За седмица ще се продават само дневни и седмични винетки

Аврамова призова да не се създава излишно напрежение
Обновена: 17 юли 2019 17:18 | 17 юли 2019 17:15,
13
За седмица ще се продават само дневни и седмични винетки
Снимка: архив "Булфото"

До приемането на поправките в закона, с които се отлага въвеждането на ТОЛ системата, ще се продават само дневни и седмични винетки за тежкотоварните автомобили. Това стана ясно от думите на регионалния министър Петя Аврамова в Народното събрание, след като бе привикана от левицата да даде информация за спирането на продажбата на едномесечни електронни винетки.

Още по темата

БСП привика Аврамова в НС заради електронните винетки

Според Аврамова това ще продължи около седмица, тъй като тя очаква до 23 юли отмяната на ТОЛ системата да мине на второ четене в пленарната зала и законът да бъде обнародван. Тя настоя, че превозвачите са информирани за това и призова да не се създава излишно напрежение.

"АПИ, изпълнявайки закона, е спряла продажбата на винетки с 1-месечно действие. Очакванията са до 23-и, вторник, законът за отлагането на ТОЛ системата да бъде обнародван. Моята молба е да не създаваме излишно напрежение за 1 седмица, за която превозваческият бранш е информиран и знае, че по негово искане отлагаме ТОЛ системата. Има период от 1 седмица, в който ще се купуват седмични винетки", обясни Аврамова.

Тя добави и че тези, които са закупили месечни винетки с отложен старт, ще могат да ги използват.

ТОЛ системата трябваше да тръгне от 16 август, но с поправки на първо четене в Закона за пътищата въвеждането й бе отложено. Очаква се утре парламентът да разгледа поправката и на второ четене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Truck преди 4 години
Пак се о*с*р*а*х*т*е ,а?Абе ,т*р*у*п оод има ли отрасъл в държавата който още не съсипали с вашите *** и малограмотни държанки?
11
0
 
1
 
! Отговори
Бегемот преди 4 години
Тая на кого е роднина/любовница,че е на такава длъжност?Няма ли в цялата милионна администрация поне едни кадърен човек,който да не назначен заради родствени или с*ксуални връзки?
10
0
 
0
 
! Отговори
Бай Джадай преди 4 години
За тежкотоварните няма годишни винетки от тази година ,защото трябваше вече да работи великата тиквена toll система.Сега няма и месечни.Честито на всички превозвачи!Продължавайте да търпите да ви смъкват по 10 кожи всеки месец с нови приумици на господаря Т*и*к*в*а и некадърните му слуги!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До House M.D.не си в час
8
2
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Тежкотоварните така или иначе си купуват годишни. Какво се цели с тази новина?
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само в сверата на провалите не са се провалили гербавите. Така, че, нека бъдем коректни.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак пуснаха "гювеч" на зърнарите. Те пък ще пуснат "гювеч" на "своите хора"...Че беднички, горките. Новите джипове скъпи, пък и поне за номер с еднакви цифри да изкарат! Че си ги забравят.
5
0
 
31
 
! Отговори
джо преди 4 години
Тарикатлък на дребно, точно сега е пика на превозите на зърно и нашите тарикати гледат да приберат някоя друга кинта. И без друго месечните винетки ще приберат по-висока цена, реално, при положение ,че пътищата са си същите. Некадърник ,роднина, некадърник , роднина , те това е нашата държава.......
4
1
 
21
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Не може ли почасови винетки ,та батака да стане още по-голям !!! Некадърници...
3
2
 
26
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Дайте ми сфера,в която ГРОб да не търпят пълен провал?Освен по някакво чудо според мен на изборите.Там нямам обяснение?
2
0
 
19
 
! Отговори
срамота преди 4 години
Боже какви министри щъкат по паркингите.Тая куку.мяв.ка напълно покрива критериите за кокошарника на Боку , в който пърхат останалите пернати Николинка ,Теменужка ,Екатерина и пуяка Дидо Кирилов.
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки ден провал и скандал в нещо. След ГЕРБ държавата ще е в тотален фалит!