Левицата иска анкетна комисия в парламента заради БНР

Нинова смята: Вече имаме диктатура в действие!
13
Левицата иска анкетна комисия в парламента заради БНР
Снимка: БНР

Натиск върху журналисти, цензура, изключени микрофони в Министерския съвет, пресконференция без репортери, заглушаване на БНР. Тази ситуация очерта соцлидерката Корнелия Нинова и съобщи, че парламентарната група на левицата внася предложение за създаване на анкетна комисия в НС заради случая с БНР.

"От три години предупреждаваме за налагане на еднолична власт, а вече имаме диктатура в действие", коментира тя, след като вчера журналисти от БНР се оплакаха пред СЕМ от оказван натиск върху тях.

Още по темата

Според нея управляващите ще покажат дали искат цялата истина около БНР да излезе, ако подкрепят съдаването на комисията.

"Виждаме, че властта се опитва да замаже проблемите, но изключването на сигнала на БНР е безпрецедентен случай в историята на България. Искаме политическата отговорност. Борисов се опита да се измъкне от случая, казвайки, че някой се опитва да саботира правителството. Това е нелепо, защото СЕМ в мнозинството си е излъчен от ГЕРБ, а това е органът, който избира ръководството на БНР и БНТ“, каза Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Гешефтура преди 4 години
Спряха радиото заради уволнението на Силвия Великова. Нямаш никакви повреди. Към 6 сутринта пуснаха онлайн предаването и след няколко часа и радио предаването. Отчаяни напъни на управляващата гербанда да тушира напрежението околко избора на Гешев за гавен прокурор. Управляващите трябва да си подсигурят бъдещето след излизането от властта да няма кой да ги съди.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера Веско Маринов се обажда на телефона на БНР - платил 10000 лева и се опклаква, че не му пускат песните.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търсят се "Четиримата". Шефът на БНР е само жертва на политически натиск.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаме едноличен режим.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква анкетна комисия.Изискваттелефонните разгоеори от тези дни наБорисов,Костов,Кръстев,пенсионираниядиректор,Великова и пъзелът се нарежда.Какво ни баламосват.
5
2
 
1
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Ах тез шпиони главанаци !!Чак БНТ-то да го спрат.На ДС много дълга е ръката.Костов и кой друг ще го отнесат ?!
4
5
 
3
 
! Отговори
Закривай БНР и БНТ преди 4 години
Чepвeнoгъзите пишман джурналя си поплакали на рамото на другарката....
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов плаща в момента и бесепе щепритихне.КОЙ казва какво да става държавата.Журналисти го казаха и ТОЙ каза,главанаци.Със Силвия ВеликоваИван Костов счупи зъб.Ред е на банкин.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен това, защо прокуратурата разследва само спирането на радиото, а не разследва КОЙ е оказал натиск на Костов, за да махне Великова иначе децата му щели да гладуват?
1
5
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Тия дай им комисии и говорилни. На кой му пука за скапаното радио.