Борисов потвърди: Ще подкрепим Кьовеши за главен прокурор

Не е нужно да се говори предварително, отсече премиерът
20 юли 2019 14:30,
49
Борисов потвърди: Ще подкрепим Кьовеши за главен прокурор
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов потвърди, че България ще подкрепи румънката Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор.

"Кьовеши има нашата подкрепа за поста, просто при определянето на хора за високите европейски позиции не е нужно да се говори предварително, както обикновено правят от опозицията", каза Борисов пред "24часа".

Още по темата

От началото на годината премиерът бе атакуван от лидерката да БСП Корнелия Нинова, че не подкрепя Кьовеши за европейски главен прокурор. Социалистите дори обвиниха Борисов, че е гласувал срещу нея и в подкрепа на френския кандидат Жан-Франсоа Банер. В последните седмици французинът се отказа от поста европейски главен прокурор.

Подкрепата за румънската прокурорка е обещана от премиера Бойко Борисов пред Людовик Орбан, председател на Националната либерална партия на Румъния. НЛП е румънската дясна партия, която се води сестринска на ГЕРБ и членува в ЕНП.

Борисов и Орбан са обсъждали подкрепата за Кьовеши, срещу която се бори румънското социалистическо правителство, още в края на юни при среща на двамата в София. В телефонен разговор миналата седмица българският премиер е потвърдил подкрепата си за румънката.

България е изчаквала общо решение на ЕНП кой да е фаворитът на десните за поста и заради това не е обявявала гласно своя фаворит.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 4 години
много късно се сети ,бе слънце,до вчера пращаше нинова,в Румъния,да види какви работи е направила Кьовеши,сега ще я подкрепяш, и знай първия ще бъде асансьорчиков,после всички собственици,на къщи за тъщи,и сигурно и Барселона ще влезе в разследването и.
42
0
 
2
 
! Отговори
Бел хакер преди 4 години
"Айде нема нужда!"-както казваше Баш майстора.Който и когато трябваше я подкрепи!
41
0
 
4
 
! Отговори
АЙДЕ,НЕМА НУЖДА преди 4 години
ОПРАВДАВАШ ЛИ СЕ, ВИСАДЖИЙСКА МУТРО, ЧЕ НЕ Е НУЖНО ДА СЕ ГОВОРИ ПРЕДВАРИТЕЛНО. ОПИТЪТ НА БОКО ДА ЗАМАЖЕ УЙДУРМАТА С РУМЪНСКИТЕ КОРУМПЕТА Е ЖАЛКА, КАКТО СЕ БЕШЕ НААКАЛ ОТ СТРАХ ОТ ДУМИТЕ НА ИВИЦА. АМА КАКЪВ ШУМ ЩЕ ВДИГНЕ, ЧЕ ЕДВА ЛИ НЕ КЬОВЕШИ ЩЕ Я ИЗБЕРАТ/АКО Я ИЗБЕРАТ ИЗОБЩО/ С РЕШАВАЩАТА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ В ЛИЦЕТО НА ОНЯ ОТ БАНКЯ. ЗАТОВА НЯМА НУЖДА БАШ БАБАИТА ДА Я ПОДКРЕПЯ.
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали не я подкрепяше как така изведнъж...или смятате, че като сменихте позицията като фурнаджийски лопати ще се смили над вас!? Надявам се да няма прошка и да ви постави всички на мястото което заслужавате! Да ви облече едни карирани костюми и да ви вкара в едни квартири с решетки задълго!ДАНО!
39
0
 
11
 
! Отговори
МХМ преди 4 години
КОМУНИСТИ СА ТЕЗИ КОИТО ДАДОХА ЖИВОТА СИ ЗА ЕДНА КРАСИВА ИДЕЯ И ТЕЗИ БЕЗСРЕБЪРНИЦИ, КОИТО ПОСТРОИХА ПРОСПЕРИРАЩА БЪЛГАРИЯ,А ТЕХНИЯТ ТРУД БЕШЕ ОГРАБЕН ОТ ДРУГАРИТЕ БКП ПАРТИЙЦИ,КОИТО БЯХА ЧЛЕНОВЕ НА БКП ЗАРАДИ ОБЛАГИТЕ. КАТО СЕ ОГЛЕДАМЕ, БЪЛГАРСКИТЕ Т.НАР. ОЛИГАРСИ СА ВСЕ ОТ ТЯХ - КРАДЛИВИ КО..ЛЕТА И ТЕХНИТЕ ВИСОКОПЛАТЕНИ СЛУГИ КАТО ОНЯ ОТ БАНКЯ. ИНТЕРЕСНО,ТЯХ ГИ ПОКРОВИТЕЛСТВУВАТ И САЩ,ЗАЩОТО СА ***, НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ, КОИТО СЕ ПРОДАВАТ ЗА ВЛАСТ И ПАРИ И ВИМЕТО НА ТОВА ПОДКРЕПЯТ ВСИЧКО
38
0
 
