Америка е поискала да платим накуп за изтребителите F-16

Избрахме сигурност, коментира шефа на комисията по отбрана в НС
20 юли 2019 12:17,
227
Америка е поискала да платим накуп за изтребителите F-16
Снимка: архив Reuters

Избрахме сигурност. Решението за покупката на изтребители F-16 беше правилно, защото процесът по модернизиране на военновъздушните сили е продължил над 30 години. Така коментира одобрената от парламента сделка за купуване на осем изтребителя F-16 Блок 70 ген. Константин Попов, председател на Комисията по отбрана в Народното събрание и бивш началник на ВВС.

Ген. Попов обясни, че крайната сума за придобиването на самолетите е  1,256 млрд. долара. Председателят на Комисията по отбрана заяви, че  ще бъде платено само посоченото в договора с американската компания "Локхийд Мартин" и цената няма да се увеличи.

Още по темата

"Всяка една техника, както казва министърът на отбраната Красимир Каракачанов: "И Мерцедес да си купиш, след време трябва да смениш филтъра и маслото". Тази цена е за пакета, който сме приели и според мен ние придобиваме най-добрия възможен самолет, който можем да си позволим", допълни ген. Попов.

Ген. Попов допълни, че има изискване от американска страна парите да бъдат платени накуп. "Ставаше въпрос, дали това може да спре целия процес или да се продължи. Тук идва и отговорното решение на премиера Борисов. Това решение на министър-председателя беше одобрено от парламента с ратифицирането на договорите", заяви той.

По думите на бившия шеф на ВВС, страната ни ще придобие цялостен пакет на F-16 и самолетът ще бъде снабден с необходимите боеприпаси.

"Боеприпасите за въздух-повърхност и въздух-земя са намалени, но са придобити други неща – учебни боеприпаси, които дават възможност за подготовка. Важно е да се отбележи, че ние имаме разрешение от Конгреса на САЩ, по всяко едно време, да ги придобием", каза още бившият шеф на ВВС.

Ген. Попов заяви, че е абсурдно страната ни да купи тези изтребители, за да ги държи на земята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
2
 
1
 
! Отговори
Бюджет преди 4 години
Откъде тези близо 3 милиарда с транспорт и ДДС?Пак заеми с 2% лихва, а тези пари накуп ще седят в САЩ банка, които ще носят минимум 1% лихва. Производителя няма да получи тези пари, а ФЕД ще си ги държи до производството на тенекиите.Докога на гърба на БГ народа ще слугувате и обслужвате чужди интереси?Това значи орязване на бюджет и нови данъци - преки или косвени.Писна ми да плащаме васалството на управляващите.
188
2
 
2
 
! Отговори
РЕКЕТ преди 4 години
Такса слугинаж на БГ безродниците управлявали 30 г. БГ.Да си платят от собствените джобове политиците орязаните тенекии с ДДС-то и ТРАНСПОРТ.След предателството с ЮП, АЕЦ БЕЛЕНЕ, Спирането на блоковете Козлудуй, Нарязване на ракетите, Концесията на златото, Концесията на летище София, Членството в НАТО без референдум,концесията на Софийска вода, ТОКОВЕ, парно - посредници, дойде ред поредното предеталство - ф16 - изкрено се нядявам да има народен съд за всички предатели на БГ управлявали 30 г
187
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този несъществуващ *** Ф16, го избра САЩ, САЩ са пред фалит и търсят приходи, лесни за доене са слабите съюзници.
186
3
 
4
 
! Отговори
До 186 преди 4 години
Лукоил(притежание на Ротшилд) наистина не е лошо да се замисли за плащане на данъци.
185
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аре към сибир воленчо
184
5
 
9
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
Самолетите са такса спокойствие за Буда ! Няма значение цената и какъв е договора , важно е да са на хранилката и олигарсите да продължават с кражбите , а народа ни е много *** след като си избира вифаджий и пожарникари толкова години !
183
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руски самолет е като руска кола най калпавите в света
182
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
туските Пияндури ако ви слушаме фалират от 1917 на сам *** на зе че фалира *** ссср
181
11
 
11
 
! Отговори
Ставрю преди 4 години
Ще видим самолети на кукуво лето. Завода ще спре работа поради фалит и ни пари ни самолети. А честито нашия нов така наречен брат ни го сложи на сухо така ще се помни по дълго. Мръсни кравари алчни.
180
3
 
3
 
! Отговори
GENERAL PYRKO преди 4 години
4estito na pe4elivshite - s sigornost ne sa baiganiovcite - f16 - moze da e dobar istrebitel -no ne e za -nasta strana -i vaprosa ne e -dali ryski ili xamerikanski - a mozeshe da bade svedski naprimer -ili s 2 dymi -istrebitel koito da otgovara za nyzdite na balgaria - za erpolisig -kato e sega naprimer -mi to svedite napolovinata na tazi cena ni davaxa 10 broia - rysia sashto ima novi suta 35 -migova34 -dvapati po evtini i po evikasni - no tova e nashte peodazne politici - za pari i.......
179
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във въздуха русофили НЯМА
178
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А русия колко Има 700 + аре у лево
177
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смах на тяго, пак ли плещиш глупостите си???От както е създаден САЩ, до сега са направили около 55 грабителски войни по целия свят. В интернет има карта с пламъци, къде краварите са ходели да грабят, под обичайните димки за демокрация и каквото там си плямпат, докато избиват невинни хора.Когато фактите говорят, дори нахални твари без мозък е добре да млъкнат.Ограмоти се, после се пускай в спорове.
176
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Статистика има за всички войни и а познай кой са най зле Баш твоите рашки
175
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шубе ги е рашките и им личи
174
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
руско Су обаче Има другарю + бонус груз 200
173
6
 
3
 
! Отговори
До 183 преди 4 години
Това е пост на и д ио т, който нито може да схване къде се намира, нито кой е, кои сме ние и кой е Путин. Просташко ти е мисленето, но ако ти вляза в тона, помикли малко кой ще стърже каквото си описал там....Едва ли ще сме ние, защото няма да имаме време дори дда разберем какво стваа, преди да ни изпържат до дим.И *** като тебе не дай си боже с власт, може да ни докарат точно до там.Болен мозък, налапал се с лафове от Сороската пропаганда.
172
8
 
5
 
! Отговори
До 188 преди 4 години
Кратко и ясно - *** пропаганда!Свалили са самолети на бедни и малки държави, които не могат да се отбраняват. Атакували са един МиГ 29 по 10 и повече самолета примерно в Сърбия). Ако пуснат 10 Миг 29 на един F-22 ще го свалят като нищо.Но примерно във виентнам, руските МиГ свалиха над 1000 Факт!В Корея положението на американците беше още по-зле, но какво от това?Има ли поне един MиГ 29 на руските ВВС свален от F-16? Не, нали?Хайде тогава млъкни, спри да повтаряш през пет поста тоя рефрен
171
4
 
5
 
! Отговори
Народен съд ! преди 4 години
Кога ???
170
10
 
9
 
! Отговори
кратко и ясно преди 4 години
Ф 16 има 12 бр свалени Миг29 мига има 0 победи