Отново в казармата от 2021 г.? От 6 до 9 месеца за мъжете, за дамите - ако искат

Младежите били "пушечно месо" при бой, нямали подготовка
Обновена: 15 сеп 2019 07:36 | 15 сеп 2019 07:30, Камелия Цветанова
573
Отново в казармата от 2021 г.? От 6 до 9 месеца за мъжете, за дамите - ако искат
Снимка: Булфото, архив

От 6 до 9 месеца задължителна казарма за мъжете и пожелателна за жените поиска военният министър Красимир Каракачанов. Той напомни, че от години е поддръжник на идеята за наборна военна служба.

Според него сегашните младежи от 18 до 30 години биха били "пушечно месо”, ако се наложи да бъдат мобилизирани за бой, защото нямат подготовка.

Още по темата

Връщането на казармата можело да стане от 2021 година, ако сега държавата започне да работи по темата.

"От всякакви посоки се опитват да разграждат националния морал и идентичност - било то с джендър идеологии или с крайно либерални утопии“, коментира той на Втория национален събор на запасните офицери край казанлъшкото село Крън, цитиран от Нова тв.

Преди години ВМРО изготви промени в Закона за отбраната и въоръжените сили и Закона за резерва на въоръжените сили на Република България, с които искат да се върне наборната служба.

В мотивите си воеводите посочиха, че рязкото влошаване на параметрите на сигурността в цяла Европа изисква бързи и адекватни действия на законодателната власт у нас.

Нормативното преминаване от принципа за наборна военна служба към механизма на професионална военна служба в България е било извършено прибързано, без съобразяване с конкретната геополитическа и военностратегическа обстановка в Югоизточна Европа и без да се отчита националната традиция за попълване състава на въоръжените сили, смятат от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


573
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
497
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съсипаха я тая държава уж демокрация, сега казарма ще слагат
496
3
 
0
 
! Отговори
.... преди 4 години
Жени, възмъжаването НЕ СТАВА по тоя начин. Най-много да те научат на дисциплина, възпитание и РЕСПЕКТ най-вече в тая казарма. А на вас точно всичките тия неща ви липсват в момента, ако се сещате какво имам предвид...
495
1
 
4
 
! Отговори
.... преди 4 години
Защо жените имат право да гласуват в такава ситуация? Това е същото като един *** без средно образование да има право да гласува на избори! И защо на мене никой не ми е искал гласа?
494
0
 
7
 
! Отговори
Карамитрев преди 4 години
Г-н Каракачанов, много лесно изглежда отстрани, влезни ти да те видим.. Народа сега е лош, ще се изтрепят. Но на теб не ти пука, нали? Влезни първо ти и ние влизаме. Писна ни от вашите глупости87715
493
0
 
3
 
! Отговори
Каракадухов преди 4 години
Влизат в казармата и избиват целия парламент! Защото сме много хитри! Ще дойде време... Няма страшно..
492
0
 
4
 
! Отговори
Карабелов преди 4 години
Съгласни сме, само че първо Каракачанката умения влиза и стартираме! ОТСТРАНИ ЛЕСНО... САМО ЗА БОЙ СТЕ
491
0
 
4
 
! Отговори
Време е преди 4 години
Може би вече е просто време да се избият и изтрепят всички политици, защото са създали прекалено много беда, проблеми, безкрайно много смъртни случаи, страдание и мъка и то в цял свят. от 46-та до днес в България например е напълно онищожена от политици. Сега същите тези политици създават международни конфликти с други политици от други страни и после искат някой да им спасява задниците като връщат задължителна казарма. Аз няма как да защитавам свой врак!
490
1
 
9
 
! Отговори
Стършел преди 4 години
Според един от служителите на ВМРО 71% от българското население са гласували за налагането на задължителна казарма, от които половината гласуващи са били жени. Значи ако това е вярно - женски, чуйте какво ще ви кажа. За вас задължителен балет никога не е имало дори и по времето на соца. Второ вие нямате грам представа що е то казарма, няма и да имате. Не си време носа където не ви е работа! Ако имате такъв зор за военна служба, ето то е казано, че е пожелание за вас.
489
2
 