14
 
! Отговори
ПЕТРОВА преди 4 години
И БЕЗ ПОДКРЕПАТА НА БОЙКО ЩЕ БЪДЕ ИЗБРАНА. АКО СЧИТА, ЧЕ С ЛИГАВЕНЕТО СИ ОТНОСНО ПОДКРЕПАТА МУ ТЯ ИЗОБЩО НЯМА ДА СЕ ЦЕРЕМОНИ И ЩЕ МУ ПОКАЖЕ ОТКЪДЕ ИЗГРЯВА СЛЪНЦЕТО. ТОЙ ДОСЕГА ВЪРТИ СЛЪНЦЕТО КАТО "КОЛЕЛОТО НА КЪСМЕТА" КАКТО МУ ПАСНЕ ЗА ЛЪЖИТЕ.
37
0
 
15
 
! Отговори
МХМ преди 4 години
ЩЕ ПОДКРЕПИ. ВИНАГИ СЕ ЗАЛЕПВА ЗА ПЕЧЕЛИВШИ КАУЗИ, ЗА ДА НАМАЖЕ ИМИДЖ. И ПОСЛЕ СЕ ТУПА В ГЪРДИТЕ:"***, ***". НАИСТИНА НАС НИ УПРАВЛЯВА ЛУД ЧОВЕК, С ИМИДЖ НА НЕЩО СРЕДНО МЕЖДУ ОСТАП БЕНДЕР И БАЙ ***. ЩОМ КАТО СЕ КАЗА, ЧЕ КЬОВЕШИ МАЙ Е ЕДИНСТВЕНА КАНДИДАТУРА, БАЙ *** ОТ БАНКЯ Я "ПОДКРЕПИ". ЗЕР, МОЖЕ ДА ИМА НЯКАКЪВ КЕЛЕПИР ОТ ТАЯ РАБОТА. ПФУУУ, Г.Д МРЪ.НА ОТКАЧЕНА.
36
0
 
11
 
! Отговори
Тц тц преди 4 години
СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ.........
35
0
 
15
 
! Отговори
българин преди 4 години
Да , когато остана само тя единствен кандидат ..!!!!
34
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подкрепиха я, когато са разбрали, че румънката е единственият останал кандидат. И започнаха да му се умилкват. Тия номера може да минават пред неграмотния електорат из махалите, ама за пред образования свят не вървят.
33
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Бойко подкрепи мацката и смачкайте комунистите !!!!!!
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бойко БорисовКАКА ЛАУРА ТОЧНО ЗА ТОВА Е ТАМ. НЕ СИ ЧЕЛ КАКВИ СА И ПРАВОМОЩИЯТА
31
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбра че и без неговата благословия Лаура ще бъде избрана и обърна плочата.... Тя румънката знае как гласувахте преди за нея и е достатъчно умна да си направи изводите !
30
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво,никой не може без подкрепата на Бац Великии!
29
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Sicht PunktАма какви са тия глупости дето ги плещиш? Нима вече има някой да ви вярва.Че Герб са си БКП-по произход,по наглост а по лакомия май вече превъзхождат първият отбор БСП ! Нали виждаш как вадят горещите кестени,пенсионерите *** като мухи с по 200 лв. пенсия а политиците с по 20 бона заплати,с къщи за тъщи,с по цял етаж на БЛОК в най-скъпите квартали на София !Българите са наясно че са същите маскари и затова не гласуват ,Герб печели с 9% гласове най-вече такива *** като теб ,за
28
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя ли бе? Я да видя колко е часа и ден ли е, нощ ли е?
27
0
 
31
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 4 години
Дано кака лаура да не ме тикне в,затвора
26
0
 
31
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
лаура става прокурор и почва от българия кои е вземал субсидии за каквокъде са отишли парите и накрая каква е печалбата за българите от цялатадалавера
25
0
 
11
 
! Отговори
Никой преди 4 години
ПРАВИЛНО РЕШЕНИЕ.
24
23
 
9
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Да бедни сме, най-бедните в Европа, благодарение на комунистите, които най - нагло крадяха до 1998г. и после те, децата им и цялото им домочадие се пребиядисаха на БСП, ДПС,... и продължиха да крадът. Цанков камък, КТБ, АЕЦ Белене, Техноимпекс са малък, но ярък пример за пладнешки комунистически Грабеж. Някой все пак трябваше да връща накраденото. Тази не лека задача се падна на ГЕРБ, която винаги вади, горещите кестени от огъня.