необходимост.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Левро на глас. Влизаме в Еврозоната.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един глас струва между 30 и 50 лева. Евтино ви вземат партиите. Плащат по 50 лева а искат само 11 лева на година. Това е цената на един глас - 44 лева пазарна цена за един мандат от 4 години.
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Урааа най-накрая Обединени мафиоти ще могат официално и легално да се финансират от Тръмп и Путин ще легализират и професията *** а ДПС ще може открито да се финансира от финдовете на идил к Саудитска Арабия както и дост от Ердоган.Мечтата на българските *** политици се реализира сега могат пред целия народ да се продават на тоталитарните си господари като евтини *** и са седят одупени пред тях и като знам заспалата българска нация всички ще км викат бравос, че да не останат без заплати.
9
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Лев на глас.... И нищо повече!!!Партиите да почнат да работят за благото на народа... А НЕ САМО ДА МУ ХАРЧАТ ПАРИЦИТЕ!!!!СЕГА ТЕ И БЕЗ ДРУГО, СЕ ФИНАНСИРАТ ОТ ПАРТИЙНИТЕ БИЗНЕСМЕНИ.АЙДЕ СТИГА ГУШЕНЕ.... ХАХАХААААА
8
0
 
1
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
Ако всички учиме за политици щото е най-доходно..... Кой ше ни храни, бе....??!СТИГА ВЕЧЕ С ТАЯ МУФТА ОТ ДЪРЖАВАТА И НАШИТЕ ПАРИ!!!ТОВА, СА БОЛШЕВИШКИ НОМЕРА:/"ВСЯ ВЛАСТ И ПАРИ - - СОВЕТАМ" /
7
0
 
1
 
! Отговори
Абе, еййй... преди 4 години
НЕ МОЖЕ ПОЛИТИКАТА В БЪЛГАРИЯ, ДА Е НАЙ--ДОХОДНОТО ЗНИМАНИЕ!ТОВА Е - - КОРУПЦИОННА ДЕЙНОСТ!КАК МОЖЕ БЕДНА БЪЛГАРИЯ, ДА ФИНАНСИРА 142 ПАРТИИ!!???КОЕ ГО НАЛАГА?!КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ЛИ....??????????!!!!!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ ЩЕ СЕ ИЗДЪРЖАТ ОТ МАГИСТРАЛИТЕ, КАКТО ДОСЕГА, КАТО КИРИЛ ДОМУСЧИЕВ ЩЕ ДОНАЖДА, АКО НЕ СТИГАТ.БСП - ОТ Гергов, ДПС - от ТЕЦ Варна с пристанището, които им подари Борисов, ВМРО ще продава паспорти, както и досега, Атака и Воля са на рубли, а Валери Симеонов - от такса вход на платените дупки в оградата на границата.
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чърчил е казал-"Проблемите на комунистите започват,когато изхарчат парите на другите."Още с идването на власт 1944г. ограбиха парите и имуществото на индустриалци и търговци и въпреки това неколкократно фалираха,обезценяваха лева до цената на хартия- през 40-те,50-те,60-те и 90-те г.Неизтребима е таз комунистическа алчност да докопаш парите на другите или поне държавния бюджет и да го опукаш.Ще финансираме ли опитите на тази Партия отново да ни направи бедни!Аз бих ги забранил,не пари да им дам!
4
0
 
5
 
! Отговори
///\//// преди 4 години
Не само субсидиите и партиите трябва да намалеят. Да има три партии така ще имат повече от субсидиите. Не е нужно бедния българин да отглежда тези лапачи. Който има пари прави партия така няма да бъдат обвинявани, че крадът и злоупотребяват с чужди пари. Политиката е скъпо хоби и всеки трябва да си плащаме за него. Всеки член да плаща месечна такса за да се прави на политик. И да бъде задължен да привлича спонсори. Без значение какви ние знаем, че политиката е мръснa игра.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
само от паспортите им е малко на ВМРО, че искат и друго
2
0
 
5
 
! Отговори
мак преди 4 години
Друго финансиране ще има само управляващата партия. Така че ни изпързаляха с прословутия 1 лев, хем слушат народа да се намалят парите, хем извъртат нещата така, че да му кажат, колко неправ е, защото без пари една партия не може и затова трябва да се спонсорира от фирми.
1
1
 
2
 
! Отговори
.. преди 4 години
А не е ли по-добре, по 100 лв на глас + друго финансиране?