В ЕС трябва да търсим партньорства и фина дипломация

Броят на университетите в страната е прекалено голям
23 сеп 2019 22:15, Нели Христова
11
В ЕС трябва да търсим партньорства и фина дипломация
Снимка: Reuters

Независимостта е утопия според европеистът проф. Ингрид Шикова. По нейните думи, няма държава, която да е напълно независима.

"Едни от други сме зависими, като голямо семейство, в което понякога има противоречия и караници", каза тя пред Bulgaria ON AIR. 

"Доста хора биха казали, че незаслужено сме в ЕС. Бяха положени много усилия", подчерта Шикова. Според нея повратната точка била председателството на България, което било добре за нашето самочувствие.

"Мястото ни е в ЕС и трябва да стоим с тежестта на една независима държава", коментира европеистката. Тя обясни, че в ЕС винаги трябва да се търсят партньорства, както и, че трябва да изучим фината дипломация.

"На този етап ми се стува, че тандемът Франция-Германия не е в най-добрата си форма", посочи Шикова.

Броят на университетите у нас е твърде голям, смята тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Финна дипломация? От Боцко Конграчулейшъна? Или от Цецко Апартамента? Да не изброявам - адекватен от управляващите има ли? Те са еманация на ниския интелект. Единия чел една книжка, другия по-малко. Това че могат да се обслужват сами за първичните си нужди е забележително.Аз се чудя как въобще сме в ЕС...
4
0
 
6
 
! Отговори
ВСИЧКИСМЕНЕЗАВИСИМИ преди 4 години
От нас не зависи нищо.Абсолютно е права.Ако няма Русия САЩ не могат да си оправдаят бюджеда за армията и ще фалират.Абе може да се оправят .Ще има Ирак, Либия, Сирия, Иран се задава.Абе мерак да има човек. Ще направим някой независим.Независимо какво иска.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спекулира се е думата "зависимост и независимост" българите ги дразни тва че квото кажат очевидно психически нестабилни хора от ЕК и ЕП (какво значение има какви са след 10-15 год ще им сменят памперсът и ще им текът лигите, така е годините не прощават) та ония като им щукне нещо и бг марионетките ще си счупят краката от престараване.После се вижда че е нямало смисъл.Ето тоя прекален слугинаж трябва да спре.Ние не сме зависими ние сме тотално подчинени,всичките ни политици са послушни кукли.
2
1
 
9
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Много ми е интересно какво разбира професор Шикова под фина дипломация когато "професор" Винету говори с трепет и верноподаничество за големите началници.
1
2
 
3
 
! Отговори
V преди 4 години
Не трябва да има разделение на нацията и нови виши раси. Който иска да учи да си плаща ,а не народа с живота на нацията да плаща . Има основни документи които не трябва да ги има въобще.Защото това означава смърт,ако ги нямаш.А толкова много смърт причинена от политици и безнаказани ченгеджисти не може да поеме никоя нация . При тия документи чрез основното образование може да се реши проблема с герберасо душманството .Държавата не може да е само на вишистите.Там трябва друга система на обучение