Кой е прославил BG музиката - Гюзелев, Гяуров, Христов? Не – Софи Маринова

ВМРО настоява МОН да изчисти манипулациите в учебниците
Обновена: 27 юни 2019 14:12 | 27 юни 2019 13:13, Камелия Цветанова
101
Кой е прославил BG музиката - Гюзелев, Гяуров, Христов? Не – Софи Маринова
Архив: Булфото

Софи Маринова е прославила българското музикално изкуство по света. Това е записано в тест, част от изпит за децата в родните школа.

"Аз се сещам за имена като Николай Гяуров, за Теодисий Спасов, Борис Христов, но Софи Маринова ми избягва от съзнанието", призна Милен Михов от ВМРО.

Според воеводите има и доста други неясноти в учебниците.

Още по темата

Пример за това е и учебник за 5 клас, в който стихотворението "Даваш ли, даваш, Балканджи Йово" било представено като конфликт между непокорните българи и чуждите насилници, които обаче някак си са анонимни.

В учебник по "Човек и общество" е намерил място и почетният лидер на ДПС Ахмед Доган за съществен принос към страната редом с Радой Ралин, Блага Димитрова, Георги Марков, каза още Михов.

Така че от ВМРО настояват резултатите от проверката на МОН на учебниците да стане публична и да се стигне до дебат, за изчистване на неяснотите, неточностите и манипулациите в тях.

Михов призна, че постъпката на просветния министър Красимир Вълчев да върне учебниците по история за 10 клас за пренаписване, е нещо ново и в случая похвално.

"Дълго време ни убеждаваха, че държавата не може да контролира и да налага цензура върху учебното съдържание и че обучението трябва да създава компетентности и учителите и авторите на учебниците имат правото да формират. Заради това сега сме доволни и приветстване решението на решението на министъра“, каза Милен Михов.

Според него именно тези учебници за 10 класа са най-важният елемент от обучението на младите хора по българска история.

"Ние искаме да предизвикаме дебат сред професионалните среди за съдържанието на тези учебници, както и по други теми национално – освободителните борби, борбите на българите в Тракия и Македония, защото утвърждаването и съхраняването на българския национален дух е една от основните цели на обучението", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още малко под мъдрото управление на оня бабуин и приключваме като нация.
78
0
 
15
 
! Отговори
а преди 4 години
"част от изпит"това е най-перверзната част, за съжаление. Или си отличник, или не признаваш заслугите на някаква
77
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой е прославил BG музиката, ами Лиленцето с едни такива голями детелини.
76
2
 
14
 
! Отговори
Стефан Христов преди 4 години
Ами, задават се избори, трябва да се стимулира електората на ГЕРБ!
75
1
 
17
 
! Отговори
вЕтъра на ПОДмяната преди 4 години
Какво очаквате от загубеняци с нереализирани кариери да пишат за един два медала и погалване от Бойко наркопазача.Самият паша Бойко преди дни в национален ефир сравни революционера Гоце Делчев с масовият комунистически касапин Че Гевара . Наскоро някви откачалки които са нарушавали закона през комунизма ,псевдо десиденти се оплакаха, че в учебниците НЕ пишело нищо лошо за Тодор Живков "ама трябвало да пише ". Заради НЕинтегриращите се сега искат и историята да сменят за да им е интересно на тях ! Софито си беше създадена от В/. .И, .С 2 като всички други и Славчо и Славчо се
74
0
 
23
 
! Отговори
ФИЗКУЛТУРНИК преди 4 години
...НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА ???? - ЕТО ГИ 'ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ'.... ПФУ !!!!!
73
1
 
14
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
според мен, потайната мисъл на писателите на учебниците е дано и специфичният електорат с особеностите да се захване да чете учебници, та покрай азис да се зачуди аджеба кои са тези, другите имена и в коя местна чалготека ги пускат, или на чия тридневна сватба са свирили... :-)))
72
3
 
19
 
! Отговори
чичо преди 4 години
Доста съществен принос за тази мръсотия в главите на чалга поколението има един дълъг *** -казва се Славчо Трифонов.
71
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е нивото на МОН -чалга ниво. Те не са чували в средите в които са изласли за Гяуров или Христов. Те са израсли и възпитани в семействата си с "музиката" на кондьо и софи. Е какво очаквате от това ниво на МОН? Хора с основно образование напъхани в МОН с дипломи за висше, това могат да сътворят. Срам за БЪЛГАРИЯ и за стотиците възрожденци милеещи за българщината, изживели много лишения за да съхранят културата ни. Българино до къде я докара със страха и бездушието си?
70
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъвто е хала на държавата, такива са и учебниците ни! Пошлост, чалга и мръсотия!
69
0
 
28
 
! Отговори
Дельо Хайдутин преди 4 години
До 70Ми драги Ганьовеца (не всички но голям %), не са дорасли още за Соня Йончева, Кабаиванска, Борис Христов и тем подобни! Не случайно навремето, когато се прибира в България, Христина Морфова го е отнесла, всички я обсъждали че е дебела, вместо да се любуват на гласа й:( Тъжно но факт!!! За това сме и на нивото на Гамена/0оопс пардон Галена и от сорта:)
68
0
 
38
 
! Отговори
Az преди 4 години
Чета тази статия и се питам: Ясно е , че тези дето пишат учебниците не са със всичкият си, но тези които ги одобряват, четат ли изобщо какво е писано или само прелистват??? Всички вън от МОН, начело с министъра...
67
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По добре е да се слуша Азис от колкото Канарите
66
1
 
17
 
! Отговори
До 58 преди 4 години
Това, че един соп*ланко е гледал клипа на Азис сто пъти на двора на село нищо не значи.
65
0
 
46
 
! Отговори
А операта преди 4 години
Ще дам само едно име което всеки на запад го знае. Соня Йончева.Аз мога и други имена да дам но това На Софи Маринова го знае всеки който ходи на кръчма и е без грам духовна култура.Как може някой да напише такова нещо в учебника.Срам.
64
3
 
7
 
! Отговори
До 68 преди 4 години
Ибряма е велик! Обича си България, остана тука и нищо не му липсва.
63
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като искат да покажат приноса за прослава на българското изкуство на музикантите от етноса да пишат за Аличко, когото Елизабет II изкара 15 пъти на бис за изпълнението му на "Чучулигата".
62
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5590% от "българските" семейства били слушали чалга.Ти от кой "ГРАД" си?
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 22Не "тези, които пишат учебниците, които ги обучават..." и прочие, а тези, които ги РАЖДАТ и ги възпитават по свой образ и най-вече - безобразие!
60
15
 
11
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Най-много прослави българската музика еди ром без музикално образование ,казва се Иво Папазов , кларнетист ! Спечели всички международни награди , това което той изпълнява не могат да го изпълнят дори кларнетиски завършили висше музикално образоивание ! ИВО ПАПАЗОВ Е КЛАРНЕТИСТ НОМЕР ЕДНО В СВЕТА !