Обрат! Остава машинното гласуване на парламентарен вот

На местните обаче няма да има машини
8

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Очаквано Комисията по правни въпроси отмени машинното гласуване за местни избори на окончателно.

Предстои в пленарната зала законотоврорците да приемат поправките в Изборния кодекс и на второ четете през тази седмица.

Още по темата
Все пак машинният вот остава за  президентски, европейски избори и за парламентарни избори.

По време на заседанието на комисията депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов предложи то да остане за изборите за Народно събрание. "За" предложението му гласуваха 14 народни представители, "против" - 0 и "въздържали се" – 7, с което то бе прието.

Окончателното решение ще бъде взето от пленарна зала.

Народният представител от "Обединени патриоти" Емил Димитров предложи само за президентските избори да има пълно машинно гласуване, но то бе отхвърлено от комисията, допълва "Фокус".

По предложение на Христиан Митев от НФСБ комисията реши да не подлага на гласуване текстовете, предложени между двете четения, извън обхвата на първоначалния замисъл на законопроекта. Това са именно предложението на БСП вместо 350 души, условието за създаване на кметство да бъде 150 жители.

Не бе подложено на гласуване и внесеното от ПГ на "Обединени патриоти" съвместно с независимия депутат Спас Панчев създаването на кметство да е при наличие на над 200 жители, а не 350, както е досега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
АЗ НЕ ГЛАСУВАМ!!!!!! ВСИЧКИ СА ЕДНИ КРАДЦИ, ХРАНТУТНИЦИ. И БЕЗДЕЛНИЦИ КОИТО СМУЧАТ КАТО КЪРЛЕЖИ КРЪВЧИЦАТА НА НАРОДА! !!!!!
5
1
 
1
 
! Отговори
Питане преди 4 години
каква е разликата в сигурността на машините, за да има значение за какъв вот се използват - нали това беше основния довод - че не са сигурни. Или отново ни е "по-изгодно" да ги взимаме под наем за милиони на всеки вот вместо да ги закупим.
4
0
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
В какво се състои обратът? Обрат би било ако върнали машинното за местните избори.Кога ще забранят да се гласува машинално?
3
0
 
14
 
! Отговори
Не разбирам преди 4 години
Значи машинното гласуване остава за президентски избори, парламентарни и европейски, а за местни НЕ ??? И тука идва простичкият въпрос ЗАЩО??? Какъв им е довода ми мн интересно. С какво са по-специални местните. Изглежда ми малко така: то е ясно че ще сме аут от парламента, ама дай поне да си подсигурим наши хора по общините, та да има от къде да тече следващите 4 години... Фичка им лелина
2
0
 
5
 
! Отговори
Я, па Я преди 4 години
Трябва да се промени изцяло териториалното делене. Да се върнат областите от 1989 г. само да се сменят областните центрове където трябва. Видин за северозапада, Търново за средата, Русе и Варна. Долу Бургас, Стара Загора, Пловдив и София. Осем области са достатъчно. Общините също редукция. Например за Видин стават Видин, Кула, Белоградчик, после Монтана, Лом, Берковица и Вълчедръм и така по тая схема. Избира се кмет на общината за другите по малки се назначават наместници и те така ...
1
5
 
22
 
! Отговори
А такааа преди 4 години
Но да е само машинно, без хартийки.......и Батко е АУТ.