Парламентът дава почти 2 милиона за самолетни билети

Срокът на обществената поръчка е 2 години, или докато не свършат парите
Обновена: 28 фев 2020 14:17 | 27 юни 2019 11:30, Камелия Цветанова
18
Парламентът дава почти 2 милиона за самолетни билети
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Милион и 900 хиляди лева планира да похарчи парламентът за пътуването на депутатите по света и до морските ни градове Варна и Бургас.

На сайта на НС е публикувана обществена поръчка, с която се търси фирма, готова да предостави услугата "Осигуряване на самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багаж при служебните пътувания в страната и чужбина на народните представители и служителите на Народното събрание".

Срокът на обществената поръчка е две години, или докато не свършат парите, а това зависи от посещенията на народните избраници зад граница.  При пътуване в чужбина, депутатите ползват предимно граждански полети.

Освен като част от делегации, за да стоплят отношенията с някоя страна, нашите депутати се налага да летят и като наблюдатели на избори. А понякога просто по протокол, за да върнат визитата.

От офертата става ясно, че всички избраници ще летят в икономична класа.

Единствено при официални визити на председателя на Народното събрание и съпровождащата го делегация се ползва и правителствения самолет, управляван от "Авиоотряд 28".

Планираните поети са от София до Брюксел, Амстердам, Братислава, Атина, Баку, Букурещ, Вилнюс, Берлин, Загреб, Измир, Виена, Дюселдорф, Мюнхен, Франкфурт, Цюрих, Малта, Мадрид, Милано, Москва, Санкт Петербург, Рим, Рига, Страсбург, Тирана, Талин, Париж, Прага, Осло.

В обществената поръчка естествено са включени и презокеанските полети до Ню Йорк, Лос Анджелис, Вашингтон, Чикаго, Пекин.

Въпреки че премиерът Бойко Борисов много се гордее с построените магистрали по време на управлението на ГЕРБ, депутатите ще пътуват и до Бургас и Варна със самолети, а не с коли.

Фирмата, която иска да купува билетите за Народното събрание, е длъжна да осигури 24 - часова телефонна връзка за приемане и изпълнение на заявки, включително в почивни и празнични дни.

При заявка за резервация на самолетни билети ще трябва да реагира много бързо и до един час да предложи билет, при това на най-ниската възможна цена към момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен мерцедеси трябва да се закупят и лиърджети за депутатите. Така няма да харчат пари за билети :)
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да видим ако си ги плащат сами дали няма да намалеят екскурзиите по изложения и други такива мероприятия
15
1
 
2
 
! Отговори
Корен от Тиква преди 4 години
Най-ниската в момента?!?То в последния момент е най-скъпо. Не могат ли месец преди това да планират?Или преди 1 час са разбрали. А подготовка?!?После не гласувайте следващия път...
14
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Дано при полета да откажат двигатели!!! По възможност на 10000 хил. Метра височина та да е сигурно че няма да живеят тези ХРАНТУТНИЦИ! !!
13
0
 
5
 
! Отговори
халифът преди 4 години
По добре си купете летяща чиния, по евтино ще ви излезе . Поддръжката е в оторизиран сервиз. Айде - без пари, толкоз.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ц.ц."посещението на наши депутати на изложението струва общо 10 313 лв. Основното перо в тези разходи е за самолетни билети"и "Всъщност фирмата, която изпълнява обществените поръчки, е в забранителния списък на Агенцията за обществените поръчки", каза Кристиан Кръстев, бивш министър на транспорта"
11
0
 
3
 
! Отговори
Е-е! Ам' к' преди 4 години
Да вър'ят пеш!
10
0
 
1
 
! Отговори
ц.ц. преди 4 години
https://dnes.bg/sofia/2019/03/13/deputati-letiat-s-bileti-za-nad-1300-lv-na-lovno-izlojenie.404478
9
1
 
5
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Хихихи- то ползват правителствени самолети, да ходят по футболни мачове, някои повдигат въпрос за депутатски пътувания?!?!? Тук е такава анархия, че друга по-голяма по света няма!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще дават, я! Как няма да дават, като има от кого да ги взимат?!После се чудете къде отиват парите от разните му там , зелени, сини и черени зони, както и от всякакви данъци налози, които се увеличават като джендърите в Европа.
7
1
 
7
 
! Отговори
Дедо поп преди 4 години
Според Яне Янев за 2018 само полетите на Главата Мутра с правителствения самолет са стрували 9 милиона левчета. Плюс още 14 милиона за охраната му.А иначе пАре нЕма!?
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен до #2 преди 4 години
Как каква- да проучат плажа , например Варадеро, и да предложат почивка за там. Да отидат до ЛА, да посетят наградите на Оскар, и да се постнат във фейса.Проучване на имоти в САЩ и Барселона. Кой каза, че БГ е бедна страна- та ние храним толкова години 240 пеперудки, нима тогава сме бедни???Не, ние не сме бедни, ние сме оФце!!!
5
0
 
12
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Наглост!!!! Има 2 милиона за билети да си возят алчните за д ни ци, но държавата няма 20 000 лв за лечение на някое детенце... Ще горите в АДА (нали сте вярващи) ужасни хора, ужасниииии!!!
4
0
 
11
 
! Отговори
Charter преди 4 години
Като пътуват до Пекин, задължително да ползват въздушните коридори над Украйна, Северен Ирак, Иран, Йемен и Афганистан.
3
0
 
8
 
! Отговори
Всичките преди 4 години
Народни представители имат сътрудници, секретсрки, експерти. Толкова ли не могат да им резервират по един самолетен билет, та трябва обшествена поръчка. Или да се налеят едни пари (държавни) в правилна фирма?
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те понеже оправиха България, че тръгнаха и по света. Каква служебна работа може да има един депутат в чужбина е загадка.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано самолетите им кацнат бързо с тези депутати.