15
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
За какво е нужна наборната служба,загуба на време и тъпотия.Само ще прогонят още повече младите хора само и само за да избегнат службата.Тормоз безсмислен всякакви аргументи относно наборната служба са смешни.
488
0
 
8
 
! Отговори
А и още нещо преди 4 години
Може да бъде осъден за дето нарича хората "пушечно месо".
487
1
 
8
 
! Отговори
Ми нека видим преди 4 години
Нека да дойде 2021 г. да видим какво точно ще стане. Защото ако не стане нищо, според законите в държавния кодекс Красимир Каракачанов трябва да лежи поне 2 години в затвора за откровенна публична заплаха.
486
3
 
11
 
! Отговори
До 530 преди 4 години
Каква саможертва в името на нещо?? На какво ще те научат според тебе? Знаеш ли изобщо какво е казарма ти? Още на 3-тия ден ще искаш да напуснеш. Не ми се прави на големия мъж сега
485
1
 
17
 
! Отговори
Готин преди 4 години
Казармата ми е най- лошият спомен в живота. Водещото тогава бе унищожението ни като личности с цел ,,вкарване в стадото,,. Това бе място за изява на комплексирани *** с пагони. Възмъжаването няма нищо общо с казармените порядки. Единственото добро нещо бе, че там се учиш на ред и дисциплина но те се налагат насилствено със силата на ,,тоягата,,. В тези технологични времена, казарма от онзи тип е пълна идиотия. Съмнявам се, че ,,воеводата,, има друго в предвид. И защо ли се чудя!?
484
2
 
9
 
! Отговори
Do 530 преди 4 години
Запиши се в частна армия.Например френският чуждестранен легион.Или някоя от многото американски,руски,английски чувам че и китайците имали.Ще имаш радостта да служиш с всякакви хора.Убийци,изнасилвачи,бивши гангстери,най-различни психопати.Ще обикаляте светът по много горещи точки.Няма да ти е студено.Заплатата е добра екшънът не спира, в повечето случаи подписваш договор,че ако те свитнат някъде или пленят на никого няма да му дреме за теб.Като в Бг армията :)Имат си и медали,отличия.
483
5
 
3
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Турските ***,които сега врещят денонощно по българските вестници,яко го отнасяха!
482
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЕШЕ ГОД.Х И ДЪРЖАВАТА Х.В КОЯТО СЕ ВОДЕШЕ ВОЙНА.БЯХМЕ НАЕМНИЦИ ОТ 12 НАЦИОНАЛНОСТТИ.ИМАШЕ ДОРИ ЕДИН ТУРЧАК И ТОВА БЯХ АЗ.НИКЪДЕ НЕ ЧУХ НИЩО ХУБАВО НИТО ЗА ТР АРМИЯТА НИТО ЗА ТУРЧАЦИТЕ КАТО ЦЯЛО.НАВСЯКЪДЕ ПРЕЗРЕНИЕ.ПИША ИСТИНАТА А ТЯ ВИНАГИ БОЛИ.
481
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 20 години съм. Твърдо съм за!Аман от п**ьовци около мен. Никаква дисциплина, отдаденост или саможертва в името на нещо. Само реват и се оплакват. За 6 месеца със сигурност ще се понаучим на нещо. А вие тука си плюйте колкото искате. Жалкото само е, че няма да се случи връщането на казармата
480
3
 
13
 
! Отговори
Чичо Киро преди 4 години
Поредната изцепка. Всички казарми бяха УНИЩОЖЕНИ и РАЗГРАБЕНИ . За възстановяването им ще трябват стотици милиони и години време. Интересно от къде ще ги намерят при положение, че дадоха милиарди за 8 хвърчила които ще дойдат някога в бъдещето ...А интересно и кои ще са тези които ще служат в тази армия .... Явно искат да изгонят и тези младежи които все още са в България ...
479
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дъщеря ми роди две момчета в чужбина.Нашата държава не знае.Няма и да узнае.
478
2
 
15
 
! Отговори
Ха преди 4 години
Който не е емигрирал вече от България, "родните" "политици" зорлем ще го накарат да емигрира, при този свободен достъп до света вече, кой ще ти се хване на тази задължителност, просто ще увеличат повече емиграцият в чужбина на младите, но може би това целят.