СДС сигурни: АЕЦ "Белене" не е нужна на България!

Румен Христов смята, че електроцентралата е в сеизмичен район
23 авг 2019 21:37, Петя Славова
102

Енергийният министър Теменужка Петкова потвърди заявеното желание за участие на 13 компании в строежа на АЕЦ "Белене". От СДС обаче категоричнно са против.

"СДС има ясна и категорична позиция близо 30 години. АЕЦ "Белене" не е необходима на страната. България има мощности, които надхвърлят 2 пъти нуждите на страната като консумация", коментира лидерът на партията Румен Христов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му спрямо доклад на БАН площадката, на която би се изградила електроцентралата, е в сеизмичен район и това също е причина, заради която да не бъде построена.

Още по темата

Пред Bulgaria ON AIR Xристов заяви, че в страната има излишък и вледствие на новата електроцентрала енергията би поскъпнала още повече.

"Изграждането на АЕЦ "Белене" няма да се състои. Моето опасение е, че ако то започне, ще бъдат сключени договори, които ще имат неустойки, които трябва да бъдат плащани от българските данъкоплатци", коментира лидерът на СДС.

По думите му българските граждани намаляват все повече и това ще доведе и до спад в консумацията на електроенергия. Той е на мнение, че проектът за АЕЦ "Белене" не е рентабилен.

Стана ясно, че СДС няма да издига свой кандидат за кмет на София, но ще подкрепи дясна кандидатура.

"Подготвяме рамково споразумение с колегите от ГЕРБ, което дава възможност на нашите структури по места да търсят взаимодействие за обща кандидатура за кмет и общи листи. Това обаче не е национално споразумение, което задължава структурите ни", уточни Христов.

Той обясни, че от партията ще търсят десни коалиции, за да не допуснат БСП да управляват в областните градове.

Христов бе категоричен, че в София изборите ще спечели десницата, а Мая Манолова не би имала шанс.

"Всички политически формации трябва да осигурим свободен достъп до прясна вода, електроенергия и канализация. Това са най-важните неща за хората, които битуват в 21 век", коментира на финал ръководителят на СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
1
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
За да работи Белене , трябва да се закрие Козлодуй. Най вероятно това ще стане. Няма на кого да продаваме ток.
89
1
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
Всъщност какво значение има мнението на Румен Христов, а и на цялото СДС. Социологическите проучвания трайно им дават под процент от имащите право на глас.
88
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за да съсипят земеделието, леката, тежката и енергийните промишлености, СДС въведе с оня жабешки биологичен нискоръсто и злобарски продук, т.н. Тричленки, досущ приличащи на нацистките антиеврейски бригади. И успяха. Пратиха целата ни идустир в долината на Холокоста.Та сега тая църна маца, опипвайки седецето им подлива вода за да има кого утре да посочи за грешник. Днес сдс е една козметична полит мастурбационна бкп структора и плачкат да ги показват. Та црна маца да си напраи 3-ка за 3-те фази
87
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като видят в телевизора черната маамба едното дете съска а другото грухти, та се замислихме с бабата тая от атома, обогатеният атом, ли е слънчасала или има генетична валенция в румънските туристи които пълзейки разнасяли свинската чума в нашата Родина. А?
86
3
 
3
 
! Отговори
трябва да се мисли преди 4 години
Руската ядрена технология е опасна защото използват силно обогатен уран.Румънците взеха канадска технология. Ние да не сме по-прости.
85
4
 
0
 
! Отговори
Фастер преди 4 години
До 10 години,на всяка къща фотоволтаик и ми дреме за АЕцове и ***!Да си продават тока на кварталите Бояна,Длагалевци,Симеоново и да го затварят в консерви,защото няма да има на кою да го продават на тия цени на които излезне някога!***!
84
0
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 88: Точко обратното, държавате не гарантира цената на тока, която ще произвежда АЕЦ Белене. И това дали тя е нужна или не, е проблем на инвеститора. Той ще продава ток от нея, за да си възвърне вложениоте пари и да получи печалба в бъдеще. Но пишман-реформаторите просто няма какво друго да кажат.
83
1
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
никои не ви пита скриите се някъде и не се показваите как ни вкарахте в нато и есбез референдум
82
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АЕЦ "Белене" не е нужна на България!
81
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ако тази централа не е необходима и няма перспектива защо има 9 кандидата, който искат да е строят?"Защото държавата ще им гарантира изкупуването на тока, а цената ще е около 40 ст. на kw, познайте кой по-точно ще ги плаща тия пари.
80
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредното дране на народа, парите от КТБ не стигат и за това още дране.
79
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми какво беше това СДС, то не се ли мумифицира преди 20 години?
78
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствено СДС може да мотивира с протовността си И обедини българина да изртаа ти говм@ от парламента.
77
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми то и СДС експертите по приватизация и продажби на държавна собственост не са нужни на България я се самозакриите.
76
1
 
12
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Не са нужни и всички политици намалете ги наполовина и заплатите също и ще видите разликата за 1 година
75
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СДС сигурни: АЕЦ "Белене" не е нужна на България!Бе то СДС е още по-ненужно на България...Колкото до сеизмичния район румънската АЕЦ "Черна вода" е още по-близо до Вранча, но не съм чул чов-ек-оп-одо-бно-то от снимката да е изразило протест!
74
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От СДС планирано унищожаване на български народ. Доказват го с теза за тотално намаляване на населението.
73
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СДС ги реанимираха ГЕРБ.Българина, какъвто и да е ***, помни и е злопаметен.Този господин да се благодари че имаме ядрени тецове който ни дават енергия, че ако ги нямаше щеше да стане страшно за политиците.
72
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако тази централа не е необходима и няма перспектива защо има 9 кандидата, който искат да е строят?
71
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заченати в грях, с чужди пари, СДС никога не са защитавали български интереси! Всичко, което не успяха да продадат и съсипят остана за довършване от ГЕРБ, които довършиха и народа!