Борисов пак с джипа: Кабинетът строи, другите институции се дразнят

Чуждите инвестиции скачали, безработицата намалявала
Обновена: 26 авг 2019 12:05 | 26 авг 2019 11:50, Камелия Цветанова
182
Борисов пак с джипа: Кабинетът строи, другите институции се дразнят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов отново подкара джипа за поредната лична инспекция на изграждащ се път в страната. Този път провери как върви магистрала "Европа", където беше преди около месец и половина и участва в участва в откриването на  завод за безалкохолни напитки в Костинброд.

"Много ми е кеф така - първо минаваме по нивите, после минаваме на чакъл и след това на асфалт", коментира Борисов, след като направи разликата от предишното си посещение на строежа.

Още по темата

"Затова много се дразнят другите институции, няма какво да покажат. Взели сме решение, инвестирали сме, построили сме и сме го дали на хората", обобщи Борисов като така намекна, че президентът Румен Радев се дразни от строителните успехи на кабинета.

С премиера бяха и министърът на икономиката Емил Караниколов и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

"Над 40% от изкопните работи са готови, насипни дейности 15%. Това е по-лекият участък от магистрала "Европа", след 25 дни започваме по-тежкия. Открихме археология на 19-ия км, където ще е една от 7-те площадки за отдих", обясни Нанков и допълни, че от трасето се преместени и застрашен вид теменужки.

Караниколов пък коментира, че без инфраструктура инвеститорите няма да дойдат у нас.

"Тя е изключителен приоритет. Безработицата в България е на рекордно ниско ниво - нямало е такова досега. Рекордни нива и при износа. Най-добрата година за българския износ е била 2008 г. Тогава за цялата година сме успели да направим износ за над 30 млрд. лева, в момента само за първите 6 месеца имаме 27 млрд. лева. Инвестициите ни вървят средно последните години с около 1 млрд. лева над средното ниво. Това, което направихме в областта на образованието, също много привлича инвеститори в България. Българският бизнес става все по-конкурентен. В района може би ние сме най-конкурентни за инвеститори. От началото на годината имаме около 15 нови инвеститора", обясни министърът на икономиката.

Той добави, че инвестицията в завода на "Кока – Кола“ в Костинброд е 34 млн. Лева.

"Те до момента имат 20 000 работници, което е 0,7% от работещите в България“, каза още Караниколов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боце добре ли си ???.................................
151
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"На прана плевня покрив не и трябва", тази Бг поговорка се доказва точно от тази карикатура от снимката на Димитър Кьосемарлиев !
150
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нито Кристалина ще назначат,нито завод на Фолксваген ще има в България!Защото имаме шофьор за премиер!
149
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв колан бе,я му виж аербега
148
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И отново без колан. Някой ще има ли смелостта да го глоби? Или за него не важи
147
2
 
10
 
! Отговори
Сър Тодор Живков преди 4 години
Одеве гледах Тиквата по Канал 3..Вика че тоя завод на Коке Коле, струвал 200 милиона лева !..Тука чета 34 млн. казал..е аз нали го чух преди 5 минути по телевизора--каза 200 милиона .И ''КОКА КОЛА'' Е АМЕРИКАНСКА МЕГА-КОМПАНИЯ , А НЕ ГРЪЦКА...ГРЪЦКОТО ПОДЕЛЕНИЕ ОБАЧЕ ДЪРЖИ ВСИЧКИ АКТИВИ НА БАЛКАНИТЕ ОТ 30 ГОДИНИ , И ДОРИ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ГЕРМАНСКИ МЕНИДЖЪРИ .ОТ 20 ГОДИНИ ДЪРЖАТ И ВСИЧКИ ПРАВА В БЪЛГАРИЯ, ЗА НАПИТКИТЕ С 4 ИЗВЕСТНИ МАРКИ .Затова днес бяха ГРЪЦКИЯ И АМЕИКАНСКИЯ ПОСЛАНИЦИ
146
1
 
14
 
! Отговори
Бай ти преди 4 години
Реновирали Сливенският арест,много добре изглежда .Защо не го посети и някой да заключи вратата след него,да опита дали е качествен,нали и той с европари е правен?
145
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България крещи и плаче а той в джипа ..https://interesnoto.info/balgariya-kreshti-i-plache/
144
1
 
33
 
! Отговори
seira преди 4 години
"ДРУГАРЮ" БОРИСОВ,МОЛЕТЕ СЕ, ДА НЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ, ДА СЕ ПРАВЯТ НЕЗАВИСИМИ СТРОИТЕЛНИ ЕКСПЕРТИЗИ И ФИНАНСОВИ РЕВИЗИИ НА ВАШИТЕ СТРОИТЕЛНИ "ТВОРЕНИЯ", ЧЕ ВИЕ И ЦЕЛИЯ ВИ "ЕКИП", НАПРАВО СТЕ ЗА ЗАТВОРА!
143
2
 
22
 
! Отговори
681 преди 4 години
НИВИ, ЧАКЪЛ, после АСФАЛТ.Ето какво значи това:Плодородното софийско поле е разпродадено на чужди търгавски вериги, засипват плодородната ни земя с чакъл, строят посред полето поредния склад за турски домати, после полагат асфалт върху земята, която следваше да ни храни... Дори складът за писалки и химикалки (офис 1) е построен посред полето... Такива са "умните" бг политици - майка си и баща си ще продадат заради една комисионна. Гръцката кока-кола в Костинброд не е изключение - там лапнаха
142
2
 
39
 
! Отговори
Аналлибераст преди 4 години
Хехех *** още не е надраснал желанието си да кара ДЖИП.Боже божеееее, селяния Как допуснахме да ни управлява този ч.укундур.
141
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво се биете в гърдите, закаква инфраструктура говорите? Тракия с ограничение 90 км/ч, Струма също (под нея и бунище горя), Хемус е около 70% ремонти с движение в ЕДНА ЛЕНТА. Заедно с това, всичките ремонти са лошокачествени, а глобите на гербавите фирми или не се плащат изобщо, или влизат пак в банковата с-ка на сикаждиите, т.е. националния бюджет. То образование било, инвестиции имало... Абе вие съвсем ни взехте за мезе, все едно не виждаме какво творят мутрите и калинките по всички етажи
140
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата даже си няма представа какво само му приготвили господарите му, той си мисли за спокойни старини, но никой слуга не получава такава награда, господарите му ще го "екзекутират" публично, защото те обичат шоуто, а слуги с лопата да ги ринеш.
139
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се хвали с завод на напитка която е вредна за здравето, това даже не е простотия, тоя ще свърши в някоя психиатрия.
138
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кожа и кости остана Човека:строи ,строи,а пък некои минават отзад и се бъзикат....И до Гербаджия- като ти гледам правописа ,умствения ти багаж е колкото на вожда ти!
137
3
 
30
 
! Отговори
един преди 4 години
Ама, чакайте сега. Който и да беше на власт, след като парите са подарени от ЕС, щеше да направи същото. А може би и повече. Я да трябваше това да става от бюджета ни, тогава ще го призная. Между другото един км в Германия, струва значително по- малко от нашия. За качеството не говоря.
136
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя бандит няма ли най-сетне да го вкарат в затвора!???
135
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече си мисля, че живея в друга държава.
134
2
 
42
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
Брех, брех, абе Боце бе ти още малко ще кажеш че и в Г-8 ще влезнем и те ще станат Г-9.
133
37
 
10
 
! Отговори
Гербаджия преди 4 години
В следващия мандат ще строим магистралите като влагаме в основите дърти комунисти както е правил Хитлер в еврейте.